Ezúttal Zólyomban lenne szükség DVTK-bravúrra

   

Az Extraliga-táblázat 8. helyén álló Jegesmedvéknek a Kassa után a 4. pozícióban tartózkodó HKM Zvolent is le kellene győzniük.

Az alapszakasz végéhez közeledve továbbra is hatalmas a versenyfutás a legjobb nyolcért a szlovák bajnokságban. Jelenleg kedvező a DVTK Jegesmedvék helyzete, hiszen a Nagymihályt megelőzték, a Nyitrának pedig a nyomában vannak. Köszönhető mindez annak, hogy szerdán komoly teljesítményt nyújtva legyűrték a dobogós Kassát a Népkertben. Hasonló produkcióra lenne szükségük Zólyomban is, a kiváló légiósokra támaszkodó együttes ugyanis egyre inkább magára talál, jelenleg hatos győzelmi szériában van. Nem ismeretlen a siker íze a miskolciak számára péntek esti vendéglátójával szemben, hiszen a szezon nyitányán 2-1-es DVTK-siker született. Az követően viszont két HKM-diadal volt soron, a legutóbbi ráadásul meglehetősen sima volt, az a csata 2-6-tal végződött Jegesmedvék-szemszögből. Szép lenne idegenben vágni vissza érte.  ”Nagyon szoros versenyfutásban vagyunk a rájátszást jelentő pozíciókért, így minden pontra égető szükségünk van – idézi Glen Hanlon vezetőedzőt a klub hivatalos honlapja. – Éppen ezért pénteken sem lehet más célunk, mint a pontszerzés a nagyon erős Zvolen otthonában. Ellenfelünk a legutóbbi hat meccsét megnyerte, nagyon jó formába lendültek, így rendkivül nehéz dolgunk lesz. A legfontosabb feladatunk, hogy az ellenféltől függetlenül a saját rendszerünkben tudjunk játszani, kevés lövést engedjünk a hazaiaknak, mi pedig az adódó lehetőségeket jó százalékban használjuk ki. A szerdai meccsünkhöz hasonló energiaszintet és fegyelmezettséget várok el a csapattól.”

miszvo

HKM Zvolen–DVTK Jegesmedvék 9-2

   

Hiába szerezte meg a vezetést a miskolci Extraliga-csapat, a Zólyom kilenc góllal válaszolt.

A mérkőzés eleje mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem forogtak veszélyben, az első komolyabb lövést a 6. percben fogta Rajna. Ezt követően szinte azonnal előnybe kerültek a hazaiak, amit azzal a lendülettel ki is hagytak. A 12. percben ugyanez történt, csak ellenkező előjellel, ezúttal a Jegesmedvék nem tudtak betalálni létszámfölényben. Fél perc múlva mégis a miskolciak szerezték meg a vezetést, Láda egy kipattanót lőtt egy méterről az üres kapuba (0-1). A hazai szurkolók csak bő egy percig búslakodhattak, ennyi idő kellett a Zólyomnak az egyenlítéshez. Kubát kék vonalas lövésébe Zuzin szúrt bele a kapu előtt, a korong a hálóba vágódott (1-1). A hajrában a második előnyét is megkapta a hazai csapat, és ezt már gólra váltotta. A játékrészből 6 másodperc volt hátra, amikor Thompson maradt egyedül nem messze a bal kapuvastól, és a hosszú sarokba lőtt (2-1).

A második harmad rosszul indult a Jegesmedvéknek, egy perc elteltével növelte előnyét a Zólyom. Strauch lövése lecsorgott Rajnáról, McPherson beleszúrt, a korong Zuzin elé került, aki nem tévesztette el az üres kaput (3-1). Kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók ezután, mindkét kapusnak bőven akadt dolga, immár Tomeknek is szüksége volt bravúrra. A harmad derekán a miskolciak vághattak neki egy újabb emberelőnynek, ám ebből a Zólyom lőtt gólt. A vendégek a saját harmadukban adták el a korongot, az ebből induló szólót védte Rajna, sőt utána Tibensky közeli lövését is, ám a csatár a saját kipattanóját másodjára értékesítette (4-1). Az utolsó 5 percből négyet játszhattak volna előnyben a hazaiak, de ezt egy újabb góllal lerövidítették, amikor Zuzin a Rajnáról kipattanó korongot közelről a hálóba emelte (5-1). Maradt még két perc hátrány, ezt már kivédekezték a miskolciak. Másfél perccel a vége előtt ismét a vendégkapuba került a pakk, de ezt a gólt nem adták meg a játékvezetők kisles miatt.

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci előnnyel indult, az eredmény azonban nem változott. A 46. percben újabb hazai gól következett: Betker eresztett meg nagy lövést a kék vonalról, Halama Rajna előtt finoman beleért, a korongot a háló állította meg (6-1). Az 50. percben szépítettek a Jegesmedvék, Szirányi egy kipattanót értékesített (6-2). Gyorsan volt válasza erre a Zólyomnak, bő egy perc múlva Tibensky a kék vonal közeléből fordulásból bombázott a bal sarokba (7-2). Glen Hanlon kapuscsere mellett döntött, Rajnát Adorján váltotta. A hazaiak nem lassítottak, így a másik miskolci kapust is hamar felavatták: az 55. percben emberelőnyben McPherson talált be közelről (8-2). Még nem volt vége, az utolsó percben Mikus oldalról centizte ki a hosszú sarkot (9-2).

A DVTK Jegesmedvék három héten belül a második súlyos idegenbeli vereségüket szenvedték el, az érsekújvári tíz után most kilenc gólt kaptak. Így nem tudták kihasználni a Nyitra vereségét, amelyet megelőzhettek volna.

miszvo

fotó: Orosz Tamás

Egy ilyen meccs után nehéz bármit is mondani

   

Glen Hanlon vezetőedző a DVTK Jegesmedvék kiütéses zólyomi vereségéről.

“Egy ilyen meccs után nehéz bármit is mondani. A hazaiak a játék minden elemében jobbnak bizonyultak. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálok nekik.”

Extraliga, 2020. feb. 14., péntek.
Tomek: 91,7% (Holly)
K
Rajna: 78,1% (Adorján: 50,0%)
Stephenson, Betker, Mikus, Trotter, Halama M.
1
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Beach
Corrin, Kurali, Thompson, Mráz, Kelemen
2
Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Valchar
Kubát, Svarny, Zuzin, McPherson, Strauch
3
Wehrs, Szirányi, Láda, Ritó, Harrison
Petrás, Petran, Marcinek, Kolenic, Tibensky
4
Farkas, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:02 MIS Láda Kiss P. Ritó
1-1 15:19 ZVO Zuzin Kubát McPherson
2-1 19:54 ZVO PP Thompson Corrin Trotter
3-1 21:02 ZVO Zuzin McPherson Strauch
4-1 31:12 ZVO SH Tibensky Betker
5-1 35:31 ZVO PP Zuzin Svarny Corrin
6-1 45:37 ZVO Halama M. Betker Svarny
6-2 49:54 MIS Szirányi Valchar Kiss P.
7-2 51:11 ZVO Tibensky Petran Marcinek
8-2 54:36 ZVO PP McPherson Mráz Mikus
9-2 59:04 ZVO Mikus Strauch
36 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 12

Így ütötte ki a Zólyom a Jegesmedvéket

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum