Bajba kerülhetnek az Acélbikák az UTE ellen

   

Az Erste Liga-középszakasz második helyezettje elveszítette pálaelőnyét, így még egy hazai vereséget aligha engedhet meg magának.

A speciális egységek kiváló teljesítményének köszönhetően idegenbeli győzelemmel kezdte a negyeddöntőt az Újpest. Látszólag alaposan borult a papírforma Újvárosban, ám miként előzetesen is írtuk, az idei párharcok többségének az alap- és a középszakaszban elért helyezésektől függetlenül nincs egyértelmű favoritja. Ezt azt UTE máris visszaigazolta. Az kellett hozzá, amit vártunk, fegyelmezett és célratörő játék, kiváló kapusteljesítmény, összeszedett védekezés. Az Acélbikák hokijából ezenközben a másik oldalon egyvalami hiányzott. Miként arra David Leger vezetőedző is felhívta a figyelmet: Turcotte-ék nem voltak kellőképpen határozottak az ellenfél kapuja előtt. Ezen mindenképpen változtatniuk kell vasárnap délutánra, amennyiben nem akarnak vészjósló hátrányba kerülni. Ilyen kiegyenlített erőviszonyok mellett a pályaelőny még simán visszaszerezhető, 0-2-ről azonban egyáltalán nem lenne könnyű felállnia a DAB-nak. Itt jegyezzük meg: a “hagyomány” folytatódott, hiszen ebben az idényben a felek egyike sem volt még képes hazai győzelemre, ami nemcsak az Erste Ligára, hanem a Magyar Kupára is igaz. 7 olyan meccsnél tartunk tehát, amelyeket rendre a vendég nyert meg – pontosabban a kupavisszavágón 5-5-ös döntetlen született –, tehát hazai szemszögből létfontosságú, hogy ez a széria véget érjen. Kell-e mondanunk, a lilák erről máshogyan gondolkodnak a párharc második találkozója előtt.

dabute

fotó: Nagy Gergő/DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 1-5

   

A két együttes szezonbeli 8. mérkőzésén is az idegenben játszó nyert, így a lilák 2-0-s előnyre tettek szert az Erste Liga-negyeddöntőben.

Agilisan kezdtek az Acélbikák, jóval élénkebb tempót diktáltak, mint a szombati összecsapáson, emberelőnyhöz is jutottak, ám nem tudtak élni vele. Sőt: eladták a korongot a kéken, a hibát csak szabálytalanul korrigálhatták, így négy a négy elleni játék, majd UTE-fór következett. Ennek során szép cselek után talált be Harrison Reed, 0-1 a 9. percben. A gól megfogta a hazaiakat, a következő időszak Hughson bravúrjairól szólt. A 16. percben azonban ő is tehetetlen volt Eric Pance kísérletével szemben, 0-2. A szünet előtt nem sokkal Varga Arnold szabálytalankodott, ám szépítés nem lett ebből. A második játékrészben tempósabb és élvezetesebb lett a hoki, és ebből a DAB jött ki jobban. Dansereau a kéken kapott nagy passzt, majd magabiztosan fejezte be az akciót a 32. percben, 1-2. Mentek tovább az újvárosiak, annál inkább mehettek, mert előnyöket is kaptak, amelyekkel viszont továbbra sem bírtak mit kezdeni. A 36. percben buta szabálytalanság történt, Turcotte támadás közben leütötte Sikorcint, emiatt többszereplős csetepaté alakult ki, jó néhány embert kiküldtek, és végül úgy is négy a három ellen állhattak fel a hazaiak, hogy a légiósuk véglegest kapott. Nem sok örömük tellett a fórban a DAB-osoknak, eladták a pakkot ismét, Benk kilépett és belőtte, 1-3. A harmadik játékrészben sem szelídült sokat a hangnem, majd a kegyelemdöfést Azari késleltetett kiállítása során Pance vitte be Benk András passzából, 1-4 az 54. percben. David Leger kisvártatva megpróbálkozott a kapuslehozatallal, nem jött be, Reed belőtte az ötödiket, 1-5 az 59. percben. Ezzel a szezonban nyolcadszor is az a csapat nyert ebben a párban, amely idegenben játszott, vagyis az UTE 2-0-re vezet a negyeddöntőben. Nem lesz könnyű visszajönniük innen az Acélbikáknak, de hogy a Megyeri úton képesek nyerni, azt az alapszakaszban két ízben is bizonyították.

dabute

fotó: Nagy Gergő/DAB

Nem sikerült átlendülnünk a holtponton

 

Mestermérleg a második Dunaújvárosi Acélbikák–UTE mérkőzést követően.

David Leger vezetőedző, DAB: “Sajnos nem sikerült átlendülnünk a holtponton, az emberelőnyeinkkel megint nem éltünk, sőt kaptunk is egyet fórban. Ez utóbbi nagyon sokba került, utána már nem tudtunk felzárkózni. Van miben javulnunk a következő találkozóig.”

Virág Csaba másodedző, UTE: “Hasonló mérkőzés volt, mint a szombati, megint sikerült kétgólos előnyre szert tennünk, majd a DAB ismét feljött egyre. A második harmadban sokat állt a játék a kiállítások miatt, de ebből egy emberhátrányos góllal szálltunk ki, ami megmutatta, mekkora karaktere van a csapatnak. Elképesztően dolgozott mindenki.”

nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Pálkövi.
Hughson: 86,7% (Pinczés B.)
K
Duschek: 96,4% (Márkus)
Vuorijarvi, Kovács B., Azari, Mazurek, Németh
1
Henderson, Varga, Benk, Pance, Sikorcin
Lendák, Hüffner, Somogyi B., Dansereau, Turcotte
2
Rusk, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Silló
3
Kovács A., Nagy, Godó, Odnoga, Vincze
Pinczés O., Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás
4
Horváth Á., Kovács S.
Ihnacak Miroslav, Ihnacak Miroslav
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:01 UTE PP Reed Nagy Sikorcin
0-2 15:52 UTE Pance Sikorcin Henderson
1-2 31:09 DAB Dansereau Mazurek Kovács B.
1-3 35:51 UTE SH Benk Vincze
1-4 53:32 UTE Pance Benk Rusk
1-5 58:22 UTE EN Reed Nagy
28 Kapura lövések száma 31
47 Kiállításpercek 30

Nagyon szép gólok születtek Újvárosban

   

A második DAB–UTE Erste Liga-negyeddöntő összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum