Az FTC-Telekom megnyerheti a középszakaszt

   

Fodor Szabolcs együttesének semmi mást nem kell ehhez tennie, csak rendes játékidőben győzni Debrecenben.

Amennyiben ez összejönne a zöld-fehéreknek, akkor minden további eredménytől függetlenül máris megszereznék a döntőig tartó pályaelőnyt az Erste Liga-playoffra. A helyzet érdekessége, hogy ez még egy vereség esetén is összejöhetne nekik, legalábbis akkor, ha a nap másik felsőházi találkozóján a Corona Brassó legyőzné a Dunaújvárosi Acélbikákat. Persze biztosak lehetünk benne, hogy a Fradi nem mások botjával szeretné magának kikaparni a gesztenyét, így alighanem a szokott lendülettel vetik magukat bele a küzdelembe Nagy Gergőék a DEAC vendégeként. Eddig is ezt tették rendszeresen, hol több, hol kevesebb sikerrel: az alapszakaszban egy hosszabbításos és egy 1-0-s győzelemre voltak jók idegenben, hazai jégen viszont elsőre 3-5-ös vereséget szenvedtek, amire később egy 5-1-es győzelemmel válaszoltak. Fontos tudni, hogy az Erdélyből pont nélkül visszatért DEAC-nak is megvan még az esélye az előrelépésre, David Musial csapata két megabravúrral a második helyet is elérhetné – a harmadikat ráadásul minden további nélkül. Nyilvánvaló, hogy ebből parázs csatának kell kikerekednie a hétfő esti meccsen, még úgy is, hogy a DEAC sérültlistája három újabb fővel gyarapodott: Sándor, Vokla és Markov játéka is kérdéses egyelőre.

debftc

fotó: DEAC

DEAC–FTC-Telekom 8-6

   

A debreceniek a harmadik harmadban 5 gólt lőttek a veresége ellenére is középszakaszgyőztes címvédőnek.

A DEAC nem nevezte első számú kapusát, Hetényi Zoltánt, ezúttal Gönczi Lajos kapott lehetőséget, míg a vendégeknél Arany Gergely védett. A 6. percben az FTC-Telekom megszerezte a vezetést egy szerencsés góllal: Switzer fonákkal középre tett korongjába az egyik hazai játékos, Izacky nagyon rosszul ért bele és a saját kapujába juttatta a játékszert. A debreceniek gyorsan válaszoltak, 24 másodperccel később Hári keresztpasszát Filbrandt lőtte be. A harmad közepén már vezetett a DEAC, Filbrandt ezúttal a kék vonalról bombázott Hári passza után Arany kapujába, aki nem láthatta az érkező korongot az előtte álló Kulesovtól. A 13. percben 21 másodperc alatt fordítottak a zöld-fehérek, előbb Tóth Adrián pofozta be a korongot egy kapuvasat követően, majd Karmeniemi lőtte el a játékszert Gönczi botos kesztyűje mellé. Az FTC-Telekom előtt adódott az első emberelőny, nem használta ki. A játékrész végén megnyomta a Fradi, ez gólt hozott: Hajós lövését még védte Gönczi, de az érkező Németh Attilával szemben tehetetlen volt.

A második húsz perc elején eljött az első hazai fór, amit ki is használtak a cívisvárosiak Novotny révén. A meccs felénél büntetőhöz jutott volna a DEAC, miután Sarcia akasztotta a kiugró ellenfelét, ám a játékvezetők meggondolták magukat, nem rávezetés, hanem emberelőny következett. A második debreceni előny kimaradt. A harmad vége felé elszabadultak az indulatok a jégen: Izacky előbb bottal akasztotta Pavukot, aztán palánknak is lökte, ezt követően többen is összeakaszkodtak, a szituációból emberelőnyben jött ki az FTC-Telekom. A felvonás egy kihasználatlanul maradt DEAC-fórral ért véget, mely során több bravúrt is bemutatott Arany.

Az FTC-Telekom a harmadik harmadban már biztos középszakasz-győztesként lépett jégre a DAB brassói veresége miatt. A játékrész elején potyogtak a gólok. A 45. percben újra döntetlenre állt a mérkőzés, miután Mazzag hátratett passzából Filbrandt lőtt kék vonalas gólt, aminek köszönhetően mesterhármasig jutott. Csak 22 másodpercig volt egyenlő a találatok száma, Tóth Richárd talált be egy Göncziről lecsorgó korongból, újra a ferencvárosiaknál volt az előny. Alig egy perccel később 5-5-re módosult az eredmény, Sági kapu mögüli passzára üresen érkezett Essery, aki nem hibázott. Másodpercekre rá Hajós kiült a büntetőpadra, a fór során Izacky lövésébe Sági beleért, így újra a DEAC vezetett. A 125 másodperc alatt született 4 gólt követően a kiállításoké lett a főszerep. A kiegészülések után egyenlített az FTC-Telekom, egy debreceni korcsolyáról került a kapuba a korong. Csak 2 percig maradt a döntetlen, egy DEAC-támadás végén Esserytől hiába vették el a korongot, Kulesovhoz került, aki villant egyet. Sági támadó harmdaban elkövetett szabálytalansága nyomán nagy egyenlítési lehetőség adódott a zöld-fehérek előtt, de nem éltek vele. Két perccel a vége előtt Pullit állították ki, Aranynak emberhátrányban kellett lekorcsolyázni a hosszabbítás kiharcolásáért. A húzás nem jött be, Hári betalált az üres kapuba. A legvégén elcserélte magát a Fradi, mindeközben pedig a hazaiak is kireklamáltak maguknak egy kisbüntetést.

A DEAC 8-6-ra győzött, megőrizte a reményét, hogy pályaelőnnyel várhassa a rájátszást.

deacftc_S8I7038

fotó: DEAC

Így nem szabad pályára lépni Fradi-mezben

   

Vezetőedzők a DEAC–FTC-Telekom mérkőzésről.

David Musial, DEAC: “Ez őrült meccs volt, de azt hiszem, remek hírverése a jégkorongnak, különösen úgy, hogy a televízió is közvetítette. Az első harmad után, kétgólos Fradi-előnynél azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy ne foglalkozzanak az eredménnyel, mindent adjanak bele, hogy a közönség kedvében járjunk. Lélekben nőttünk a Ferencváros fölé.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Egyszerűen nem voltunk készen erre a mérkőzésre mentálisan. Így nem szabad pályára lépni Fradi-mezben. Amikor az első harmad után két góllal vezettünk, elkönyveltük, hogy a kezünkben van a meccs, és nem tudtunk olyan harcosan küzdeni, mint a Debrecen. Nem felejtettünk el jégkorongozni, csak fejben estünk szét, ebbe a hibába a folytatásban nem eshetünk.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 490 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Vincze, Mokrai.
Gönczi: 89,5% (Antek)
K
Arany: 80,6% (Nagy K.)
Kiss, Filbrandt, Essery, Molnár, Sági
1
Karmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth A.
Léránt, Mestyán, Izacky, Mazzag, Novotny
2
Rantanen, Tóth Gergely, Switzer, Pavuk, Kulmala
Berta, Salló, Hári, Kulesov, Graaskamp
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Hajós, Németh
Kozma
4
Farkas, Boros, Jászai, Roczanov, Tóth Gergő
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:52 FTC Switzer Pavuk Kulmala
1-1 06:16 DEB Filbrandt Hári Graaskamp
2-1 09:23 DEB Filbrandt Hári Kulesov
2-2 12:39 FTC Tóth A. Nagy G. Juusela
2-3 13:00 FTC Karmeniemi Németh Hajós
2-4 19:35 FTC Németh Hajós Tóth Richárd
3-4 24:11 DEB PP Novotny Filbrandt Izacky
4-4 44:16 DEB Filbrandt Mazzag
4-5 44:38 FTC Tóth Richárd Hajós Roczanov
5-5 45:48 DEB Essery Sági
6-5 46:21 DEB PP Sági Izacky Filbrandt
6-6 50:42 FTC Tóth Richárd Tóth Gergő Tóth Gergely
7-6 52:49 DEB Kulesov Essery
8-6 58:37 DEB EN Hári Graaskamp Kulesov
37 Kapura lövések száma 57
18 Kiállításpercek 26

A debreceni gólzivatar találatai

 

A DEAC–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum