A hibákat mindenki látja, nem kell edzőnek lenni

   

A Hydro Fehérvár AV19-nek gakorlatilag muszáj legyőznie a Dornbirnt vasárnap délután.

Rendszeresen azt írjuk előzeteseinkben, hogy kulcsmérkőzés előtt áll a magyar EBEL-csapat, és ez fokozottan igaz az EBEL-középszakasz 5. találkozójára várva. A Fehérvár sokat nehezített a saját helyzetén azzal, hogy legutóbb alulmaradt a Raktár utcában az Innsbruckkal szemben, emiatt egy újabb kudarc már komoly lépéshátrányt jelentene. A világ persze nem dőlne össze akkor sem, hiszen egyfelől a nyolcadik helyre pályázó négy csapat között most még nagyon kicsik a különbségek, másfelől öt kör marad hátra vasárnap után is. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 3 pontnyi fórra szert tett tiroliak ezúttal a Znojmót fogadják, és ha nyernek, akkor bizoní el is szakadhatnak üldözőiktől. Antti Karhula együttesének persze nem Innsbruckra kell figyelnie, hanem saját magára, ezen belül is arra, hogy kiküszöbölje a hibákat a játékából, illetve effektív támadóhokit mutasson. Ez a DEC ellen eddig csak egyszer nem sikerült, igaz, éppen hazai jégen, ráadásul az eddigi utolsó alkalommal. Az esélyekről és a teendőkről a vezetőedző mellett Szita Donát csatár nyilatkozott.

Hydro Fehérvár AV19–Dornbirn 9-1

   

A magyar EBEL-csapat szenzációs hokival kiütötte ellenfelét, amellyel kedden fordított pályaválasztás mellett ismét találkozik.

Az Innsbruck elleni vereséget követően a Volán számára csak a győzelem volt elfogadható vasárnap. Az első helyzet a Dornbirné volt, a kontrából Kuralt tökéletes ütemű passzal ugratta ki Erdélyt, aki mindössze 22 másodperc elteltével megszerezte a vezetést (1-0). Gyorsan megpróbáltak válaszolni a vendégek, de Ouzas állta a sarat, több nagy védést is bemutatott. Veszélyes Yogan, Girard összjáték következett, ez még kimaradt. A 8. percben már nem volt pardon, Timmins varrta fel a pakkot a bal felsőbe (2-0). A két gyors gól önbizalmat adott a hazaiaknak, akik sokat korcsolyázva, nagy tempóban jégkorongoztak. Szemre tetszetős akciók követték egymást. A 12. percben Tikkanen kipattanójára Kuralt robbant be, majd eltette a pakkot Järvenpää mellett (3-0). Reisz ment ki két percre, ám ez sem törte meg a lendületet. Sarauer és Erdély emberhátrányban is jól kevergetett, előbbi passzát utóbbi pofozta a kapuba (4-0). Jó volt látni, hogy az osztrákok sokszor csak nyomozták a korongot a felszabadultan játszó fehérváriak között. A bajnokság eddigi legfontosabb meccsén játszott a legjobban a Volán. És messze nem volt még vége!

A középső játékrész Kuralt szabálytalanságával indult. Sikerült többször kiütni a korongot, a kapuig eljutó dornbirni próbálkozásokat pedig Ouzas hatástalanította. A büntetőpadról visszatérő szlovén támadó aztán elvette az osztrákok maradék kedvét is; egy remek passzal kiugrott és góllal fejezte be a szólót (5-0). Szabó Krisztián blokkja mutatta a harci kedvet, önfeláldozóan dobta magát a lövés útjába. A 29. percben Häußle húzott el a szélen, befelé nézett, majd a rövidbe lőtt (5-1). Sárpátki gyorsan visszaállíthatta volna az ötgólos különbséget, közelijét Järvenpää védte. A harmad derekán Kaijomaa és Eggert találkoztak, a hazai bekk két percre kiszállt a meccsből. Emberhátrányban Erdély ismét megugrott, ezúttal Järvenpää nyerte kettejük párviadalát. A 34. percben fordult a kocka, hazai emberfór következett, Sarauer kipattanóját Yogan tette a helyére (6-1). Egy percre rá Mihály középről leadott lövése is a hálóban kötött ki (7-1). Ellerby maradt lent, érkezett az orvosi stáb, sajnos a hordágyra is szükség volt. A vendégek nehezen viselték a nagy verést, Bau Hansen levadászta Campbellt, Girard azonnal ott termett és megvédte csapattársát. A dornbirni támadónak fejre irányuló támadás miatt 5 perc plusz végleges fegyelmivel véget ért a mérkőzés. Campbell nemes bosszút állt, röviddel a szünet előtt Yogan passzát bombázta a kapuba (8-1).

A záró harmadban Tschrepitsch váltotta Järvenpää-t a vendégek kapujában. A meccs régen eldőlt, de fontos volt, hogy sérülés nélkül teljen el az utolsó húsz perc. A lendület és a játékkedv nem csökkent, Campbell lövése Tschrepitschről lepattanva végiggurult a gólvonalon, majd Yogan éles szögből leadott lövésére is átért a kapus. A hazai mezőnyfölény kiállítást kamatozott. Megvoltak a helyzetek, de gól nem esett. A harmad derekán újabb emberfór következett, ebből már sikerült betalálni. Az Erdély lövése utáni kipattanót Girard küldte a kapuba (9-1). A Volán úgy hajtott a tízedikért, mintha a vezető gólért menne, nem is járt messze tőle. A hátralevő időre jutott még egy kivédekezett emberhátrány, majd lassan leperegtek az utolsó másodpercek is. A Fehérvár mindegyik sora remek teljesítményt nyújtott, akárcsak Ouzas a kapuban. Az igazsághoz tartozik, hogy ezen a meccsen az egyik csapatnak minden sikerült, a másiknak semmi, ezzel együtt a hazaiak kiütéses győzelme teljesen megérdemelt. Sikerével és az Innsbruck vereségével ismét rájátszást jelentő helyen áll a magyar EBEL-csapat, amely kedden a DEC otthonában folytatja az EBEL-középszakaszt.

avsdec

fotó: Hydro Fehérvár AV)

Készen álltunk, küzdöttünk, korcsolyáztunk

 

Kai Suikkanen, a Dornbirn és Antti Karhula, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

EBEL, 2830 néző. Játékvezetők: Smetana, Pearce, Gatol, Soós.
Ouzas: 96,4% (Kornakker)
K
Jarvenpaa: 68,0% (Tschrepitsch: 85,7%)
Campbell, Kaijomaa, Kuralt, Sarauer, Erdély
1
Subban, Ellerby, Hansen, Rapuzzi, Romig
Tikkanen, Stipsicz, Szita, Timmins, Mihály
2
Gartner, Magnan-Grenier, Fröwis, Tamminen, Körkkö
Harty, Szabó B., Girard, Metsavainio, Yogan
3
Vainonen, Schnetzer, Macierzynski, Haussle, Schwinger
Szabó D., Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Egger, Antonitsch
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:22 FHA Erdély Kuralt Campbell
2-0 07:11 FHA Timmins Szita Mihály
3-0 11:14 FHA Kuralt Tikkanen Stipsicz
4-0 13:28 FHA SH Erdély Sarauer Kaijomaa
5-0 22:29 FHA Kuralt Sárpátki Reisz
5-1 28:14 DEC Haussle
6-1 34:00 FHA PP Yogan Sarauer
7-1 35:10 FHA Mihály Campbell Szita
8-1 38:19 FHA PP Campbell Yogan Girard
9-1 50:30 FHA PP Girard Erdély Sarauer
32 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 33

A Fehérvár idei legnagyobb győzelmének góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum