Sorozatban hatodszor női bajnok a KMH

   

Az újbudaiak 6-3-ra behúzták az OB I-döntő második mérkőzését, és ezzel megnyerték a bajnokságot is.

A találkozóra a KMH-ba visszatért Huszák Alexandra, valamint a hétvége után ismét szerepelt Averi Nooren. A MAC együttesében is ott volt az a Mayer Fruzsina, aki az EWHL-ben a hétvégén már gólt szerzett többhetes kihagyás után. A hazaiaknál Dabasi Réka és Grkovic Jelena nem szerepelt, míg a vendégeknél Stacey Scott hiányzott sérülés miatt.

Két perc sem telt el, amikor a MAC emberelőnybe került egy rossz csere miatt, és Gasparics Fanniék több lövéssel is próbálkoztak. A másik oldalon Huszák megindulása jelentett veszélyt. A kiállítás lejárta után fent maradt Strobl Lara, ő szerezte meg a vezetést a KMH-nak: egy kipattanót lőtt be közelről az 5. percben. Öt perc múlva növelte előnyét a címvédő, Nooren szép cselek után talált be, 2-0. A MAC igyekezett stabilizálni a játékát, akadtak is helyzetei, ám a KMH ellenakciói is veszélyesek voltak. Az utolsó percben megduplázta góljai számát a hazai gárda. Előbb Sarah Knee cselezte magát tisztára, és bár első kísérlete még kijött Németh Anikóról, a kipattanót már belőtte. 23 másodperccel később Nooren váratlan lövése tréfálta meg a kapust, így 4-0-ra lépett el a KMH.

A második felvonást nagyobb elánnal kezdte a MAC, és fokozatosan átvette az irányítást, nem is volt csoda, hogy a meccs felénél időt kért a KMH. Gasparics, Kiss Andrea és Kreisz Emma próbálkozott a legtöbbször, végül előbbi szépített a 34. percben egy remek egyéni akció végén nagy góllal. Másfél percet kellett várni a második MAC-találatra: Mayer bombázott takarásból a hálóba. A KMH is igyekezett rákapcsolni, de előbb Szick Dorka, majd Somogyi Vivien lehetőségénél mutatott be bravúrt Németh.

Az utolsó harmadot is jobban kezdte a MAC, és bő két perc után ismét betalált. Gasparics kerülte meg a kaput, betett korongja Kiss Andrea korcsolyájáról került a kapuba, már csak 4-3 volt a különbség. Mindkét csapat nagy tempót diktált, sűrűn forogtak veszélyben a kapuk. A KMH a 47. percben emberelőnybe került, először a meccsen, és mindössze nyolc másodperc elég volt a gólhoz a gárdának, Jókai-Szilágyi keresztpasszát Huszák lőtt be kapásból, 5-3. Kisvártatva a MAC is fórba került, ám hiába rendeztek tűzijátékot Lamenta kapuja előtt, nem sikerült betalálniuk. Az 52. percben ismét emberelőnyben támadhattak a vendégek, és a forgatókönyv hasonló volt: sok próbálkozás, jó hazai blokkok és védések. Fodor Zoltán másfél perccel a vége előtt időt kért, majd a kapusát is lehívta, de egy korongszerzés után Nooren üres kapus góllal eldöntötte a meccs és az aranyérem sorsát, 6-3-ra győzött a KMH, amely az első találkozót 4-3-ra nyerte meg hosszabbításban.

A KMH sorozatban hatodik alkalommal lett magyar bajnok, és a szezon második trófeáját gyűjtötte be az EWHL Supercup után. Az EWHL négyes döntőjét a hét végén rendezik, ott a fináléban újra összejöhet egy KMH?MAC párharc.

Mika Väärälä vezetőedző, KMH: ?Álomszerűen kezdtük a meccset, de el kell ismerni, nem voltunk négy gólnyival jobbak az első harmadban. Szerencsére a korongok nekünk kedvezően pattantak. Aztán passzívvá vált a játékunk, csak az előny megtartására figyeltünk. Ilyenkor ez benne van, azt hiszik a játékosok, hogy ez a megfelelő. A MAC átvette az irányítást és szorossá tette a meccset. 4-3 után éreztem azt, hogy a lányok is rájöttek, mit kell tenni, és visszatértek a normális játékhoz. Sok sérülés hátráltatott minket az elmúlt hetekben, mindenkinek előre kellett lépnie és a legjobbját nyújtania. Ez sikerült is, jó hokival rukkoltunk elő.?

Fodor Zoltán vezetőedző, MAC: ?Nem a megfelelő hőfokon kezdtük el a mérkőzést, az ellenfelünk pedig nagyon pörgősen játszott. Mi talán kicsit izgultunk. A harmadszünetben átbeszéltük, hogy mit szeretnénk játszani, és szépen fokozatosan jöttünk vissza a meccsbe. Sikerült minimális hátrányra felzárkózni, de aztán egy emberhátrányban gólt kaptunk. A végén lehoztam a kapust, de sajnos az üres kapus góllal eldőlt a meccs. Természetesen a győzelemnek jobban örültem volna, de egy harmadot kivéve a döntőn mutatott játékkal sem lehetek elégedetlen. Első éves csapat vagyunk, a szezon során megpróbáltunk folyamatosan javulni a játékrendszerben, technikailag és taktikailag is. Megyünk tovább, hiszen következik az EWHL négyes döntője.?

kmhmac

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum