Feltámadnak-e a csíkiak a DEAC otthonában?

   

Ember nincs, aki megmondhatná, hogy a Debrecen–Csíkszereda párharcban melyik csapat a továbbjutás esélyese.

Ha az alapszakasz és a középszakasz között járnánk az Erste Ligában, akkor nem sok kérdésünk lenne, sőt azt gondolhatnánk, fogalma sincs a hokiról annak, aki a DEAC-ra tesz. Igen ám, csakhogy azóta, hogy a Sportklub megnyerte a Bíró László-vándorkupát, eltelt néhány hét, és a székely együttes olyan vesszőfutásba bonyolódott, ami példátlannak mondható. Hiába indultak neki 6 bónuszponttal Jason Morgan tanítványai a középszakasznak, 8 meccsükből 7-et elveszítettek, így a felsőház utolsó helyén végeztek.

Miután az ellenfélválasztás során nem történtek meglepetések, a Sportklub megmaradt a DEAC-nak, és az a furcsa helyzet állt elő – legyünk őszinték –, hogy a lentebb végzett csapatra minden meglepő fejlemény ellenére többen fogadnának. De mint fentebb valószínűsítettük: korántsem cselekednének így annyian, mint amennyien korábban cselekedtek volna.

Mi szól az összeomlás ellenére a Szereda mellett mégis? Mindenekelőtt az egymás elleni mérleg. Az alapszakaszban ugyan a DEAC mérte az első vereséget a Sportklubra – idegenben –, ám a többi találkozót a csíkiak nyerték, beleértve mindkét debrecenit is. Ez azt mutatja, hogy a pályaelőny sem feltétlenül előny. Emellett ráadásul a középszakasz egyetlen SC-sikere éppen a Debrecen ellenében született, méghozzá kiütéses végeredménnyel. Ami viszont a DEAC felé billentheti a mérleg nyelvét, az az, hogy az ellenfélen biztosan sokkal nagyobb a nyomás, a “mindent meg akarunk nyerni” jelmondat kötelez, és ehhez képest igen hosszú ideje nem megy a szekér, ami frusztráló lehet.

Van még ezenfelül egy roppant nagy kérdés, ami nem más, mint Josh Shalla és Becze Tihamér állapota. Előbbinek 1 meccse volt a középszakaszban, utóbbinak 5, azóta nem játszottak.  Több, mint feltűnő, hogy nélkülük nem ugyanaz a Sportklub, mint velük. Kíváncsian várjuk tehát, hogy visszatérnek-e, és ha igen, mikor. Sérült kulcsembere amúgy a DEAC-nak is van, de a klub híre szerint csak egy: David Rutherford november közepe (!) óta nem áll David Musial rendelkezésére.

Innen indulnak tehát neki a felek az első meccsnek vasárnap, melynek eredménye lélektani értelemben is meghatározhatja a küzdelemsorozat további menetét. Jó hír a szurkolóknak – különös tekintettel a csíkiakra –: a debreceniek az Erste Liga kommunikációs és marketingszabályzatával összehangban ingyenessé teszik a mérkőzés online közvetítését.

debscc

fotó: DEAC

DEAC–SC Csíkszereda 0-3

   

A Sportklub kapott gól nélküli sikerrel indította a debreceniek elleni negyeddöntőt.

A mérkőzés elején a Sportklub játszott aktívabban, aztán néhány perc után a DEAC is felvette a tempót. A 6. percben Hetényi kapuja előtt Pelley elhozta a bulit, Flintának hátratette a korongot, aki takarásból belőtte azt a debreceni kapuba. Másfél perccel később emberelőnybe kerültek a vendégek, járatták a korongot 5 a 4 ellen, a hazaiak jól blokkoltak. Gyorsan jött a második csíki fór, ami Láday kiállításával hátrányba fordult. A harmad végén Essery ült ki bottal akasztásért, a Sportklub nem tudta növelni a vezetését, sőt 4 másodperccel a dudaszó előtt el is cserélte magát. A mérkőzés felénél Hetényi megpróbálta körbelőni a korongot a palánk mellett, ám kilőtte a nézőtérre, így előnybe kerültek a csíkiak, ám nem éltek a lehetőséggel. Az ötödik csíkszeredai emberelőny meghozta az újabb góljukat: Kuljas lövését Hetényi védte, a felperdülő játékszert pedig Rokaly Szilárd találta meg a leggyorsabban. A 39. percben már 3-0-ra vezetett a Sportklub, miután Fodor Csanád egy kiugratás után fekve passzolt az üresen érkező Vesutkinnak, aki nem hibázott. A záró felvonásban csökkent a játék irama, sőt a 56. percben tömegjelenet alakult ki a jégen, Graaskamp és Casaneanu kapott ötperces büntetést verekedésért. A maradék játékidőben sem a jégkorongé volt a főszerep, Novotny például egy 10 perces fegyelmivel gazdagodott.

Az SC Csíkszereda 3-0-ra győzött, Szamankov 23 védéssel ért el shutoutot. A két csapat hétfőn 18 órától újra összecsap Debrecenben.

deac-sportklub-debscc-tsh

fotó: TSH Photó

Egy ilyen siker visszaadhatja a magabiztosságot

   

Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub és David Musial, a DEAC vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Vincze, Váczi.
Hetényi: 94,2% (Gönczi)
K
Szamankov: 100% (László)
Kiss, Filbrandt, Essery, Molnár, Sági
1
Salló A., Pyett, Rokaly Sz., Brophey, Bíró
Léránt, Vokla, Izacky, Mazzag, Novotny
2
Papp, Kuljas, Pelley, Fodor, Vesutkin
Mestyán, Kulesov, Hári, Salló B., Graaskamp
3
Láday, Gecse, Casaneanu, Rokaly N., Horváth
Berta, Kozma
4
Györfy, Flinta, Farkas, Sándor Z.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:19 SCC Pelley Flinta
0-2 34:50 SCC PP Rokaly Sz. Kuljas Bíró
0-3 38:11 SCC Vesutkin Fodor Pelley
23 Kapura lövések száma 52
35 Kiállításpercek 17

Az első DEAC–Sportklub meccs góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum