Őrült rohanás kezdődik az Extraliga-alsóházban

   

Péntek után vasárnap is összecsapnak Miskolcon a DVTK Jegesmedvék a MAC Újbudával, miközben a tét egyre növekszik.

Glen Hanlon legyőzi-e vajon Majoross Gergelyt? – tettük fel a kérdést a szlovák bajnokság alapszakasz-záró magyar–magyar rangadóját megelőzően. Nemleges válasz született a Népkertben, ahol a három sorral felálló Jegesmedvék nem bírtak a fiataljaiknak végre komoly jégidőt biztosító újbudaiakkal. Ami Glen Hanlon vezetőedzőt lleti, neki ez sorozatban az ötödik veresége volt Majoross Gergellyel szemben, minthogy tavaly a söpréses playoff-kvalifikáció előtt az alapszakasz utolsó találkozóját is elveszítette. Nem sokkal jobb a helyzet az idei szezont tekintve sem: az alapszakasz korábbi találkozóit – amikor még Marcel Rodman volt a vezetőedző – 2-1 arányban hozták az újbudaiak, illetve megnyerték a Magyar Kupa bronzmeccsét is. A DVTK-nak egyszerűen muszáj megtalálnia a MAC-hoki ellenszerét annak érdekében, hogy ne kerüljön nagyobb lépéshátrányba a legjobb nyolcért folytatott versenyfutásban. Az alsóházból két csapat örülhet majd a középszakasz végén, jelenleg a Nagymihály helyzete a legkedvezőbb, míg a Nyitra előnye csupán 1 pont a piros-fehérek előtt. Ugyanakkor még a MAC is bízhat a csodában – és önmagában –, matematikailag legalábbis behozható a 14 pont, végtére a folytatásban összesen 30 egység szerezhető, és a kiemelkedő tudású ellenfelek valamennyien a felsőházban vannak. A bravúrhoz persze folyamatosan nyerni kell. Egy biztos, őrült rohanás kezdődik most, a csapatok március 15-éig le kell játsszák a maguk 10-10 mérkőzését, elképesztő tempóban, két-három naponként jönnek tehát a megméretések innentől folyamatosan. Az is nagy kérdés tehát, hogy ki hogyan bírja majd ezt az egészen elképesztő fizikai-taktikai kihívást.

mismac

fotó. Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda 2-0

   

A végletekig kiélezett csatát vívott a két magyar Extraliga-csapat, és ebből most a miskolciak kerültek ki győztesen.

A két csapat 48 óra elteltével találkozott újra Miskolcon, és ugyanolyan lendülettel kezdték a csatát, ahogyan pénteken abbahagyták. Az első emberelőny viszonylag hamar jött, a 4. percben a Jegesmedvék vághattak ennek neki, de nem lőttek belőle gólt. A harmad feléhez közelítve sorba fújták be a kiállításokat a játékvezetők, kettőt a miskolci, egyet pedig a fővárosi oldalon, ám ezt egyikük sem tudta a javára fordítani. Folyamatosan nagy volt a feszültség a két csapat játékosai között, amely rendszerint kakaskodásba torkollott. A 12. percben Gőz és Sofron akaszkodott össze, így az ő extrapihenőjük miatt 4 a 4 ellen folyt tovább a játék, eredménytelenül. A hajrában előbb kimaradt egy miskolci fór, majd a vendégek kerültek létszámfölénybe, ám mivel a két kapus hozta a pénteki remek formáját, gól nélkül vonultak a csapatok a szünetre.

A második harmad áthúzódó MAC-előnnyel indult, amit a hazaiak kivédekeztek. A 23. percben Beach vihette egyedül kapura a korongot, lövését védte Bernard. A következő előnyüket veszélyesen játszották végig a Jegesmedvék, az olasz kapuson azonban nem tudtak kifogni. A következő percekben a hazaiak támadtak többet, utána viszont az újbudaiak kijöttek a szorításból, és Rajnának is adtak munkát. Továbbra is sok volt a játékmegszakítás, ami egy kicsit az izgalom rovására ment. Nagyon komoly küzdelem folyt a jégen, minden egyes korongért megharcolt a felek, ugyanakkor kevesebb lett a nagy helyzet, a kapusokat nem állították megoldhatatlan feladat elé a támadók. Másodpercekkel a lefújás előtt Vandane találta el az egyik vonalbírót, aki a jégen maradt, sőt a mentőket is be kellett hozzá hívni, hordágyon vitték le.

A harmadik játékrésznek három játékvezetővel vágtak neki a csapatok. A MAC áthozta az emberelőnyét, de ebben a legnagyobb helyzet mégis Magosi előtt adódott. Felpörögtek a csapatok, jobb lett a meccs, és több a helyzet. A 46. percben 2 az 1 ellen mehettek a Jegesmedvék, Rodman lövését azonban kitolta Bernard. Egy perccel később megszerezték a vezetést a házigazdák, amikor Galanisz egy védő takarásából kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). A fővárosiak nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, voltak is lehetőségeik, Rajna azonban mindent fogott. Az utolsó két percet a hazaik emberelőnyben játszhatták, és ebben Valchar lőtt kapumegkerülős gólt (2-0).

A Jegesmedvék győzelemmel kezdték a középszakaszt, de mivel a Nagymihály és a Nyitra is begyűjtötte a három pontot, egyelőre maradtak a 9. helyen.

macmis

fotó: Orosz Tamás (archív)

Legalább 8 meccset meg kellene nyernünk a 10-ből

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda mérkőzésről.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “A MAC jól felkészített csapat, jó rendszerben játszanak, nehéz ellenük gólt szerezni. Mind a két csapatnak jól működött az emberhátrányos védekezése. A mi nevünkben mondhatom, hogy voltak nehézségeink az emberelőnyök során. A meccs végén Galanisz egy nagyszerű lövéssel döntött. Mi már a középszakasz meccseit is playoffmeccseknek tekintjük. A mienk is egy olyan csapat, amelynek ebben a szakaszban legalább nyolc meccset meg kellene nyerni a tízből.”

Majoross Gergely, MAC Újbuda: “Ez is olyan szoros mérkőzés volt, mint a két nappal ezelőtti. Nem tudtunk elég energiát hozni, ebből lapos és szürke mérkőzés lett, amiben egy elég gyermeteg hibánk miatt tudott az ellenfél betalálni. A fiataljaink nem hoztak elég energiát, a topjátékosaink nem lőttek gólt, így nem volt lehetőségünk arra, hogy nyerjünk.”

Extraliga, 2020. feb. 23., vasárnap.
Rajna: 100%
K
Bernard: 94,1%
Gőz, Vandane, Rodman, Galanisz, Beach
1
Busenius, Macaulay, Klempa, Stretch, Sofron
Ross, Kiss D., Valchar, Vas, Beauvillier
2
Carlisle, Bugár, Kreisz, Majoross, Szigeti
Láda, Vojtkó, Magosi, Ritó, Harrison
3
Garát, Pozsgai, Szűcs, Nagy, Terbócs
Páterka, Kiss P.
4
Lőczi, Orban Blake, Orban Blake, Bodó, Pitt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 46:19 MIS Magosi
2-0 59:20 MIS EN Valchar Beauvillier
34 Kapura lövések száma 23
12 Kiállításpercek 12

Két gyönyörű góllal verték a MAC-ot a Jegesmedvék

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum