A stabil védekezésre építenének a Jegesmedvék

   

Folytatódik a harc az Extraliga-playoffért, az Érsekújváron játszó DVTK hátránya 1, illetve 5 pont a Nyitrához és a Nagymihályhoz képest.

Kiválóan kezdték a középszakaszt a szlovák bajnokságban a DVTK Jegesmedvék. Glen Hanlon együttese azok után, hogy múlt pénteken kikapott a MAC Újbudától, vasárnap vissza is vágott, ráadásul két nagyon szép góllal, miközben Rajna Miklós shutoutot ért el. Az alaphang tehát meg van adva, ugyanakkor hasonló folytatásra van szükség. A táblázat 11. helyén álló HC Nové Zámkynak nincs már reális esélye a playoffra, de ettől még nem feltartott kézzel megy majd jégre. Akkor sem, ha legutóbb Nyitrán nagyon sima 4-0-s vereséget szenvedett. A miskolciak elviekben jól tudják, hogyan kell legyőzni az újváriakat, hiszen a szezon első három egymás elleni mérkőzését megnyerték. Igen ám, de negyedjére keményen beleszaladtak a késbe idegenben, január 24-én 10-2-re nyertek a zöldek. Az igazsághoz tartozik, hogy ekkor edzőváltás közben voltak a Jegesmedvék, Marcel Rodman már ment, Glen Hanlon még nem érkezett meg. Mindenesetre ebből az eredményből is látszik, hogy mennyire igaz: Érsekújvárról úgy lehet elhozni a nagyon fontos 3 pontot, ha hátul minden rendben van. A klub videós előzetesében Strenk Hunor másodedző erről is nyilatkozott:

HC Nové Zámky–DVTK Jegesmedvék 3-4

   

A miskolci Extraliga-csapat győzni tudott Érsekújváron és feljött a 8. helyre.

A mérkőzést a hazaiak kezdték nagyobb elánnal, de a lendületüket másfél perc elteltével egy kiállítás törte meg. A miskolci emberelőnyben Pavlas mindent védett. A 6. percben megszerezte a vezetést az Érsekújvár. A Jegesmedvék a saját harmadukban adták el a korongot, amit Stevuliak küldött fordulásból kapura, majd Sille a kipattanót oldalról vágta a hálóba (1-0). Bő egy perc múlva újabb gólt értek el a hazaiak, egy kapu előtti kavarodásban Rogon találta meg a pakkot és lőtte be közelről (2-0). Glen Hanlon vezetőedző máris időt kért, hogy rendezni tudja a sorokat. A Jegesmedvék a 13. percben szépítettek, Kiss Patrik a támadóharmad közepéről lőtt a bal felső sarokba (2-1). A hátralévő időben hullámzó lett a játék, egyik csapat sem tudott tartósan a másik fölé nőni.

A második harmad eleje a mezőnyjáték és a távoli lövések kombinációjából állt össze, a kapusokat egyik sem lepte meg kellően. A hazaiak a 26. percben játszhattak először emberelőnyben, ám nem tudtak veszélyes lövést küldeni a kapura. A 33. percben újabb érsekújvári fórban hatalmas kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, nem sikerült azonban a pakkot többszöri kísérletre sem áttuszkolni a védőkön és Rajnán. Bő két perccel a vége előtt ismét nekifeszültek a házigazdák a speciális támadójátékuknak, a veszély ezúttal is hiányzott belőle.

A harmadik játékrész Rajna védéseivel indult, a hazai támadók tesztelték őt rendesen. Kimaradt a következő miskolci előny, majd jött az újabb a 49. percben, ebben viszont Beauvillier betalált oldalról (2-2). Két perc múlva fordult a kocka, az Érsekújvár létszámfölényben visszavette a vezetést: kipasszolt támadás végén Stevuliak emelt a fekvő Rajna fölött a kapuba (3-2). Ezt egy perc elteltével ismét fórból, ismét Beauvillier, ismét oldalról egyenlítette ki (3-3). Bő másfél perc volt hátra, amikor Szirányi kék vonalas lövése a felső sarokban kötött ki (3-4). A maradék időben az Érsekújvár levitte a kapusát, de nem tudott kiegyenlíteni.

A DVTK Jegesmedvék második középszakaszmeccsüket is megnyerték, és mivel a Nagymihály hosszabbításban legyűrte a Nyitrát, a miskolci Extraliga-együttes feljött a playoffot érő 8. helyre.

misnza

fotó: Orosz Tamás (archív)

A folytatásban erre a karakterre lesz szükségünk

 

Strenk Hunor másodedző így kommentálta a DVTK Jegesmedvék érsekújvári győzelmét.

“A hosszú buszút után lassan kezdtük a találkozót. Az emberelőnyeink sem működtek megfelelően, de kis változtatásokkal sikerült ezeken javítani. Ki kell emelnem, hogy a csapat remek karaktert mutatott, hátrányban sem adták fel a küzdelmet, az utolsó percekig harcoltak a pontokért. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, a folytatásban erre a karakterre lesz szükségünk.”

Extraliga, 2020. feb. 25., kedd.
Pavlas: 83,3%
K
Rajna: 87,0%
Magovac, Hatala, Rogon, Bajtek, Obdrzalek
1
Gőz, Vandane, Rodman, Galanisz, Beach
Fereta, Drtina, Andrisík, Sille, Stevuliak
2
Ross, Kiss D., Valchar, Vas, Beauvillier
Pavúk, Mikus, Jurík, Fábry, Mikula
3
Szirányi, Wehrs, Magosi, Ritó, Harrison
Hain, Holovic, Ondrusek
4
Vojtkó, Láda, Páterka, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:18 NZÁ Sille Stevuliak Andrisík
2-0 06:30 NZÁ Rogon Hain Obdrzalek
2-1 12:20 MIS Kiss P. Wehrs Beach
2-2 48:11 MIS PP Valchar Beach Beauvillier
3-2 50:36 NZÁ PP Stevuliak Sille Obdrzalek
3-3 51:28 MIS PP Beauvillier Valchar Beach
3-4 58:18 MIS Szirányi Galanisz
- Kapura lövések száma -
12 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum