Bajba kerülhet a DEAC a Sportklub ellen

   

Az Erste Liga-párharc első felvonása alapján úgy tűnik, a székelyek képesek lehetnek visszatérni alapszakaszbeli formájukhoz.

Feltámadnak-e a csíkiak a DEAC otthonában? – tettük fel a kérdést a vasárnapi összecsapás előzetesében. Igen – válaszolta artikuláltan a vendégcsapat. A debrecenieknek nem sok esélyük volt ezen a találkozón, a Sportklub az elejétől a végéig irányított, több mint ötven lövéssel kínálta meg Hetényi Zoltánt, miközben a túloldalon Makszim Szamankov shutoutot csinált. Magabiztosan vette el tehát ellenfele pályaelőnyét a Szereda, és nyilván hétfőn mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy számottevő előnnyel utazhasson haza. Ezzel a felek e szezonban lejátszott 7 mérkőzéséből immár az ötödiket nyerték meg Rokalyék, minthogy az alapszakaszban 3-1-re végeztek, majd a középszakaszban 1-1-gyel zártak a győzelmek arányát tekintve. Jason Morgan együttese a jelek szerint tényleg kész feledtetni az elmúlt hetek vesszőfutását, és a gárda szurkolói számára külön örömöt jelenthet, hogy ezt a 3-0-s sikert továbbra is két fő pontgyárosuk, Shalla és Becze nélkül érték el kedvenceik. Persze még nagyobb lenne az öröm, ha ők ketten végre visszatérnének. Mindenesetre az biztos, hogy David Musial vezetőedzőnek egyik napról a másikra muszáj találnia valamilyen ellenszert a csíki támadóhokival szemben, ha a DEAC nem szeretné a vártnál korábban befejezni a 2019/20-as idényt.

debscc

fotó: DEAC

DEAC–SC Csíkszereda 1-0

   

A debreceniek 6 másodperccel a mérkőzés vége előtt szerezték meg első góljukat a Sportklub elleni párharcban, aminek köszönhetően egyenlítettek összesítésben.

A DEAC-nál ezúttal Graaskamp helyett Rutherford kapott lehetőséget a légiós csatárok közül, a kanadai csatár legutóbb november 15-én játszott mérkőzést. Akárcsak vasárnap, hétfőn is a Sportklub kezdte élesebben a mérkőzést, míg a debreceniek lendületes támadásokat akartak vezetni, de sokszor lesre futottak. A 7. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, Gecse Hugó ütött oda ellenfelének egy harmadba belőtt korongot követően. A cívisvárosiak felálltak 5 a 4 ellen, de nem tudtak komolyabb lövésig jutni. A harmad közepén a csíkiak kapitánya, Papp kapott gáncsolásért kisbüntetést. Sági fóros lövését védte Szamankov, aztán többen is összeakaszkodtak a kapu előtt.

A második játékrészben már nagyobb fölényben játszott a Sportklub. A mérkőzés felénél Filbrandt kétszer is akadályozta Rokaly Szilárdot, a második esetnél a csíki játékos botja eltalálta az egyik debreceni arcát, ezért őt is kiküldték magas bottal való játékért. A páros kiállítás megítélését követően felfedeztek egy jéghibát. Előbb poroltóval próbálták orvosolni a problémát, aztán a rolbát is ráküldték a jégre. A játékvezetők 40 percet adtak a hazaiaknak a jégfelület rendezésére, amit meg is tettek, így közel háromnegyed óra után folytatódott a találkozó. A két percnyi 4 a 4 elleni játékot pörgősen töltötték a felek, gyorsan felvették a ritmust. A 33. percben Pelley egy korongbedobás után felütött Novotny lágyékához, a DEAC csatára fájdalmas arccal hagyta el a jeget, a játékvezetők nem látták a szituációt.

A pörgős játékkal indult harmadik húsz perc elején a debreceniek voltak aktívabbak. A harmad közepén Izacky a palánk mellől fonákkal centerezett, Mazzag ziccerét Szamankov védte bravúrral. A kapusok továbbra is kapott gól nélkül tartották az ellenfelet, mindeközben a hosszú szünet után nem ítéltek kiállítást a játékvezetők. Négy perccel a vége előtt Brophey szólóját kellett védenie Hetényinek. A rendes játékidő végén emberelőnybe került a DEAC, ugyanis Brophey könyökkel felborította a kék vonalnál a lendületből érkező Hárit. A lehetőséget nem használták ki a hazaiak, úgy tűnt, gól nélkül ér véget a rendes játékidő. Nem így történt: a Sportklub a kapuja mögött eladta a korongot, Izacky megszerezte, Bertának passzolt, aki az üresen álló Mazzagnak tette a játékszert, a hazaiak 71-ese pedig nem hibázott.

A DEAC 1-0-ra győzött, ezúttal Hetényi ért el shutoutot a két kapus közül. Összesítésben 1-1-re áll a két csapat párharca, legközelebb csütörtökön lépnek jégre a felek Csíkszeredában.

deac-sportklub-debscc-200224

fotó: DEAC

Vannak hiányzóink, de ez nem kifogás

 

Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője és David Musial, a DEAC vezetőedzője nyilatkozott a két csapat második mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Vincze.
Hetényi: 100% (Gönczi)
K
Szamankov: 96,6% (László)
Léránt, Vokla, Izacky, Mazzag, Novotny
1
Salló A., Pyett, Rokaly Sz., Brophey, Bíró
Kiss, Filbrandt, Essery, Rutherford, Sági
2
Papp, Kuljas, Pelley, Fodor, Vesutkin
Mestyán, Kozma, Hári, Berta, Kulesov
3
Láday, Gecse, Casaneanu, Rokaly N., Horváth
Molnár, Salló B.
4
Györfy, Flinta, Farkas, Sándor Z.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 59:54 DEB Mazzag Berta Izacky
29 Kapura lövések száma 53
4 Kiállításpercek 10

Nem akármilyen góllal verte a DEAC a Szeredát

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum