Révész és Ortenszky egymás ellen negyeddöntőzik

   

Kozma Dávid most a SuperElitben érdekelt Karlskronában teljesít pont/meccsen. Légióskörképünk a jegyzett utánpótlás-bajnokságokból.

Véget ért a svájci juniorbajnokság alapszakasza. Az utolsó játékhét szerdáján a GCK Lions otthon büntetőkkel 3-2-es vereséget szenvedett a Zugtól, Révész Marcell kihagyta a rávezetését. Pénteken az Amri-Piottánál vendégeskedtek, és Falus Ádám gólpasszának is köszönhetően 6-1-re nyertek. Az alapszakaszt a Davos elleni 3-1-es győzelemmel zárta a GCK. A Biel a Davos legyőzésével kezdte a hetet, az 5-4-es győztes meccsen Ortenszky Tamás gólpasszt adott. A pénteki összecsapás rosszabbul alakult mind a Biel, mind a hátvéd számára: Ortenszky csuklója megsérült, a csapat 4-2-re kikapott. A Biel a záró fordulóban hosszabbításban verte 4-3-ra a Zugot. A GCK Lions a harmadik, a Biel a hatodik helyen végzett, így a két magyar érdekeltségű csapat egymással mérkőzik a bajnokság negyeddöntőjében. Ortenszky várhatóan már játszhat pénteken.

A német DNL-ben az Eisbären Berlin otthon szenvedett 4-2-es vereséget a Düsseldorftól. Kánya Tamás gólpasszt adott. Az Augsburg hiába vezetett két harmad után ? többek között Péter Donát góljával ? 2-1-re, a Landshut a végén fordított és 3-2-re behúzta az összecsapást, Szűcs Ádám nem szerzett pontot. A Regensburg mindeközben Kovács Péterrel a soraiban 3-1-re győzött a listavezető Köln otthonában. A Regensburg a harmadik, a Berlin a hatodik, míg az Augsburg a hetedik helyen áll.

Mivel a svéd U20 Elit keleti divíziójának negyedik helyén végzett a Wings, így Kemény Patrik csapata egy sikeres playoffszerepléssel akár SuperElit-tagságot is kivívhatna magának. A Wings azonban rosszul kezdte a két győzelemig tartó párharcot, az Almtunától hazai pályán kikapott 2-1-re. Az első soros Kemény nem szerzett pontot. Folytatás csütörtökön. A déli divízióban még az alapszakasz zajlik, a Halmstad Jakabfy Sámuel idei első góljának is köszönhetően 7-5-re verte a Kungälvet. A Halmstad a harmadik, a Kozma Dávid nélkül felálló Boras a negyedik.

Kozma ezúttal nem a Boras felnőttcsapatában, hanem a Karlskrona SuperElit-es juniorcsapatában játszott. A Karlskrona előbb nyert a Mora otthonában 5-4-re, majd a Färjestadtól 4-0-ra kapott ki. Kozma az első meccsen gólt lőtt, három mérkőzést követően 2+1-gyel áll. A Karlskrona utolsó a SuperElit alsóházában.

Nem zárt jó showcase-t múlt héten a Twin City Thunder az amerikai NCDC-ben. Keresztes Levente csapata mindhárom mérkőzésen kikapott, sorrendben a Northern Cyclones (1-5), a Junior Bruins (4-7), majd a New Hampshire (1-8) bizonyult jobbnak nála. Keresztes az első meccsen egy, a másodikon két gólpasszt adott, így 38 meccs után 34 pontos. A Thunder kilencedik a bajnokságban.

Az USPHL Premier alapszakaszának utolsó körében a New Hampshire hazai pályán hosszabbításban verte 4-3-ra a Junior Bruinst. Sem a hazaiaknál játszó Pákozdi Bálint, sem a vendégeknél szereplő Szekeres Tamás nem szerzett pontot. A Florida Eels oda-vissza mérkőzést játszott az utolsó fordulókban a Florida Bladesszel, az első meccset 5-1-re, a másodikat 6-1-re nyerték Tóth Kevéék. A 19 éves játékos az első meccset 1+1-gyel zárta. A New Hampshire a divíziója harmadik, a Junior Bruins a hatodik helyén végzett, így a playoff első körében egymás ellen játszanak majd, míg a Florida Eels megnyerte a csoportját.

A finn B-nuorten Mestisben a Viikingit hosszabbításban 5-4-re verte a Pyryt, majd 5-0-ra kikapott a K-Kissat vendégeként. Tamási László nem szerzett pontot. A Viikingit a negyedik helyen áll.

Az osztrák juniorbajnokságban az Okanagan 3-2-re nyert Bécsben, majd otthon hasonló eredménnyel alulmaradt a Salzburg ellenében. Komáromy Botond mindkét mérkőzésen, Kóczán János a másodikon játszott, pontot nem szereztek. Az Okanagan második a Salzburg mögött.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum