Ismét pontot szerezne a MAC a Kassa ellen

   

Bármilyen meglepő: az újbudai együttes a szezonban még egyszer sem maradt pont nélkül a dobogóssal szemben.

Majoross Gergely együttese egy nappal azután, hogy igazolt egy légiós védőt a Hydro Fehérvár AV19-től, máris a szlovák Extraliga egyik legerősebb csapatához utazik vendégségbe. Arról egyelőre nincs információink, hogy Dylan Busenius jégre lép-e a HC Kosice otthonában, azt viszont el tudjuk mondani, hogy a szezon során a bajnoki címre is pályázó – bár mostanában gyengébb formát mutató – csapat volt az újbudaiak egyik kedvenc ellenfele. Már az első “magyaros” Extraliga-idényben is született néhány olyan eredmény, amelyekre büszkék lehettek Terbócsék – hogy messzebre ne menjünk, például egy szenzációs 8-4-es idegenbeli siker 2018 novemberének elején –, az idén pedig egyértelműen a MAC-nak állt a zászló. Szeptember végén 5-1-re nyert a magyar gárda a Tüskében, november 1-jén csak hosszabbításban kapott ki a Steel Arenában, végül január elején túlórában ismét nyerni tudott. A pontok megoszlása jelenleg 6-3 ide. A feladat ezek után nem más, mint folytatni a kivételesnek számító sorozatot. Ha netalán nyerni is sikerülne, akkor 3 meccses vereségsorozatot szakítana meg a MAC. Nem mellesleg a Kassa sem villog, január közepe óta 8 mérkőzéséből mindössze 2-t tudott megnyerni, ezenközben szerdán a DVTK Jegesmedvék otthonában is kikapott. Ezek után nem csoda, hogy jelentősen leszakadt az élen álló Besztercebánya–Slovan duótól.

mackos2

fotó: MAC

HC Kosice–MAC Újbuda 5-1

   

A nem túl fényes szériában lévő Kassa összességében sima győzelmet aratott, megerősítve helyét az Extraliga-dobogón.

Az újbudai gárdában máris bemutatkozott a frissiben igazolt Dylan Busenius, a kapuba továbbra is Andreas Bernard állhatott, míg a korábban inkább a Hokiklub Budapestben foglalkoztatott fiatalok közül ezúttal Bugár Gábor, Szűcs István és Lőczi Árpád is lehetőséget kapott, mindannyian értelmezhető jégidővel. A mérkőzésre több mint ötezer-hatszázan voltak kíváncsiak a Steel Arenában. Az első harmadban öt kiállítást is kiosztottak a játékvezetők – ebből hármat egyszerre –, a két kassai gól mindazonáltal egyenlő létszám mellett született. Ráadásul mindkettőt a kiváló Michal Chovan szerezte, az egyiket a 13., a másikat a 20. percben. A közbülső játékrészben újabb találatok nem estek, a 48. percben azonban a gólkirályjelölt Hascak belőtte a harmadikat. Az utolsó tíz percben pontosan annyiszor került a pakk a kapukba, mint az előző ötvenben. Először is Chovan talált be újfent kettős előnyben – ezzel mesterhármast ért el –, majd Skokan szimpla fórban összehozta az ötödiket, mindez az 54. percben történt. Végül Chris Bodo az 56.-ban megszerezte a MAC becsületgólját, így 5-1-re nyert a HC Kosice. Ebben a szezonban ez volt az első olyan Kassa–MAC találkozó, amelyen az újbudai együttes nem szerzett pontot.

mackos1

fotó: MAC (archív)

A hazaiak letoltak minket a jégről

   

Majoross Gergely vezetőedző véleménye a MAC kassai vereségéről.

“A meccs előtt azt mondtam, hogy azért a Kassa a kedvenc ellenfelünk a topcsapatok közül, mert ugyanúgy a tempóra alapoz, ahogy mi tesszük. Viszont ezúttal nem volt meg a kellő energiánk, a hazaiak letoltak minket a jégről, főleg az első harmadban. Nem segít a sorsolás sem, szinte állandóan játszanunk kell mostanság pihenő nélkül, sőt december eleje óta, ami nyilván nem segít. Ettől függetlenül teljesen megérdemelt a Kassa győzelme: küzdöttünk, ám nem érdemeltünk többet, mint amennyit sikerült elérnünk.”

forrás: nso.hu

Extraliga, 2020. feb. 16., vasárnap.
Skorvanek: 95,7% (Kosaristan)
K
Bernard: 90,2% (Halasz)
Repe, Pavlin, Rapác, Chovan, Hascak
1
Garát, Macaulay, Orban Brance, Bodó, Terbócs
Cizek, Ruzicka, Faith, Skokan, Sukel
2
Carlisle, Orban Blake, Klempa, Stretch, Sofron
Michalcin, Koch, Klhufek, Kveton, Bortnák
3
Bugár, Busenius, Kreisz, Majoross, Szigeti
Zelenák, Mily, Suja, Elias
4
Szűcs, Nagy K., Lőczi
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:48 KOS Chovan Hascak
2-0 19:15 KOS Chovan Koch Rapác
3-0 47:19 KOS Hascak Chovan
4-0 52:17 KOS PP2 Chovan Hascak Rapác
5-0 53:21 KOS PP Skokan Faith Ruzicka
5-1 55:04 MÚB Bodó Orban Brance Terbócs
51 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 20

A Kassa–MAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum