Máris Erste Liga-elődöntős lehet az UTE

   

A Dunaújvárosi Acélbikák a felek harmadik összecsapásán sem voltak versenyképesek, így csütörtök este véget is érhet ez a fejezet.

Sajnos továbbra sem találjuk a játékunkat, nyilatkozta a DAB harmadik veresége után David Leger. A vezetőedző szerint elsősorban támadásban kellene előrelépnie a csapatának, és ezzel nem lehet vitatkozni: az Acélbikák – akik soraiban olyan játékosok szerepelnek az Erste Liga kanadai tabellájának élmezőnyéből, mint Hugo Turcotte, Keegan Dansereau és Somogyi Balázs – eddig összesen 2 gólra voltak képesek 180 perc alatt, ami nyilván elfogadhatatlanul kevés. A szezon közben eddig módfelett rapszodikusan teljesítő, a párharcba az alsóházból érkező lila-fehérek ehhez képest 14-szer mattolták Garrett Hughsont – szerdán egyedül Kelin Ainsworth háromszor –, miáltal a középszakasz-második gárda máris a kiesés szélére sodródott. Hogy van-e innen visszaút, az legalábbis kérdéses. Hogy hibázási lehetőség nincs, az ellenben tény. Az idény során a legutóbbi volt a kilencedik UTE–DAB csata, amelyről sokat elmond, hogy most először nem az idegenben játszó együttes diadalmaskodott. Minden bántó szándék nélkül: erre most esély sem volt. Gyökeres változásra van tehát szükség, ha az újvárosiak nem akarnak egy lila-fehér söprés áldozataivá válni.

utedab

fotó: UTE

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 5-2

   

Az újpestiek söpréssel búcsúztatták a második kiemelt DAB-ot.

A szerdai mérkőzéshez képest egyetlen változás történt a keretekben, Zanoski helyett Baker öltözött az Acélbikáknál. Az UTE kezdte jobban a meccset, a 2. perc végén emberelőnybe került, amit nem használt ki, de fél percen belül megszerezte a vezetést Sikorcin révén. A folytatásban is Hughson maradt a főszereplő, főleg a vendégek kapuja előtt zajlott a játék. A harmad közepén a DAB majdnem kivédekezte Azari kiállítását, ám 2 másodperccel a lejárta előtt Sikorcin passzából Vincze meglőtte a második újpesti gólt. A játékrész második felére felélénkültek a dunaújvárosiak.

A 26. percben eljött a harmadik UTE-fór, Hughson a bravúrjaival meccsben tartotta az Acélbikákat. A negyedik már meghozta az első emberelőnyös gólt: Ainsworth centerezését DiDiomete tette be közelről. Fél percen belül megszületett az első újpesti kiállítás, a DAB nem tudott komoly nyomást helyezni Duschek kapujára. A 36. percben Vincze és Varga egyszerre kapott kisbüntetést, ami visszahozta a vendégeket a meccsbe: előbb 5 a 3 ellen Lendák megpattanó lövésével szépítettek a dunaújvárosiak, aztán a szimpla fórt Turcotte lőtte be közelről. Nem tartott sokáig a DAB öröme, két perc múlva Sikorcin passzát Csamangó betette közelről, újra két góllal vezetett az UTE.

A harmadik harmad közepén egy emberhátrányos góllal eldőlni látszott a meccs és a párharc: Kovács Attila indítását követően Reed zárta sikerrel a szólóját. Az 54. percben Azari magas bottal való játék miatt 2+2 perces kiállítást kapott, amit hiába bekkeltek ki a vendégek, Hüffner kiállítása újabb 2 percnyi hátrányt hozott. A DAB-nak a kapuslehozatalra sem volt meg az esélye.

Az UTE 5-2-re győzött, a negyeddöntőt söpréssel, 4-0-s összesítéssel abszolválta.

utedab-20200227183006_IMG_8814

fotó: Kacskovics Mihály Béla/UTE

Szerdán még nem tudtunk mosolyogni

   

Nyilatkozatok az utolsó UTE–Dunaújvárosi Acélbikák Erste Liga-negyeddöntő után.

Virág Csaba másodedző, UTE: “Nagyon jó párharc volt, szinte hibátlanul játszottunk. Szerdán még nem tudtunk mosolyogni, csütörtökön már igen, habár a második harmad gyengébben sikerült. Az Acélbikáknak nem jött össze semmi, pedig ugyanolyan keményen küzdöttek, mi azonban válogathatnánk a szebbnél szebb találataink között.”

Azari Zsolt csapatkapitány, DAB: “Az Újpest a játék minden elemében felülmúlt minket. Azt hittük, a középszakasz-második helyünk után egyszerű dolgunk lesz, nem tudtunk elég keményen játszani. Persze minden tőlünk telhetőt megtettünk, ám ez sajnos semmire sem volt elég, mert az Újpest kiválóan hokizott.”

Erste Liga, Megyeri út, 845 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Szabó, Árkovics.
Duschek: 92,9% (Márkus)
K
Hughson: 88,1% (Pinczés B.)
Henderson, Varga, Benk, Csamango, Sikorcin
1
Vuorijarvi, Kovács B., Azari, Mazurek, Dansereau
Rusk, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
2
Lendák, Hüffner, Somogyi B., Silló, Turcotte
Kovács A., Horváth A., Godó, Odnoga, Vincze
3
Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Németh
Horváth Á., Kovács S.
4
Pinczés O., Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Leger David, Ihnacak Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:19 UTE Sikorcin Csamango Rusk
2-0 09:01 UTE PP Vincze Sikorcin Benk
3-0 32:06 UTE PP DiDiomete Ainsworth Henderson
3-1 35:20 DAB PP2 Lendák Mazurek
3-2 36:33 DAB PP Turcotte Dansereau
4-2 38:32 UTE Csamango Sikorcin Benk
5-2 49:21 UTE SH Reed Kovács A.
42 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 16

Az Erste Liga-elődöntőt érő UTE-győzelem góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum