Felléphet-e még a dobogóra a Sportklub?

   

Az Erste Liga-középszakasz felsőházában még mindig fokozódnak az izgalmak, a DAB-nak pontokat kell szereznie dobogós helye megvédéséhez.

A hétfői játéknapon ugyan eldőlt, hogy debreceni veresége ellenére bizonyosan elsőként választhat ellenfelet csütörtökön az FTC-Telekom, ám a második-ötödik helyen még bármi megtörténhet. A sorozatot a jelenleg ötödik Csíkszeredai Sportklub otthonában záró Dunaújvárosi Acélbikák például másodikak is lehetnek még, de az ötödik helyre is visszacsúszhatnak. A feljebb lépés képlete egyszerű: amennyiben David Leger csapata rendes játékidőben nyerni tud a Vákár Lajos Műjégpályán, akkor a Brassót visszaelőzve másodikként végez. Az ellenpólus: amennyiben a Jason Morgan-tanítványok hatvan perc alatt diadalmaskodnak két góllal, máris két pozíciót javítanak. Ezután mindkét fél árgus szemekkel figyelhetné, mire megy szerdán a DEAC Pesterzsébeten, hiszen a debreceniek egy újabb címvédőveréssel a csíkiakat és az újvárosiakat is maguk mögött hagyhatnák. A középszakaszt hat vereséggel kezdő, majd a DEAC-ot kiütő Szereda célja nem lehet más, mint a győzelem, és talán jobbak is az esélyei. Ami a korábbi meccseken sehogy sem akart működni, az legutóbb már összeállt – úgy is, hogy sérültjeik közül korántsem tudott minden fontos játékos visszatérni –, a DAB ellenben mintha most került volna hullámvölgybe. Az újvárosiak az FTC-Telekom otthonában elszenvedett két számjegyű pofont követően Brassóban is kaptak hatot. Így továbbra is az a helyzet, hogy az Acélbikák az egyetlen magyarországi csapat, amely a szezon során – az alap- és a középszakaszt is beleértve – egyetlen pontot sem tudtak szerezni erdélyi túráikon. Ezen már csak kedden este változtathatnának.

sccdab-1910

SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák 2-4

   

Az alapszakaszgyőztes Sportklub a felsőház utolsó helyén végzett az Erste Liga-középszakaszban, míg a DAB második lett.

A csíkiaktól továbbra is hiányzott Becze és a Shalla – a vendégeknél Mazurek visszatért, ám Zanoski kimaradt –, és ez meg is látszott a támadójáték hatékonyságán. Az első harmadban hiába nyerték a kapura lövéseket 19-6-ra, egyetlen gól sem született. Majd bár a második felvonás elején Bíró Tamás hamar vezetést szerzett, ezt kereken 20 másodperc alatt kiegyenlítette Keegan Dansereau. Aki a 29.-ben ismét betalált, előnyben, amire kettős fórban válaszolt ismét Bíró, 2-2 volt az állás negyven perc után. A záró játékrész DAB-góllal kezdődött, ki más lett volna eredményes, mint Dansereau, a kanadai támadó mesterhármast ért el. Innentől az volt a kérdés, hogy az Acélbikák képesek lesznek-e megőrizni a 3 pontot és középszakasz-második helyet érő vezetésüket. A csíkiak mindent megtettek, de nem ment be semmi, így nagyjából három perccel a vége előtt időt kért Jason Morgan, viszont az 59. percben Hüffner Adrián is betalált, 2-4. A Sportklub 8 meccséből 7-et elveszített a középszakaszban, így a felsőház utolsó helyén végzett. A DAB az első pontjait szerezte a szezon során Erdélyben, mondhatni, hogy a legjobbkor, hiszen így a középszakasz-győztes FTC-Telekom után másodikként választhat negyeddöntős ellenfelet csütörtökön.

sccdab-rokaly

fotó: SC Csíkszereda (archív)

Mentálisan kell helyretennünk magunkat

   

Vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésről.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, lehetőséget adtunk az ellenfélnek. Sajnos csak egy sorunk volt, amely folyamatos nyomást tudott gyakorolni az ellenfélre, és a korongot a védelmi zónájukon át tudta vinni. A jégkorong nagyon egyszerű játék, és ha nem tanulunk, akkor ez történik velünk. Most a bajnokság újabb szakasza következik, amely teljesen más, mint az alapszakasz vagy a középszakasz. Mentálisan kell helyretennünk magunkat.”

David Leger, Dunaújvárosi Acélbikák: “Nagyon nehéz itt Csíkszeredában játszani, hiszen a szurkolók remek hangulatot tudnak csinálni, beleélik magukat a meccsekbe, nem mellesleg a hazai alakulat is nagyon jó csapat, rengeteg lehetőséggel a keretében. Nehéz ellenük öt az ötben játszani, ebből kifolyólag nehéz meccs volt a védelmünk számára, de a kapusunk kitűnő formájának és a fiúk küzdeni tudásának köszönhetően sikerült nyernünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Magyar.
Szamankov: 80,0% (László)
K
Hughson: 95,6% (Pinczés B.)
Salló, Pyett, Rokaly Sz., Brophey, Bíró
1
Vuorijarvi, Kovács B., Azari, Mazurek, Németh
Papp, Kuljas, Taratuhin, Fodor, Vesutkin
2
Lendák, Hüffner, Somogyi B., Dansereau, Turcotte
Láday, Gecse, Farkas, Rokaly N., Pelley
3
Dósa, Hruby, Pinczés O., Gebei, Silló
Györfy, Flinta, Casaneanu, Horváth
4
Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Ihnacak Miroslav, Ihnacak Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:24 SCC Bíró Rokaly Sz.
1-1 20:44 DAB Dansereau Somogyi B. Turcotte
1-2 28:22 DAB PP Dansereau Kovács B.
2-2 39:09 SCC PP2 Bíró Rokaly Sz. Brophey
2-3 41:23 DAB Dansereau Somogyi B. Turcotte
2-4 58:09 DAB Hüffner Somogyi B. Dansereau
45 Kapura lövések száma 20
26 Kiállításpercek 10

Keegan Dansereau megtalálta a korongnyi helyet

 

Az SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés összefoglalója.

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum