Továbbra is elkerülné az utolsó helyet a Vasas

   

Ahhoz, hogy ez biztosan megtörténjen, Ladányi Balázs együttesének le kellene győznie a Gyergyói HK-t.

Az utolsó előtti játéknapjához érkezett az Erste Liga középszakasza. Az alsóházban nemcsak a playoffos klubok névsora van meg, hanem a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyezett sorrendje is ismert, így egy nyitott kérdés maradt: melyik klub kerüli el az utolsó helyet? A negyeddöntőről lemaradt Schiller-Vasas HC és Hokiklub Budapest tavaly az alapszakaszban vívott nagy csatát hasonló okokból, és akkor a piros-kékek meg is előzték a juharleveleseket. Ám a középszakaszban fordult a kocka, a Hokiklubnak nem hiányzott sok, hogy beférjen a legjobb nyolcba, majd végül a Dunaújvárosi Acélbikákat is maga mögött tartotta. Most Jens Brandström együttese volt jobb sokáig, ám az elmúlt hetekben elfogyott a lendület, így egy-egy meccsel a vége előtt 1 pont az előnye a Vasasnak, köszönhetően a Fehérvári Titánok elleni legutóbbi bravúrjának. A Ladányi-tanítványok gyergyószentmiklósi kirándulással fejezik be a szezont, míg a HKB az UTE-val meccsel szerdán. Ahhoz, hogy a piros-kékek biztosan megőrizzék a helyüket, nyerniük kellene a székelyek otthonában. Ez nem lehetetlen, egyszer már összejött nekik: október 11-én 4-2-es győzelemmel hozták el a pontokat. Ez volt az első vendégként elért diadaluk az idényben, míg a következőt a középszakaszban aratták, éppen a Hokiklub ellen. A GYHK-nak nem ez volt az egyetlen botlása a Vasassal szemben, január elején Káposztásmegyeren is kikaptak, így a vendégek összességében egyenlőre hozhatnák ki a szezonmérleget. Ebben már nem segítheti őket Páterka Bence, aki kölcsönben az extraligás DVTK Jegesmedvékhez távozott.

vasgye

fotó: Schiller-Vasas HC

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-0

   

A gyergyószentmiklósiak mindegyik harmadban 1-1 gólt szereztek, Jordon Cooke 25 védéssel ért el shutoutot.

A hazaiaknál Jordon Cooke, a vendégeknél Tóth Károly Balázs kezdett a kapuban. A szezon utolsó mérkőzését játszó Schiller-Vasas HC jól állt bele a mérkőzésbe, de néhány perc után a Gyergyói HK akarata érvényesült. Az elsó gólra a nyitó harmad közepéig kellett várni: egy előrelőtt korongra Tóth rosszul mozdult ki, Péter Zsolt hamarabb odaért és a kapus kicselezése után vezetéshez juttatta a gyergyószentmiklósiakat. A játékrész második felében mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, de a kiállítások közül a Schiller-Vasasé volt a súlyosabb, Schmál Kristóf 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért. A második húsz perc áthúzódó Vasas-fórral indult, sőt 14 másodpercig 5 a 3 ellen is játszhattak a vendégek, de nem tudtak egyenlíteni. A meccs felénél a gyergyóiak játszhattak emberelőnyben, amit bár technikailag nem használtak ki, Székely Mádai Gergő visszatérése után 7 másodperccel Péter Zsolt betalált. A második gól után szinte azonnal emberhátrányba kerültek a hazaiak, kivédekezték azt. A harmadik felvonás hozta a legkiegyenlítettebb játékot. Úgy tűnt, nem születik gól az utolsó húsz percben, ám 51 másodperccel a vége előtt Csergő Hunor betalált egy kijátszott akció végén.

A Gyergyói HK 3-0-ra győzött, kapott gól nélküli diadallal – és veretlenül – zárta a középszakaszt, míg a Schiller-Vasas HC számára véget ért az Erste Liga-szezon. A Hokiklub Budapestnek szerdán 1 pontra van szüksége az UTE ellen ahhoz, hogy visszaelőzze a piros-kékeket.

gyhkvas

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 646 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Redai, Fehér.
Cooke: 100% (Ruczuj)
K
Tóth: 92,7% (Sági)
Kozma, Raszulov, Péter, Rupert R. J., Tendler
1
Surányi, Tornyai, Nagy M., Szalma, Szlama
Bobcek, Ferencz Csibi, Pesztunov, Vorobjov, Csergő
2
Hetényi, Farkas, Czakó, Béres, Csiki
Góga, Orbán, Benedek, Antal, Barabás
3
Bukor, Gáspár, Fliszár, Schmál, Turbucz
Daradics
4
Inglis, Seregély, Márton, Székely-Mádai
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:58 GYE Péter Orbán Tendler
2-0 32:13 GYE Ferencz Csibi Csergő
3-0 59:09 GYE Csergő Vorobjov Pesztunov
41 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 16

Ezt nagyon szépen kijátszották Csergőék

 

A Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum