Az alsóház első helye a tét Gyergyóban

   

Ha a hazaiak rendes játékidőben nyernek, ez is eldől, a vendégek sikere esetén nyitva marad a kérdés.

Utolsó előtti Erste Liga-középszakaszmeccsére készül a Gyergyói HK és az UTE is. A hazai pályán játszó székelyek előnye 1 pont, ebből következően nem bonyolult a számtan. Két dolog mégis érdekessé teszi a matekolást. Az egyik az, hogy a feleknek egy-egy találkozójuk még marad későbbre is. A GYHK a szezonban utoljára utazó Schiller-Vasas HC-t fogadja majd, míg az UTE a Hokiklub Budapest vendége lesz. E párharcok különlegessége, hogy mindketten a mumusukkal találkoznak. Malcolm Cameron együttese kétszer is kikapott a Vasastól – ebből egyszer Gyergyószentmiklóson –, míg az Újpest háromszor bukott el a Hokiklubbal szemben. Más kérdés, hogy a középszakaszban az elvben nagyobb játékerőt képviselő csapatok érvényesítették az esélyeket, a GYHK is lenullázta a Vasast, az UTE is a HKB-t. A mai rangadóra visszatérve, az Újpestnek a Gyergyó ellen sem ment ebben a szezonban. Annyira nem, hogy az alapszakaszban mindössze egyszer tudtak nyerni a lilák, majd a középszakasz nyitányán is kikaptak büntetőkkel. Amiből erőt meríthetnek, az az, hogy az említett sikerüket idegenben érték el január 11-én.

utegye-gyhk-KMB_7567

fotó: UTE

Gyergyói HK–UTE 5-0

   

A GYHK remek emberelőnyös hokival és hibátlan kapusteljesítménnyel megszerezte az Erste Liga-alsóház megnyeréséhez szükséges győzelmet.

A Gyergyói HK kapujában Jordon Cooke kezdett, míg a három sorral felálló UTE-nál Márkus Levente kapott lehetőséget. A nyitó harmad legnagyobb lehetősége Andreas Valdix előtt adódott, aki kapumegkerülős góllal próbálkozott, de nem tudott betalálni a másik kapuvasnál vert helyzetben lévő Márkusnak, míg a másik oldalon az egyik hazai védőnek kellett kisegítenie Cooke-ot, amikor már túljutott rajta a korong. A sportszerű mérkőzésen a 35. percben jött el az első kiállítás, amit gólra is váltottak a hazaiak: Valdix lövésébe Jereme Tendler ért bele, Márkus tehetetlen volt. Csak 19 másodperc telt el, amikor kétgólosra nőtt a hazaiak vezetése, miután Tyimur Raszulov kapu mögüli passzát a védői felügyelet nélkül maradt Antal Zsombor tette be közelről. A harmadik felvonás áthúzódó UTE-fórral indult volna, ha 4 másodperccel a dudaszó előtt Nagy Nilan nem szabálytalankodik, így a csapatok 4 a 4 ellen indították a záró harmadot. A harmad közepén két újpesti büntetést is gólra váltott a Gyergyói HK, mindkétszer Pavel Vorobjov kotorta be a korongot. A folytatásban az UTE kihagyott egy 5 a 4 elleni lehetőséget, ellenben a hazaiak az utolsó percben kapott előnyüket Tendler révén kihasználták.

A Gyergyói HK az 5-0-s sikerével megnyerte az alsóházi középszakaszt.

gyhkute-IMG-0051

fotó: Gyergyói HK

Rendkívül puhányak voltunk

 

Mestermérleg a Gyergyói HK–UTE találkozót követően.

Malcolm Cameron vezetőedző, GYHK: “Az elejétől a végéig brillírozott mindegyik játékosom. Jól működött az emberelőnyös és a -hátrányos játékunk is, úgyhogy nagyon-nagyon elégedett vagyok, nem is lehetnék büszkébb.”

Virág Csaba másodedző, UTE: “Öt az öt ellen nekünk is megvoltak a helyzeteink, a speciális egységek döntöttek. Míg a Gyergyó a sok emberelőnyéből betalált, mi egyből sem. Rendkívül puhányak voltunk, az öt gólból négyet kipattanóból kaptunk vagy harminc centiről, ami nagyon gyenge eredmény tőlünk, pedig közeleg a rájátszás, ott pedig éppen ezek döntenek.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 822 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Redai.
Cooke: 100% (Szakács)
K
Márkus: 88,1% (Duschek)
Jones, Ferencz Csibi, Barabás, Tendler, Valdix
1
Rusk, Saukko, Benk, Pance, Rafaj
Raszulov, Kozma, Pesztunov, Vorobjov, Csergő
2
Henderson, Nagy N., DiDiomete, Reed, Ainsworth
Góga, Nagy Cs., Benedek, Antal, Elekes Darabont
3
Horváth Á., Kovács A., Nemes, Odnoga, Godó
Orbán, Daradics
4
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 35:11 GYE PP Tendler Valdix Pesztunov
2-0 35:30 GYE Antal Raszulov Tendler
3-0 47:48 GYE PP Vorobjov Tendler
4-0 51:15 GYE PP Vorobjov Jones Valdix
5-0 59:53 GYE PP Tendler Valdix Pesztunov
42 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 22

Góljai zömét kipattanóból szerezte a Gyergyó

   

A GYHK–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum