A KMH-nak sikerült, a MAC-nak nem

 

A KMH legyőzte az Ajszulu Almatit, a MAC kikapott a kazahoktól. A DEBL-döntőben az újbudaiak alulmaradtak a Neuberggel szemben.

EWHL

A magyar bajnoki döntő első felvonása után két női élcsapatunk az Ajszuluval találkozott Ausztriában. Szombaton a KMH két és fél perc után kétgólos előnybe került, Szick Dorka, majd Jókai Szilágyi Kinga talált be, majd a harmad utolsó percében Kaitlin Lowy is eredményes volt. A folytatásban a kazah együttes játszott fölényben ? a második harmadban 16-3 volt a lövések aránya ?, de a címvédő Valerie Lamentával a kapuban jól állta a rohamokat. A 47. percben szépített az Ajszulu, de közelebb nem tudott zárkózni, a három alapemberüket továbbra is nélkülöző újbudaiak 3-1-es győzelemmel utazhattak haza.

A MAC vasárnap nem járt sikerrel, hosszabbításban 3-2-re alulmaradt a kazah alakulattal szemben. Az első felvonásban az Ajszulu volt a jobb, és 1-0-s előnyre tett szert. Aztán rákapcsolt Fodor Zoltán együttese, 21-2-re nyerte a lövési statisztikát. Gólt csak egyet szerzett ezenközben Fecske Maja révén, amire viszont Koroljova gyorsan válaszolt. Az utolsó harmadban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a MAC, és végül 13 másodperccel a vége előtt Gasparics Fanni betalált. A ráadás azonban a kazahoknak sikerült jobban, Aldabergenova két és fél perc elteltével megszerezte a győztes gólt.

A MAC előnye három pont a KMH előtt a táblázaton, az Ajszulu a másodiktól hattal lemaradva, egy meccsel kevesebbet játszva következik. A négyes döntő negyedik helyéért még három együttes, a Bolzano, a Vienna Sabres és Silesia Brackens van harcban. A hét végén a KMH a Hvidovréval, a MAC a lengyelekkel találkozik.

kmh

fotó: Somogyi Viktor

DEBL

Az osztrák liga döntőjének első meccsét játszották a Tüskesátorban, a több EWHL-essel megerősített KMH a Neuberget fogadta. A vendégek már 20 másodperc után eredményesek voltak, aztán kettős fórból növelték a különbséget. A 10. percben Váradi Orsolya szépített, de a Neuberg a 29. percre 5-1-re elhúzott. Jókai Szilágyi Kinga vette hátára a csapatot, három góljával sikerült felzárkózni. A KMH uralta az utolsó harmadot is, de az egyenlítés nem jött össze, az osztrákok az utolsó másodpercekben ismét eredményesek voltak és 6-4-re nyertek. A vendégek legjobbja a négygólos Villeneuve volt. A második mérkőzést vasárnap rendezik.

U25-ös bajnokság

A felsőházban a KMH két győzelmet ért el az elmúlt héten: 8-0 az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen, 4-2 a MAC B csapata ellen. A KMH ezzel az élen áll. Hasonló mérleggel, öt győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik a MAC A csapata, amely legutóbb 8-4-re verte a fehérváriakat. Az FTC 2-1-re nyert a MAC B ellen. Az alsóházban a Hatvan 4-1-re kikapott az Angelstől, majd 2-0-ra nyert a KSI ellen, így továbbra is vezet. A DVTK egy góllal verte az OHA-t.

Légiósok

A svéd bajnokságban lezárult az alapszakasz. Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea két győzelemmel fejezte be az idény e részét: szétlövésben 4-3-re verte a Linköpinget, majd 4-2-re a Djurgardent. A Lulea a második helyen végzett, a jövő szerdán kezdődő negyeddöntőben a Linköping vár rá.

Pintér Lili és az SDE kétszer kikapott az elmúlt héten: 4-1-es vereség a Brynäs vendégeként, majd hosszabbítás után 3-4 a Leksand otthonában. Utóbbi meccsen a magyar csatár az 58. percben egyenlített. Az SDE hatodik lett, és a Brynässzel küzdhet a rájátszásban.

A svéd második vonalban Pártos Réka csapata, a Karlskrona szombaton 6-1-re verte a Linköping 2-es csapatát, és ezek után gyakorlatilag döntőt játszhatott a Malmö Redhawksszal hazai pályán az első helyért. Ez a találkozó azonban nem sikerült jól a magyar hátvéd együttesének vasárnap, a Malmö 3-1-re győzött, megnyerte a csoportot, és küzdhet a feljutásért.

Az amerikai egyetemi bajnokságban Odnoga Lotti a Dartmouth színeiben két győzelemnek örülhetett. A Uniont 2-0-ra, majd a Rensselaert 4-1-re verték, utóbbi meccsen a magyar hátvéd gólpasszt jegyzett. A Dartmouth 6-17-es mérleggel áll.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum