Aktuális ellenfelünk kiszámíthatatlan csapat

   

A DVTK Jegesmedvéknek nagyon fontos lenne legyőznie a Gyetvát, ami a jégen még egyszer sem sikerült a szezonban.

A WPC Koliba Detva jelenleg utolsó előtti az Extraliga táblázatán, és reménytelennek tűnik a helyzete a playoffot tekintve. Igen ám, de ezzel együtt veszélyes csapatról van szó, amiről a liga élmezőnyéhez tartozó – és a miskolciakat a minap szabályosan kiütő – zólyomiak is sokat tudnának mesélni, lévén, hogy vasárnap 2-0-s vezetésről kaptak ki Gyetván. Vannak hasonló élményeik maguknak a Jegesmedvéknek is, akik a szezon során egyszer sem tudtak nyerni az “underdog” ellen. Hogy mégis van 3 pontjuk ebben a párban, azt annak köszönhetik, hogy az első miskolci találkozót követően jogosulatlan játék miatt törölték a pályán elért eredményt. Az biztos, hogy miután a DVTK hatalmas csatát vív a hetedik-nyolcadik rájátszáshelyért a Nyitrával és a Nagymihállyal, egyszerűen kötelező lenne megtörnie a jeget ezen a téren. ”Kedden nagyon fontos meccs vár ránk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Aktuális ellenfelünk kiszámíthatatlan csapat, amely képes meglepetéseket okozni, vasárnap éppen a Zólyomot sikerült legyőznie. Kellemetlen a játékstílusuk, így fontos lesz, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, és mi diktáljuk a meccs tempóját. Lélektanilag is jelentősége van az alapszakaszból hátralévő két meccsünknek, hiszen nem mindegy, hogy milyen pozícióból kezdjük a középszakaszt. Nagyon kiélezett a verseny a rájátszásért, minden pontra nagy szükségünk van, mert három csapat van három ponton belül. Hazai pályán nem lehet más célunk, mint megnyerni az említett két meccset.” Az alapszakaszt – nem mellesleg – a MAC Újbuda ellen zárják majd a piros-fehérek.

misdtv-ot

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HC 07 Detva 4-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hosszabbításban győzte le a Gyetvát.

Az első percek ide-oda hokival teltek, mindkét kapust bemelegítették a csatárok. A 7. percben Harrison maradt egyedül szemben a kapussal, de lövése lecsorgott Zalivinről, és a vas külső része mellé perdült. Két perccel később megszerezték a vezetést a hazaiak, Valchar a saját kipattanóját ütötte be (1-0). A 11. percben Lupták teljesen tiszta helyzetből lőhetett a miskolci kaputól nem messze, de mellé bombázott. Sok volt a játékmegszakítás, nem alakult ki folyamatos hoki, így igazán nagy helyzetből sem akadt túl sok. A hajrában csaknem két percre kettős előnybe került a Gyetva, de a Jegesmedvék kivédekezték. Már csak tíz másodperc volt hátra, amikor Harrison oldalról az üres kapu mellé lőtt.

A második harmad egy kimaradt gyetvai ziccerrel, utána miskolci emberelőnnyel indult. Ebben a két legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki, de végül a fór eredménytelenül telt el. Teljes létszámban a következő cserét megnyomták a miskolciak, Zalivinnak kétszer is nagyot kellett védenie. A 25. percben fordult a kocka, a Gyetva vághatott neki a következő fórjának, de nem élt vele. Kiegészültek a Jegesmedvék, de hét másodperc múlva gólt kaptak: Podesva a kapuvasról kipattanó korongot terelte a gólvonal mögé (1-1). A kimaradt újabb miskolci emberelőny után tovább folytatódott a nagy küzdelem, és ekkor Zalivinnak volt több védenivalója. A 43. percben ismét a vendégek kerültek előnybe, és ezt kihasználták, Scurko oldalról vette be Adorján kapuját (1-2). A gól lendületbe hozta a Gyetvát, a következő percekben főként a miskolci kapu környékén zajlott a játék, Adorjánnak résen kellett lennie. A hajrá a Jegesmedvéké volt, de Zalivin mindent védett.

A harmadik játékrészt nagy lendülettel kezdték a házigazdák, Ross közeli fonák emelését azonban védte Zalivin. A 44. percben emberelőnyben egyenlítettek a Jegesmedvék Ross kék vonalas lövésével (2-2). A fordításra is megvolt az esélyük a miskolciaknak, hiszen rögtön ezután újabb fórt kaptak, de nem tudták kihasználni. A harmad derekán a gyetvaiak negyedik sora percekre bent ragadt a jégen két tilos felszabadítás miatt, ám hiába fáradtak el nagyon, a hazaiak nem tudtak ebből profitálni. Az 53. percben visszavette a vezetést a Gyetva: Mons közeli lövése valahogy átjutott Adorjánon és a kapuban kötött ki (2-3). Négy perccel a vége előtt Galanisz ért bele egy távoli lövésbe, a korong a hálóba vágódott (3-3). Nagy csata indult a döntő gól megszerzéséért, erre mindkét oldalon volt lehetőség, de végül döntetlennel zárult a rendes játékidő.

A hosszabbításból fél perc tel el, amikor Beauvillier vihette egyedül a korongot a kapusra, de nem tudta átverni. Nem sokkal később Mons került hasonló helyzetbe, Adorján is védett. Mindössze húsz másodperc volt hátra, amikor Vas betalált, így a pluszpont a Jegesmedvéké lett (4-3).

misdtv

fotó: Orosz Tamás

Fontos két pontot szereztünk

 

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–Gyetva mérkőzés után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon kiegyenlített csata volt, a vendégeknek egy perccel a vége előtt is volt lehetőségük, hogy megnyerjék a meccset. Büszke vagyok a csapatra, hogy kétszer is visszajöttünk hátrányból, így fontos két pontot szereztünk.”

Josef Turek, HC 07 Detva: “Jól kezdtük a mérkőzést, kétszer is tudtunk vezetni, de a hazaiak kiegyenlítettek. A kapusunk remekül védett, sokat köszönhetünk neki. A hosszabbításban mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést, végül ezt a Miskolc tette meg.”

Extraliga, 2020. feb. 18., kedd.
Adorján: 87,5%
K
Zalivin: 92,2%
Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Valchar
1
Gachulinec, Andersons, Gaspar, Valent, Surovy
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Kiss P.
2
Golian, Turan, Scurko, Podesva, Král
Wehrs, Szirányi, Beach, Ritó, Harrison
3
Fekiac F., Jendrol, Monsz, Klíma, Cacho
Láda, Farkas, Páterka
4
Lalík, Cenka, Fekiac V., Luptak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:01 MIS Valchar Beauvillier Wehrs
1-1 26:45 DTV Podesva Scurko Golian
1-2 34:12 DTV PP Scurko Podesva Král
2-2 43:05 MIS PP Ross Beach Rodman
2-3 52:51 DTV Monsz Gachulinec
3-3 56:02 MIS Galanisz Rodman Ross
4-3 64:40 MIS Vas Valchar Galanisz
51 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 8

A Jegesmedvék–Gyetva mérkőzés képei

 

18 fotón a miskolci Extraliga-csapat hosszabbításos sikere.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum