A Hokiklub visszaelőzné a Schiller-Vasast

   

A juharleveleseknek ehhez 1 pontot kellene szerezniük az UTE ellen.

Az Erste Liga alsóházában egy mérkőzés maradt hátra, ezen a Hokiklub Budapest fogadja az Újpestet. A lila-fehérek pozíciója már nem változhat, a jelenleg utolsó HKB ellenben még visszaelőzheti a Vasast. Ehhez 1 pont is elegendő lenne Jens Brandström együttesének, mivel egymás elleni eredményben jobb a piros-kékeknél. A HKB és az UTE párharca rendkívül érdekes volt ebben a szezonban. Eleve azzal kezdődött az egész idény, hogy Szűcs Istvánék idegenben legyőzték sokkal erősebbnek várt ellenfelüket. Ezt aztán még kétszer megcselekedték az alapszakaszban – mindkétszer kiütéssel, 6-2-re és 7-2-re diadalmaskodtak –, miközben csak egyszer kaptak ki. A középszakaszban viszont a papíron különb kerettel rendelkező UTE megmutatta, hogy ezen adottságait a jégen is képes érvényesíteni, január 31-én 6-0-s eredmény született a Megyeri úton. A szerdai játéknap kérdése tehát az, hogy a szezont befejező “kiscsapat” vagy a playoffra készülő “nagyobb” lesz motiváltabb a felek ez évi utolsó randevúja alkalmából.

utehkb-20200131182137_IMG_4709

fotó: UTE

Hokiklub Budapest–UTE 6-9

   

A HKB nem tudta visszaelőzni a Schiller-Vasast, a középszakasz utolsó helyén végzett.

Az UTE kapujában Duschek Dávid kapott lehetőséget, míg a Hokiklub Budapestnél Gadácsi János védett, cserekapusként pedig az erre a mérkőzésre reaktivált Hajek Márkot nevezték. Két percet kellett várni az első gólra: DiDiomete a bedobókör tetejéről lőtte be a korongot Gadácsi kesztyűje mellé. A nyitó harmad közepén emberelőnybe került a HKB, a hazaiak jól járatták a korongot, de komolyabb lövésig nem jutottak el. Rusk nyomán 25 másodpercnyi kettős előny is jutott Jens Brandström csapatának, hiába nyomtak, nem tudtak egyenlíteni. A kiegészülés után Pance korongot szerzett a HKB harmadában, Ainsworthnek passzolt, aki meglőtte a 2. UTE-gólt. A 19. percben Reed a jobb szélen betört a hazai harmadba, befordult a kapu elé és fonákkal betalált Gadácsinak. Fél percen belül jött a szépítő gól, Reiter passzából Pihlqvist tette be fonákkal a korongot a keresztvas alá.

A második felvonásban Zsigmond Áron Sándor pályafutása 7. Erste Liga-meccsén meglőtte első gólját, miután Odnoga alapvonalról visszatett korongjából zavartalanul lőhetett. Két percre rá Szappanos passzát Berry-Lamontagna verte be kapásból, ezzel visszazárkózott két gólra a HKB. Nem sokkal később már csak egyetlen találat volt a különbség: Németh Árpád lövését védte Duschek, aztán Manninen bekotorta a kapuba a korongot. A mérkőzés felénél Reed emberelőnyben meglőtte az 5. UTE-gólt. Némi gólcsendet követően előbb Petres passzából Berry-Lamontagna zárt sikerrel egy lendületes akciót, másfél percre rá pedig Horváth András lövésébe DiDiomete ért bele védhetetlenül. A harmad végén megint jött egy gólváltás, Pihlqvist volt eredményes egy Szécsi Roland-próbálkozást követő duplázás során, majd Odnoga szerzett korongot a HKB kapuja mögött, és sikeresen kiszolgálta Godó Dánielt.

A záró játékrészben közel 4 percen át maradtak érintetlenek a kapuk, a gólcsendet Vincze Péter törte meg, amikor az üresen maradt kapuba tette a korongot. AZ 52. percben Varga is feliratkozott a gólszerzők közé, előretört és meglőtte a 9. UTE-gólt. Másfél percre rá Michal Sátek válaszolt, miután beleért Lévai Máté lövésébe. Végül a harmadik harmad hozta a legkevesebb gólt. A Hokiklub Budapest 9-6-os vereséggel zárta az Erste Liga-szezont.

hkbute2-sv

fotó: Somogyi Viktor (archív)

Ha ilyen sok gól van, annak egy edző sem örül

   

Virág Csaba, az UTE másodedzője és Jens Brandström, a Hokiklub Budapest vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 197 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Mokrai, Bedő.
Gadácsi: 79,1% (Hajek)
K
Duschek: 79,3% (Márkus)
Reiter, Szécsi R. P., Sátek, Horváth B. D., Pihlqvist
1
Henderson, Varga, Benk, Pance, Vincze
Bán, Szécsi P., Koski, Manninen, Németh
2
Rusk, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
Lévai, Berry-Lamontagna, Petres, Albert, Szappanos
3
Horváth A., Nagy N., Rafaj, Odnoga, Godó
Veres
4
Horváth Á., Fehérgyarmati, Zsigmond
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:00 UTE DiDiomete Reed
0-2 12:49 UTE Ainsworth Pance
0-3 18:39 UTE Reed
1-3 19:01 HKB Pihlqvist Reiter
1-4 22:21 UTE Zsigmond Odnoga Henderson
2-4 24:15 HKB Berry-Lamontagna Szappanos Albert
3-4 25:31 HKB Manninen Németh
3-5 27:48 UTE PP Reed Saukko Ainsworth
4-5 32:05 HKB Berry-Lamontagna Petres Szappanos
4-6 33:35 UTE DiDiomete Horváth A. Ainsworth
5-6 35:46 HKB Pihlqvist Szécsi R. P. Sátek
5-7 36:54 UTE Godó Odnoga
5-8 43:56 UTE Vincze
5-9 51:47 UTE Varga DiDiomete Godó
6-9 53:19 HKB Sátek Lévai Pihlqvist
29 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 10

Gólzivatar volt a Tüskecsarnokban

 

Összesen tizenötször találtak be a csapatok a Hokiklub–UTE mérkőzésen. Mutatjuk a gólokat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk