Tom Fitzgerald kilépett Shero árnyékából

 

A New Jersey Devils átmenetileg kinevezett általános igazgatója komoly üzleteket kötött a Tampával és az Islandersszel.

A jövő csapatát építik New Jersey-ben. Ray Shero nyáron megpróbálta veteránokkal feltölteni az ígéretes keretet, ám a terv balul sült el, Nyikita Guszev, Wayne Simmonds és P. K. Subban sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. A kudarc az általános igazgató állásába került, helyét ideiglenes jelleggel helyettese, Tom Fitzgerald vette át. Aki aztán hatalmas üzleteket kötött vasárnao. Előbb a csapatkapitány Andy Greent adta el az Islandersnek egy 2021-es második körös draftjogért és David Quenneville-ért cserébe. A 37 éves bekk komoly erősítés az Islanders számára, míg a cserébe kapott értékek a Devils számára lehetnek fontosak. A héten Fitzgerald arról nyilatkozott: elsődleges célja, hogy két fiatal centere, az 1/1-es Nico Hischier és Jack Hughes köré olyan játékosokat szerezzen, akik életkorban közel állnak hozzájuk, és tudják húzni egymást a fejlődésben. Ebbe a koncepcióba illeszkedik a draftjogok és az olyan fiatal tehetségek megszerzése, mint amilyen David Quenneville is.

Néhány órával később Fitzgerald még nagyobb üzletet kötött, amikor eladta a csapat egyik legértékesebb hokisát, Blake Colemant a kupagyőzelemre hajtó Tampa Bay Lightningnak. Colemant feltehetően nem sokan ismerték ez év októberéig, amikor szenzációs góllal került be a hírek közé. A 28 éves csatár igazi csapatjátékos, aki sorozatban második évben éri el a húszgólos határt, és ezt évi 1,8 millió dollárért teszi, a liga egyik legjobb ár/érték-arányú játékosaként.

Mindez együtt fontos a Lightningnak, amelynek első sora az egyik legjobb az NHL-ben, ám a playoffban az is kell, hogy a Stamkos, Kucserov, Point alkotta hármas mögül is érkezzenek agólok. A Tampa másik problémája a fizetési plafon. Coleman járandósága nem robbant bankot, ráadásul nem pár hónapra érkezik, szerződése a jövő szezon végén jár le. Ennek megfelelően a játékos nem volt olcsó, a Tampa egy 2020-as első körös draftjogot és a 2019-es draft 27. helyén választott tehetséges hátvédet, Nolan Foote-ot adta érte cserébe.

Julien BriseBois, a Lightning igazgatója nem félt lepasszolni egy első körös draftjogot, ami érthető, hiszen ez a csapat készen van, második tízes nyerő szériáját építi a szezonban, így csak apróbb módosításokra van szüksége, hogy elérje végre a Stanley Kupát, amelyre évek óta esélyes. Nem véletlen, hogy az elmúlt 8 év első körös draftjogából hetet adtak el.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum