A második hely a tét Brassóban

   

A legizgalmasabb részéhez érkezett az Erste Liga középszakasza, a Corona a Dunaújvárosi Acélbikákat látja vendégül.

A harmadik és a második rangadóján első ránézésre egyszerűnek tűnhet a képlet. Hogy miért nem az mégsem, apránként kifejtjük. Tekintettel arra, hogy a DAB fórja 1 pont – és hogy első nekifutásra rendes játékidőben le tudta győzni a hétfő esti házigazdát a középszakaszban –, a Brassónak hatvan perc alatt kell nyernie az előzés érdekében. Amennyiben viszont az újvárosiak bírnak bármilyen módon riválisuk fölébe kerekedni, meg is szerzik legalább a második helyet, függetlenül attól, hogy kedden mire lesznek képesek a még szintén előrelépésre ácsingázó Csíkszeredai Sportklub otthonában. Érdemes Jason Morgan együttese szempontjából is vetni egy pillantást a kilátásokra. Egy olyan eredmény van, ami a csíkiaknak biztosan nem jó: ha a Brassó hosszabbításban vagy büntetőkkel diadalmaskodik, akkor a Corona–DAB duó egyikét sem érhetik utol. Ám itt még képbe jön a DEAC – akkor is, ha ez a forgatókönyv némiképp valószínűtlennek látszik –: David Musial együttesének van két meccse a listavezető FTC-Telekom ellen, és ha mindkettőt hozná, a fentiek alapján akár a második helyre is felkapaszkodhatna. Bonyolíthatnánk még, de egyelőre ennyit az alapfokú matekról, ezen túl maradjunk annyiban: estére okosabbak leszünk, annál inkább, hogy rendeznek egy DEAC–Fradi találkozót is. A Corona–DAB-hoz visszatérve: a Pesterzsébeten brutális pofonba beleszaladó Acélbikák az idényben még egy árva pontot sem szereztek Erdélyben – nemhogy Brassóban és Szeredában, Gyergyóban sem –, így ha kedvező pozíciót akarnak elérni a csütörtöki ellenfélválasztásra, akkor alaposan meg kell emberelniük magukat. Némi nehézséget okozhat számukra, hogy nem segíthet nekik ebben David Mazurek, aki második végleges fegyelmije miatt 1 meccses pihenőre kényszerült.

dabbra-NG0_3043

fotó: DAB

Corona Brassó–Dunaújvárosi Acélbikák 6-3

   

A kék-sárgák győzelmükkel feljöttek az Erste Liga-tabella második helyére, és ha a DAB nem nyer kedden Szeredában, akkor ott is maradnak.

Tizenhét perc alatt háromgólos előnyt épített fel a Corona, sorrendben Zsók, Gliga, majd ismét Zsók volt eredményes, a csapatkapitány emberhátrányban ütötte a közbülsőt. Az Acélbikáknak még a nyitó harmadban sikerült szépíteniük a rutinos védő, Hüffner Adrián révén. A 25. percben Turcotte még közelebb hozta övéit, ám erre megint csak volt válasza a Coronának, ráadásul 15 másodpercen belül talált be Franko. Az állás két játékrészt követően 4-2 volt, aztán ismét gólváltás következett: Turcotte gólja után Péter Balázs nyugtatta meg valamelyest a hazai szurkolókat, 5-3 az 50. percben. A mérkőzés végéhez közeledve az Acélbikák előbb hihasználatlanul hagytak egy emberelőnyt, majd időt kértek és lehozták a kapusukat. Ez nem segített, Fowlie 10 másodperc alatt lezárta a nyitott kérdéseket, 6-3. Így a középszakaszt befejező Brassó ellenfelét megelőzve feljött a 2. helyre az Erste Liga-táblázaton, valamint eldőlt, hogy az FTC-Telekom mindenképpen az első helyen végez. A DAB még visszaelőzheti a Coronát, amennyiben kedden rendes játékidőben veri idegenben a Csíkszeredai Sportklubot. Ugyanakkor Jason Morgan együttese is feljöhet harmadiknak, amennyiben hatvan perc alatt legyűri a DAB-ot.

bradab

fotó: Corona Brassó

Nagyon jó meccset játszott az ellenfelünk

   

Mestermérleg a Corona Brassó–Dunaújvárosi Acélbikák rangadót követően.

Onrej Rusnak másodedző, Brassó: “Igen jól kezdtünk, gyorsan lőttünk három gólt, a srácok nagyszerűen játszottak, Tőke is kiváló volt a kapuban. A második harmadban kicsit leeresztettünk mentálisan, de a negyedik gólunk után már ismét kontrolláltuk a játékot. Tetszett, ahogy jégkorongoztunk, megfelelően menedzseltük a korongot, több helyzetünk volt.”

David Leger vezetőedző, DAB: “Gratulálok a Brassónak, nagyon jó meccset játszott az ellenfelünk. Úgy gondolom, mi kicsit későn érkeztünk meg a mérkőzésbe, ők az első percekben magasan fölénk nőttek, ki is használták a lehetőségeiket. Utána sikerült nekünk is gólokat lőnünk, a momentum egy időre átkerült a mi oldalunkra, de nem tudtunk annyiszor betalálni, hogy legyen esélyünk a győzelemre. A kapusuk is jobb volt ezen az estén.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2020. feb. 17., hétfő.
Tőke: 91,7% (Polc)
K
Hughson: 90,0% (Pinczés B.)
Armstrong, Carlson, Franko, Fowlie, Gliga
1
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Zanoski, Turcotte
Boriszenko, Molnár Z., Tranca, Péter, Molnár Zs.
2
Lendák, Hüffner, Somogyi B., Azari, Silló
Mihály, Bíró O., Brown, Zsók, Zagidullin
3
Baker, Hruby, Pinczés O., Dósa, Németh
Haraga, Gajdó T., Bíró M., Bíró G., Constantin
4
Gebei, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Ihnacak Miroslav, Ihnacak Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:00 BRA Zsók
2-0 13:45 BRA SH Gliga Molnár Zs.
3-0 16:28 BRA Zsók Mihály Zagidullin
3-1 19:38 DAB Hüffner Dansereau Zanoski
3-2 24:41 DAB Turcotte Németh
4-2 25:46 BRA Franko Carlson Fowlie
4-3 46:16 DAB Turcotte Dansereau Kovács B.
5-3 49:02 BRA PP Péter Tranca Zagidullin
6-3 58:34 BRA EN Fowlie Franko Carlson
50 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 6

Egymás hibáiból éltek a csapatok Brassóban

 

Ugyanakkor több nagyon szép befejezés is volt. A Corona–DAB összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum