Nyernie kell Innsbruckban a Fehérvárnak

   

A dornbirni vereség után mindennél fontosabb lenne egy 3 pontos idegenbeli győzelem.

Lépéshátrányba került a rájátszásért folytatott küzdelemben a magyar EBEL-csapat, de ebben a tekintetben nincs egyedül. Miközben ugyanis a DEC legyőzte kétmeccses túrája első állomásán, a Znojmo másodszor is elkapta az Innsbruckot. Ebből adódóan a csehek mind a két csapatot megelőzték, és jelenleg ők állnak a negyeddöntős 8. helyen. A fórjuk ugyanakkor csak két pont, tehát nincs veszve semmi. Ám az esetlegeg újabb kudarcok a ki-ki mérkőzéseken már nem megengedhetők, sőt bravúrokra is szükség lesz a továbbiakban. Az innsbrucki vendégjáték abszolút ki-ki meccs, hiszen mind a két együttesnek 10 pontja van. Az alapszakaszban egy-egy idegenbeli és hazai győzelem született a felek részéről, de a tiroliak több pontot szereztek, mivel fehérvári vereségüket csak túlórában szenvedték el. A középszakaszban aztán a maguk oldalára billentették a mérleg nyelvét: nyerni tudtak a Raktár utcában 3-1-re. Ami Antti Karhula fiai mellett szól, az az, hogy egyik idegenbeli találkozójukon – még november végén – 7-2-re kiütötték vendéglátójukat. Hasonlóan domináns-lendületes hokira lenne szükség péntek este is. A legfőbb rivális Znojmo ezenközben Villachba látogat, így arra az összecsapásra is érdemes figyelnünk. A Linz–Villach duó meglépett az alsóházi mezőnytől, ám a VSV-nek még kellenek a pontok, hogy biztos negyeddöntősnek tudhassa magát. A Fehérvár előzetesében a vezetőedző mellett Szita Donát mondott néhány szót.

HC Innsbruck–Hydro Fehérvár AV19 5-2

   

A magyar EBEL-csapat másodszor is kikapott az Innsbrucktól a középszakaszban, így egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Már az első percben befújtak a bírók egy páros kiállítást, majd a másodikban kiküldtek még egy innsbruckit, de a vendégcsapatnak nem sikerült megszereznie a vezetést. Kihasználatlanul maradt a második magyar fór is, aztán egy kontrából Herbert révén betaláltak a tiroliak, 1-0 a 17. percben. A második felvonás Kaijomaa kisbüntetésével kezdődött, utána 2+2-t kapott Guimond a túloldalon, csakhogy kisvártatva Kógert is kiküldték, és négy a négy ellen ismét Herbert volt eredményes. Yogan passzából gyorsan szépített Sarauer – 2-1 a 30. percben –, ám Rob Pallin együttese Lammers előnyös találatával visszaállította a közte kettőt. Ezzel még nem volt vége a játékrésznek, a 39. percben ismét innsbrucki kontra futott a jégen, és Zajc nem hibázott, 4-1. Az utolsó felvonás legelején Erdély Csanád találata valamelyest visszahozta még a reményeket, ám Broda válaszolni tudott a 47.-ben, hamarjában lehűtve a kedélyeket. Mint később kiderült, ez az 5-2 maradt a végeredmény is. A playoff ezzel távolabbra került Antti Karhula együttesétől, miután az eleve lépéselőnyben lévő Znojmo mellé a tiroliak is csatlakoztak. Ugyanakkor három forduló még hátravan, és három nagy bravúrral még mindig ott lehetne lenni a végelszámolásnál.

hciavs

fotó: Hydro Fehérvár AV19

A hibák könnyű gólokhoz vezettek

   

Antti Karhula vezetőedző így kommentálta a Hydro Fehérvár AV19 innsbrucki vereségét.

“Jól kezdtük a mérkőzést, keményen küzdöttünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, aztán újra előjöttek azok a hibák, amikről a múlt héten is beszéltünk. Fontos a blokkolás, a kék vonalon elvesztett korongok, és ez vereséghez vezetett. Nem tudom azt mondani, hogy ne lett volna meg a küzdelem, de sajnos ezek a hibák könnyű gólokhoz vezettek. Ha pedig ilyen gólokat kapsz, sokkal többet kell küzdeni egy találatért az ellenfél kapuja előtt. Küzdelmes mérkőzés volt, ahol a helyzetek ugyan megvoltak, de úgy látom, a kapott góljaink előtti hibák megpecsételték a sorsunkat, hiába dolgoztunk keményen. Most egy utolsó lehetőségünk van belátni azt, hogy ezek a találkozók rendkívül kiegyenlítettek és szorosak, ezért minden egyes cserében és másodpercben élesnek kell lennünk. Nincs elvesztett korong, nincs kihagyott blokk, hiszen az alsóházban mindenki azért dolgozik, hogy pontokat gyűjtsön.”

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Nikolic, Schutz, Schauer, Tschrepitsch.
Darling: 93,3% (Huber)
K
Ouzas: 87,5% (Kornakker)
Boivin, Guimond, Lammers, Spurgeon, Thörnberg
1
Kaijomaa, Campbell, Kuralt, Sarauer, Erdély
Snuggerud, Cuma, Paulweber, Zajc, Kromp
2
Stipsicz, Tikkanen, Sárpátki, Timmins, Kóger
Vallant, Bar, Lattner, Herbert, Broda
3
Harty, Szabó B., Szita, Girard, Yogan
Ludin
4
Szabó K., Szabó D., Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:28 HCI Herbert Snuggerud Lattner
2-0 28:06 HCI Herbert Boivin Broda
2-1 29:03 FHA PP Sarauer Yogan Campbell
3-1 33:31 HCI PP Lammers Spurgeon Boivin
4-1 38:31 HCI Zajc Snuggerud Paulweber
4-2 40:59 FHA PP Erdély Girard Yogan
5-2 46:09 HCI PP Broda Herbert Snuggerud
40 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 16

Az Innsbruck–Fehérvár videó-összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum