Beindult a játékoskeringő az NHL-ben

 

Marco Scandella St. Louisba, Dylan DeMelo Winnipegbe, Brenden Dillon a Washingtonba került.

Február 24-én zárul az átigazolási piac az NHL-ben. A határidő közeledtét jelzi, hogy az elmúlt két-három napban felpörögtek az események, és több játékos is klubot cserélt.

Jay Bouwmeester elvesztése után várható volt, hogy Doug Armstrong, a Blues GM-je lépni fog. A Triple Gold Club-tag hátvédet Marco Scandellának kell pótolnia, aki Montrealból érkezett a bajnokcsapathoz. A 29 éves bekket másfél hónappal ezelőtt szerezte meg a Canadiens a Buffalótól, és most túl is adott rajta egy 2020-as második és egy 2021-es feltételes negyedik körös választási jogért. Scandella 51 mérkőzésen 12 pontot szerzett, a szerződése a szezon végén lejár. Armstrong így nem vállal nagy kockázatot vele, és akár meg is tarthatja, ha a várakozásoknak megfelelően vagy azok fölött szerepel.

Hátvéddel erősített a Washington is, amely Brenden Dillont szerezte meg a San Josétól. A kaliforniai klub egy 2020-as második és egy 2021-es feltételes harmadik körös választási joggal gazdagodott. A 29 éves bekk 588 mérkőzésen 114 pontot szerzett, de ami fontosabb: 62 meccse van a rájátszásban, ami nagyon jól jöhet a Washingtonnak. Dillon szerződése is kifut a szezon végén, ezért vele sem vállaltak nagy rizikót.

A Winnipeg is egy hátvédet szerzett Dylan DeMelo személyében. Az Ottawától érkező bekk nem volt drága, mindössze egy harmadik körös draftjogot kellett fizetni érte. A 26 éves bekk, aki a stay-at-home felfogású hátvédek prototípusa, korlátlan szabadügynök lesz a szezon végén. Megszerzésével egyértelműen szorosabb és zártabb védekezés várható a Winnipegtől.

scandella

Üzletelt a Carolina és a New York Rangers is. Előbbi a hátvéd Joey Keane-t, utóbbi a csatár Julien Gauthier-t szerezte meg. A csere inkább a New York-iak szempontjából érdekes, akik az AHL egyik legjobb gólszerzőjét kapták meg a 22 éves jobbszélső személyében. Gauthier megszerzése egyértelműen előrevetít, hogy a Rangers áruba fogja bocsátani a Jesper Fast, Chris Kreider, Pavel Bucsnyevics trió valamelyik tagját.

Mindezek mellett olyan játékosok klubváltása várható még, mint Alec Martinez (Los Angeles), Jean-Gabriel Pageau (Ottawa), Mikael Granlund (Minnesota), Ilja Kovalcsuk (Montreal), Kaspari Kapanen (Toronto). A vételi oldalon ott lesz a Boston, amely a mélységét próbálja majd növelni egy jó nevű játékossal. A Vancouver és a Colorado a sérülései miatt kénytelen cserélni. A Canucksból kiesett az alapszakasz végéig Brock Boeser, de hosszabb kihagyás vár a Micheal Ferland, Oscar Fantenberg kettősre is. Még rosszabb helyzetben van a denveri gárda, ahol Mikko Rantanen sérülése borította fel a terveket. A finn szélső is csak a playoffra lesz bevethető, de mellette a palánk túloldalán van jelenleg Matt Calvert és Nazem Kadri is.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum