Sokkal dinamikusabb játék kell a Fraditól

   

A Fehérvári Titánok a playoff eddigi legnagyobb meglepetését okozták az FTC-Telekom legyőzésével. Máris jön a folytatás.

Nem férhetett hozzá kétség, hogy ez az egyetlen olyan negyeddöntő az Erste Ligában, amelynek nyilvánvaló esélyese van, ám azt is tudnia kellett mindenkinek, hogy a Volán-farmot csak maximális erőbedobással lehet legyőzni. Minden bizonnyal felhívta erre játékosai figyelmét Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője is, ám a csapat játéka mégsem állt össze a hétfő esti első mérkőzésen. Leginkább talán az átütő erő és a sokszor hivatkozott szenvedély hiányzott belőle. A zöldek saját tapasztalatból is tudják, milyen az, amikor egy kevésbé esélyesnek vélt együttes bravúrosan teljesít – gondoljunk csak a Magyar Kupa januári négyes döntőjére –, most lényegében ezt kapták vissza a másik oldalról. De visszautalhatunk itt a 2016/17-es, illetve a 2017/18-as negyeddöntőkre is, amikor a Fradi sokkal kevésbé impresszív játékoskeretekkel előbb a DVTK Jegesmedvéket kényszerítette 7 meccses, majd a MAC Újbudát 6 meccses párharcokra. Ezekből nyilván a Fehérvári Titánok is építkezhetnek, akik aligha érzik úgy, hogy a küldetést máris teljesítették. Mert igaz ugyan, hogy előreléptek – tavaly úgy is 4-0-val búcsúztatta őket az UTE, hogy több meccsük rendkívül szorosan alakult –, de evés közben jön meg az étvágy. És ha kedden este nem egy alapvetően másmilyen karakterű FTC-Telekom korcsolyázik ki a jégre Pesterzsébeten, akkor akár folytathatják is a falatozást az ifjú Titánok, akiknek ez már a második idegenbeli Fradi-verésük volt az idényben amellett, hogy egy alkalommal a Raktár utcában is nyertek, nem is akárhogyan. Most már aztán bőven lenne miért visszavágniuk Nagy Gergőéknek.

ftctit

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 8-1

   

A címvédő ferencvárosiak nagy arányú sikerrel egyenlítettek a hétfői vereségüket követően.

Mindkét csapat ugyanabban az összeállításban lépett jégre, mint egy nappal korábban. Az FTC-Telekom az első perctől kezdve próbált nyomás helyezni a Titánokra. A fölény a 6. percben érett góllá, amikor Roczanov közelről belőtte a korongot egy kapu előtti kavarodás végén. Két perccel később emberelőnybe kerültek a vendégek, amit ki is használtak: Campbell a kapunak háttal korcsolyázott, váratlanul megfordult és lövésre szánta el magát, Arany nem tudott reagálni. A címvédő zöld-fehérek próbálták újra megszerezni a vezetést, össze is jött, egy támadó harmadban elhozott buli után Karmeniemi lövése talán irányt váltott valakin, mindenesetre átcsorgott Gyenesen. A harmad végén a fehérváriak nem tudtak felszabadítani, Farkashoz került a korong, aki belőtte azt a vasak találkozásához. A mérkőzés felénél eljött a második Titánok-fór, ám az elsővel ellentétben kimaradt. A 34. percben Sarcia és Vincze 2-2 percet pihenhettek, miután összeakaszkodtak. A folytatásban egyre sűrűbben alakultak ki tömegjelenetek a játékmegszakításoknál. Az 5. Fradi-gólt Roczanov szerezte. A játékrész végén Pulli palánkra lökte Mangonét, a vendégek légiósa csak segítséggel hagyta el a jeget. A harmadik felvonás elején eljöttek az első Titánok-kiállítások. Az első emberelőnyt még kihagyta az FTC-Telekom, aztán a második során Rantanen kék vonalas lövésébe Pavuk belefért. A harmadik fór kimaradt, a negyedik nem: Nagy Gergő passzából Pulli lőtte meg a 7. Fradi-gólt. Két perc múlva Nagy Gergő keresztpasszát Tóth Adrián lőtte be Gyenesnek.

Az FTC-Telekom 8-1-re győzött, 1-1-re módosult a negyeddöntő állása. A két csapat a harmadik mérkőzést pénteken játssza Székesfehérváron.

ftctit-po-20200225

fotó: FTC Jégkorong

Tudtuk jól, hogy képesek vagyunk ilyen játékra

   

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője nyilatkozott a két csapat második mérkőzéséről.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 360 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Muzsik, Korbuly.
Arany: 95,8% (Nagy K.)
K
Gyenes: 81,0% (Szeles)
Karmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth A.
1
Mangone, Imre, Péter, Balogh, Zion
Rantanen, Tóth Gergely, Switzer, Pavuk, Tóth Richárd
2
Horváth M., Kiss, Madácsi, Almási, Campbell
Boros, Sarcia, Hajós, Németh, Jászai
3
Vas, Erdély, Nagy A., Császár, Vincze
Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
4
Halasi, Jakimcsuk, Búzás, Kovács, Rétfalvi
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:44 FTC Roczanov Pulli Farkas
1-1 09:14 FHA PP Campbell Madácsi Mangone
2-1 12:39 FTC Karmeniemi Tóth A. Nagy G.
3-1 16:57 FTC Farkas
4-1 24:03 FTC Juusela Tóth A. Nagy G.
5-1 35:57 FTC Roczanov Tóth Gergő Tóth Gergely
6-1 44:59 FTC PP Pavuk Rantanen Juusela
7-1 52:22 FTC PP Pulli Nagy G. Arany
8-1 54:11 FTC Tóth A. Nagy G. Pulli
42 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 10

Hatalmas gólt lőtt az alapvonalról Aki Juusela

 

Ez volt a címvédő negyedik találata. Az FTC-Telekom–Fehérvári Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum