Pavel Francouz a hét játékosa az NHL-ben

 

A Colorado kapusa a Mika Zibanejad, Andrew Mangiapane kettőst előzte meg.

Pavel Francouzzal a kapuban az Avalanche négy mérkőzésen összesen hét pontot szerzett. A cseh hálóőr egy hosszabbításos vereséggel kezdte a hetet a Tampa ellen, ezután viszont sorrendben három győzelem következett a New York Islanders, az Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings ellen. A legjobb teljesítményt a Ducks-meccsen nyújtotta, ahol mind a 26 lövést hárította, megszerezve NHL-karrierje első shutoutját. Francouz a négy mérkőzésen 94,1%-kal védett és összesen hat gólt kapott, ami 1,46-os átlagnak felel meg. A szezonban 16-5-3-as mutatóval álló kapus a védési hatékonyságot (92,7%) tekintve negyedik a mezőnyben, míg a gólátlagával (2,27) ötödik.

Mika Zibanejad három meccsen szerzett nyolc ponttal futott be a második helyre. A Rangers centere négy pontot ért el a Chicago ellen 6-3-ra megnyert meccsen, hármat a Carolina elleni 5-2-s siker alkalmával, végül egyet lőtt a San Josénak csapata győztes összecsapásán. A svéd csatár a sérülései miatt csak 48 meccsen lépett jégre, ezeken 60 pontot termelt, így 1,25-ös átlagával jelenleg a nyolcadik legjobb a teljes mezőnyt figyelembe véve.

Andrew Mangiapane három meccsen lőtt öt góljával az egész NHL legjobbja volt a hétfőtől vasárnapig terjedő időszakban. A Calgary csatára kezdésként négy pontot, közte karrierje első mesterhármasát érte el az Anaheim ellen. A Boston elleni hosszabbításos vereség alkalmával nem került semmi a neve mellé, a Detroit legyőzéséből viszont egy duplával vette ki a részét. Mangiapane a Calgary házi rangsorában 15 góllal jelenleg ötödik.

3 stars 20_1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk