Kitarthat-e a Gyergyó lendülete Brassóban is?

   

Az erdélyi Erste Liga-párharcnak nincs egyértelmű favoritja, innen bárki továbbjuthat.

Nehéz ellenfelet választott magának a Corona Brassó, de könnyebbet nem húzhatott volna. A középszakasz harmadik helyén végzett kék-sárgák elől a Fehérvári Titánokat az FTC-Telekom vitte el, az UTE-ra a Dunaújvárosi Acélbikák böktek rá – az is lehet, hogy ők ezt már bánják –, így két hazai rivális maradt nekik. Miként Mihály Árpád, a brassói általános igazgató fogalmazott, a csíkiakkal éppen eleget viaskodtak az utóbbi időben, ezért úgy döntöttek, inkább kipróbálnak egy újabb forgatókönyvet. Hozzátesszük: egy olyat, amelynek a végkimenetele abszolút kiszámíthatatlan.

Ha az alapszakasz eredményeit nézzük, akkor egyértelműen a Coronának állhat a zászló. 4 meccsből 3 győzelem, ebből kétszer rengeteg gólt lőttek Gligáék, 9-4-es és 8-5-ös sikereket is arattak, továbbá volt még egy 2-1 a javukra. A GYHK egyszer tudott győzni, akkor is csak hosszabbításban. Viszont a szezon eddigi legfontosabb Brassó–Gyergyóját a piros-fehérek húzták be: a karácsonyi kupaelődöntőben a Pationarul Olimpicban intézték el ellenfelüket, így ők játszhatták a finálét a Csíkszereda ellen.

A középszakasz eredményei ugyancsak a Gyergyó felé billentik a mérleg nyelvét. A Brassó felemás teljesítményt nyújtott, négyszer nyert, négyszer veszített, míg Gógáék 8-ból 8-szor diadalmaskodtak, ami akkor is figyelemre méltó, ha az ellenfeleik nyilván kevésbé voltak izmosak lent az alsóházban, mint a felsőháziak.

Nagy kérdés mindemellett, hogy a furcsa és váratlan edzőváltásnak milyen következményei lesznek Brassóban. A Július Pénzes–Ondrej Rusnak duó elküldésére talán senki sem számított, mint ahogy senki sem tudja azt sem, hogy a hivatkozott öltözői hangulat milyen irányba változott Dave MacQueen érkezésével.

Végül említsünk meg még egy tényezőt: az eddigiek során a román szabályok miatt nem védhetett a Brassó ellen Jordon Cooke, a liga legjobb kapusa. A hét játékosa címet elnyerő gyergyói hálóőr minden fontosabb mutatóban az élen végzett a bajnokság eddigi részében. Hogy nem érdemtelenül, azt mostantól a Corona ellen is igazolhatja. Amennyiben megteszi, sok öröm érheti még az idényben a roppant lelkes gyergyói szurkolósereget.

bra-gyhk-2018

Corona Brassó–Gyergyói HK 3-2

   

Kétgólos vezetésről szenvedtek vereséget a vendégek az utolsó percekben az Erste Liga-negyeddöntő első mérkőzésén.

Magyarországi játékvezetők közreműködésével kezdődött a mérkőzés. Az első harmadban még nem született gól, az egy brassói és a két gyergyói kiállítás is kimaradt, mivel utóbbiak összeértek, több mint másfél percig támadott öt a három ellen a Corona. Ez leginkább a lövésstatisztikán hagyott nyomot, a nyitó játékrészt 16-4-re hozták a hazaiak, Cooke kapus eszén azonban nem tudtak túljárni. Az első gólra a 35. percig kellett várni, a másodikra a 40.-ig, egyiket sem a kék-sárgák szerezték, Elekes Darabont Hunor-Csaba után Andreas Valdix talált be, 0-2 állt a táblán két harmad után. A harmadik menetben sokáig a kisbüntetéseké volt a főszerep, amelyek közül a soron következőt kihasználta a Brassó az 54. percben Carlson révén, 1-2. Innentől az volt a kérdés, hogy sikerül-e egyenlítenie a vendéglátónak. Nemhogy sikerült, a győzelmet is megszerezték Brownék a rendes játékidőben, ugyanis Péter Balázs duplájával az 57., majd a 60. percben is mattolták az ellenfelet, miáltal 3-2-es sikernek örülhettek. A Corona 1-0-ra vezet a párharcban, folytatás kedden ugyanott.

bragye

fotó: Corona Brassó

Túl sok kiállítást szedtünk össze

   

Vezetőedzők a Corona Brassó–Gyergyói HK mérkőzésről.

Dave MacQueen, Corona Brassó: “Úgy gondolom, az elején kicsit idegesen játszottunk, nem voltak jók az átadásaink. Másfél napja vagyunk együtt, vannak még teendőink, nem vagyunk annyira élesek, amilyeneknek később lennünk kell. Összességében elég jól játszottunk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Bíztam valamennyi játékosomban, ez természetesen az ő sikerük volt.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Kemény mérkőzést játszottunk. Előtte sokat beszéltünk arról, hogy milyen dolgokat kell elkerülnünk, ám ez végül nem sikerült. Túl sok kiállítást szedtünk össze, ez megölt bennünket a harmadik harmadban. A Corona kiválóan bulizó csapat, ezt is tudtuk, mégsem találtuk az ellenszerét. De ez még csak az első meccs volt, bízunk benne, hogy hosszú sorozat áll előttünk, remélem, kedden este nyerhetünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Bandi, Váczi.
Polc: 91,3% (Tőke)
K
Cooke: 93,0% (Ruczuj)
Armstrong, Carlson, Franko, Fowlie, Gliga
1
Jones, Ferencz Csibi, Péter Zs., Valdix, Tendler
Boriszenko, Molnár Z., Tranca, Péter B., Molnár Zs.
2
Raszulov, Kozma, Pesztunov, Vorobjov, Csergő
Gajdó T., Bíró O., Brown, Zsók, Zagidullin
3
Góga, Orbán, Elekes Darabont, Antal, Sára
Haraga, Gajdó B., Bíró M., Bíró G., Constantin
4
Barabás, Daradics, Benedek
MacQeen Dave, Rusnák Ondrej
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 34:04 GYE Elekes Darabont Raszulov
0-2 39:27 GYE Valdix Ferencz Csibi Vorobjov
1-2 53:15 BRA PP Carlson Molnár Zs. Polc
2-2 56:10 BRA Péter B. Tranca
3-2 59:15 BRA Péter B. Tranca Molnár Zs.
43 Kapura lövések száma 23
8 Kiállításpercek 18

Ez a balszerencsés gólok mérkőzése volt

   

Az első Corona Brassó–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum