UTE-sok ellen indult a legtöbb fegyelmi eljárás

 

Az Erste Liga fegyelmi bizottsága összegzést készített az alap- és a középszakasz tapasztalatairól, közzétesszük a főbb megállapításokat.

E szerint a 2019/20-as versenyévad alap- és középszakaszának 220 mérkőzésén 40 esetben indult fegyelmi eljárás 55 játékos érintettségével. 26 játékos esetében hozott a testület elmarasztaló, 29 esetben helybenhagyó, eltiltással nem járó határozatot. Emellett 4 esetben hagyott ki játékos automatikusan 1 mérkőzést a bajnokság során azért, mert egymás után két alkalommal végleges fegyelmit kapott.

grafi4

Az eljárások többsége dulakodásos vagy verekedéses kiállítások után indult. Ezt követi a sportszerűtlen magatartás vagy hivatalos személyek sértegetése. A fejre-nyakra irányuló támadások száma az automatikus eljárásokban alacsony volt, az utólag jelzett esetekben azonban 13-ból 8 alkalommal ez a szabálytalanságtípus volt az eljárások tárgya. A jelzésre indított vizsgálatok a mérkőzésellenőrök vagy a játékvezetők kezdeményezése alapján, illetve a sérülésregiszterek és a jegyzőkönyvek vizsgálatait követően történtek. Kiemelten a fejre-nyakra irányuló támadásokat majd minden esetben automatikusan visszanézték, illetve figyeltek minden olyan játékvezetői vagy eljárás indítására jogosult más személy jelzésére, ahol fegyelmi vétség esete felmerülhetett.

grafi3

A legtöbb eljárás az UTE, a Gyergyói HK és a Corona Brassó csapatával szemben indult. A Hokiklub Budapest és Schiller-Vasas HC volt fegyelmi szempontból a legsportszerűbb. A legtöbb mérkőzésnyi eltiltást a Csíkszeredai Sportklub játékosai kapták, míg a legkevesebbet az FTC-Telekom és Fehérvári Titánok.

grafi2

Az eltiltások után kiszabott pénzbüntetések teljes összege 3350 euró volt. Az eltiltásokból befolyó pénzbüntetéseket valamilyen megoldással később visszaforgatnák a rendszerbe, vagy akár karitatív célokat szolgálhatna. Egyelőre itt ez a meghatározás érvényes: “Az eltiltáshoz kapcsolódó automatikus pénzbüntetésekből befolyó bevételeket az MJSZ elkülönített ? a fegyelmi pontrendszerből származó bevételekkel azonos ? számlán kezeli. A számlán összegyűlt összeg felhasználásáról a bajnoki évad végén a liga elnöksége dönt.”

grafi1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum