Duplán örülhetett az alapszakasz végén a MAC

 

A csapat megnyerte az EWHL alapszakaszát, a pontkirály pedig Gasparics Fanni lett.

EWHL

Véget ért az alapszakasz a nemzetközi sorozatban. Azt már lehetett tudni, hogy mindkét magyar induló bejut a négyes döntőbe, de a hét végén az is biztossá vált, hogy a MAC Budapest lett az alapszakasz győztese. Fodor Zoltán vezetőedző csapata a lengyel Silesia Brackensszel játszott, mindkét találkozót a Kisstadionban rendezték, és a magyar együttes mindkétszer 4-2-re nyert. Az első meccsen a lengyelek kétszer is vezettek, de a MAC remek játékkal fordított. Az utolsó harmadban a vendégek próbálkoztak többször, de Németh Anikó mindent védett, miközben egy emberelőnyt gólra váltott Fecske Maja, bebiztosítva a sikert. Rónai Alexandra 1+1-gyel zárt, és jó hír az is, hogy Mayer Fruzsina góllal tért vissza sérülése után.

A vasárnapi összecsapás már simábban alakult. Pintér Hanna révén a MAC szerezte meg a vezetést, ám egy kettős fórt kihasználva a lengyelek egyenlítettek a 10. percben. Egyetlen másodperc volt hátra a harmadból, amikor Tóth Enikő fórból betalált. A második felvonásban egy perc alatt két gólt szerzett az éllovas, előbb emberelőnyből Gasparics Fanni, majd egyenlő létszám mellett Németh Bernadett növelte a különbséget. A Brackens még kozmetikázott az eredményen, de másra nem volt képes.

A KMH is dupla meccset játszott Dániában a Hvidovre ellen. Visszatért a válogatott Averi Nooren, aki két gólt is szerzett az 5-0-s meccsen. Rajta kívül Schmidt-Natkay Alíz, Ungár Rebeka és Kaitlin Lowy volt eredményes, míg Stróbl Lara két asszisztot jegyzett. A kapuban Valerie Lamenta hibátlan teljesítményt nyújtott.

Egy nappal később is ötig jutott a címvédő, de ezúttal egyet kapott 3-0-nál. Ungár duplázott, Nooren, Schmidt-Natkay, valamint Jókai Szilágyi Kinga volt még eredményes.

Az élen a MAC végzett, a KMH-t három ponttal előzte meg. Az Ajszulu Almati harmadik helye is biztos volt, a negyedik pozícióra pedig a nagy versenyfutásból a Bolzano futott be, egy ponttal megelőzve a tavalyi döntős Vienna Sabrest.

A final fourt február 29-én és március 1-jén rendezik a karintiai Spittal an der Drau városában. A MAC a dél-tiroliakkal találkozik, míg a KMH a kazah együttessel küzd a döntőért.

Az EWHL-döntő előtt még a magyar bajnoki döntő második meccse is vár a két magyar élcsapatra, szerdán délután a Tüskecsarnokban rendezik a találkozót.

Az alapszakasz gól- és pontkirálya a MAC csapatkapitánya, Gasparics Fanni lett: 29 találat és összesen 46 pont fűződik a nevéhez. A második helyen Huszák Alexandra végzett. Az első 10-ben zárt Jókai Szilágyi Kinga és Lowy is. A kapusok közül Stephanie Nehringnek volt a legjobb mutatója, 96,8 százalék. Valerie Lamenata 95, Németh Anikó 93,5 százalékos teljesítményt nyújtott az alapszakaszban.

macnoi

DEBL

A finálé második meccsén 4-1-re nyert a Neuberg Highlanders a KMH ellen, és kettős győzelemmel az osztrák liga aranyérmese lett. A magyar együttes 0-2-nél szépített Metzler Regina góljával a 15. percben, de utána már a házigazda akarata érvényesült.

U25-ös bajnokság

A felsőházban egy meccset rendeztek, az éllovas KMH 3-2-re verte a második helyen álló MAC A-t.

Az alsóházban az Angels 5-0-ra verte a KSI-t, míg a listavezető Hatvan 3-2-re a DVTK-t.

Légiósok

A svéd bajnokság rájátszásának negyeddöntőjében Jókai-Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea összesítésben 7-0-ra és 5-1-re verte a Linköpinget, így tovább is jutott. Az első meccsen a magyar csatár szerezte az utolsó gólt. Pintér Lili együttese, az SDE viszont búcsúzott, a Brynas 4-0-val és 8-3-mal lépett tovább. Az elődöntőben a Lulea a Brynässzel találkozik.

A kanadai egyetemi ligában Alex Gowie csapata, az Alberta már a konferencia döntőjébe jutott, miután kétszer 1-0-ra verte a UBC-t. A következő ellenfele a Mount Royal lesz.

Az amerikai egyetemi bajnokságban a Dartmouth 3-2-re kikapott a St. Lawrence-től, majd 2-1-re a Clarksontól. Az első találkozón Odnoga Lotti is betalált.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum