Ezek a bírók fognak fújni az Erste Liga-rájátszásban

   

Az Erste Liga-playoffban immár nincs lehetőség arra, hogy a csapatok külföldi bírókat kérjenek. A magyarországi játékvezető-keret összeállt.

A fejlemény kapcsán megkérdeztük Gebei Péter játékvezető-mentort, aki először is elmondta, szeretné megköszönni a liga, a csapatok és a szövetség támogatását. Gebei megítése szerint az állomány bővülése és a rendszeres képzések nyomán emelkedik a zebrák munkájának színvonala, amihez hozzájárul az ellenőrzés újraszervezése is. Idén az Erste Liga 180 alapszakaszmeccséből Magyarországon 140-en, Gyergyószentmiklóson 19-en volt ellenőr. Jelentős adatmennyiség érkezett be, korábban hasonlóra sem volt példa. “Az ellenőri rendszernek és a folyamatos vissszajelzéseknek köszönhető, hogy a játékvezetők megismerték és igyekeztek fejleszteni is esetlegesen gyengébb területeiket” ? fogalmazott a mentor. Gebei szerint “az ellenőri feladat legfontosabb része a tanítás, a hiba kijavítása. Azt nem nehéz megmondani a videófelvételek alapján, hogy egy döntés nem volt megfelelő. Kirtizálni mindenki tud. De elmondani és megmutatni, hogy a hibát miként kell kijavítani, és legközelebb milyen megoldást választva lehet elkerülni, ez már keményebb dió. A rendszerünk lényege pontosan ez.”

A gyakorlati részről azt mondta, rengeteg videóval dolgoznak, személyre szabott visszajelzéseket adnak. Egy-egy mérkőzés után átlagosan 5-6 videóklipet kap mindenki, aki a jégen dolgozott. Akkor is, ha jó, akkor is, ha gyengébb mérkőzése volt.

A jövőre vonatkozóan bőven vannak tervek, amelyek révén emelkedhet a képzés színvonala, és még több segítséget nyújthatnak a játékvezetőknek. Ilyen például a situation room létrehozása, illetve a fejkamerák használatának bevezetése. Alapvető cél, hogy a mérkőzések 100 százalékán legyenek ellenőrök. “Reményeink szerint a támogatással, amelyet a liga, a csapatok és az MJSZ részéről élvezünk, minden adott lesz a további fejlődéshez” ? összegzett Gebei.

Az Erste Liga-negyeddöntőkön a következő magyarországi játékvezetők működhetnek közre.

Vezetőbírók: Babic Valdimir, Berger Ákos, Gangel László, Halassy György, Haszonits Miklós, Juhász Gábor, Kincses Gergely, Kókai Márk, Nagy Attila, Pálkövi Zsombor Tamás, Rencz Dániel, Soós Dániel, Varjú Árpád, Wolf László.

Vonalbírók: Árkovics Gergő, Balla Norbert, Fényi Barnabás, Horváth Botond, Kedves Alfréd, Kis Király Barna, Korbuly Gergely, Kövesi Bence, Mizsák Péter, Muzsik Norbert, Pálkövi Baksa, Pálkövi Botond, Soltész Áron, Somos Gergő, Szabó Dávid, Váczi Dávid, Vincze Dániel.

ftcscczebra

fotó: FTC-Telekom

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum