A Titánok megelőzhetik az UTE-t

   

Ehhez nem kell mást tenniük, csak rendes játékidőben nyerni a Megyeri úton. A lilák viszont az alsóház első helyéért hajtanak.

Az Erste Liga alsóházában a kiemelten fontos kérdések már eldőltek, a negyeddöntősök kiléte ismert, a folytatásban minden a presztízsről szól, illetve arról, hogy a Gyergyó, UTE, Fehérvári Titánok trió tagjai olyan játékot mutassanak, amely alapján a felsőház legjobbjainak elmegye a kedvük attól, hogy őket válasszák. A szezon legrapszodikusabban teljesítő csapata, vagyis az Újpest jelenleg a második – avagy a hetedik – helyen áll, a nyolcadik Titánok 3 ponttal lemaradva követik, ebből egyszerűen kiszámítható: amennyiben Kiss Dávid tanítványai rendes játékidőben nyernek idegenben, beérik ellenfelüket. Sőt nemcsak beérik, hanem meg is előzik, mivel kettejük első középszakaszmeccsén 6-5-ös Titánok-siker született. Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a Volán-farm fiataljai borsot törtek rutinosabb riválisuk orra alá, az alapszakaszban is nyerni tudtak kétszer, ráadásul a sikereik közül az egyik Újpesten született. Ugyanakkor ha fordítunk egyet a nézőpontunkon, akkor azt látjuk: amennyiben az UTE nyer pénteken este, akkor egyrészt véglegesen leszakítja vendégét, másrészt 1 pontra megközelíti a Gyergyót. Így az alsóház “bajnokának” címéért még szép csata bontakozhatna ki a továbbiakban, annál inkább, hogy a lilák székelyföldi látogatása hátravan.

utetit-20191230182109_IMG_1190

UTE–Fehérvári Titánok 3-1

   

Az újpestiek otthon tartották a 3 pontot, így harcban maradtak a gyergyóiakkal az alsóház első helyéért.

A hazaiaknál Duschek Dávid, a vendégeknél Szeles Martin védett. A meccset az UTE kezdte jobban, fölénye góllal is párosult: a 6. percben nem tudtak felszabadítani a Titánok, ezt Devin DiDiomete büntette. A nyitó harmad közepén kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, ám sem a 20 másodperces dupla fórt, sem a szimpla lehetőségeket nem használták ki. A játékrész folytatásában az újpestiek is játszhattak 5 a 4 ellen, de a legnagyobb lehetőség a székesfehérváriak előtt adódott a kiegészülést követően. Az első felvonás Vincze Gergő szólójával és Odnoga Mátyás kiállításával ért véget. A második húsz perc áthúzódó Titánok-előnnyel indult, de idő előtt véget ért Kiss Roland büntetése miatt. A vendégek hiába küzdöttek az egyenlítésért, az egyik újpesti akció végén az üresen érkező Benk András meglőtte a második lila-fehér gólt. A harmad második felében DiDiomete sportszerűtlen magatartásért pihent két percet, de Kiss Dávid csapata nem tudott szépíteni, a végén pedig Szeles nem adta ki időben a korongot, ezért kisbüntetéssel sújtották. A záró játékrészben az ötödik újpesti kiállítás meghozta a Titánok szépítését, a korongjáratás végén Paul Zion talált be Duscheknek. Ezt követően izgalmasabbá vált a játék, mindkét kapusnak bőven akadt dolga. A végjátékban a Titánok időt kértek, lehozták a kapusukat, mindez arra volt jó, hogy DiDiomete beállítsa a 3-1-es végeredményt.

utetit-20200214182322_IMG_5926

fotó: Kacskovics Mihály Béla

A mérkőzés java részét mi uraltuk

   

Mestermérleg az UTE–Fehérvári Titánok mérkőzést követően.

Virág Csaba másodedző, UTE: “A mérkőzés java részét mi uraltuk, ám abban a pillanatban, hogy kiengedtünk, jött a büntetés. Nagyon hajtós meccs volt, dicséret illeti mindkét együttest. A három pontnak természetesen örülök, Gyergyóban is hasonló játékra lesz szükségünk.”

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Három sorral érkeztünk, de a srácok hozzáállásával semmi probléma nem volt. Akadtak rosszabb periódusaink, amikor elfáradtunk, és ezt az ellenfél gólokkal büntette, ugyanakkor sokat korcsolyáztunk, és kialakítottunk sok helyzetet is, amelyeket nem tudtunk gólra váltani. Nem keseredünk el, van még egy meccsünk a középszakaszban, arra fogjuk használni, hogy teljesen készen álljunk a rájátszásra.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 419 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Mizsák, Pálkövi.
Duschek: 97,4% (Márkus)
K
Szeles: 95,1% (Gyenes)
Henderson, Varga, Benk, Pance, Sikorcin
1
Mangone, Imre, Vincze G., Balogh, Zion
Rusk, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
2
Szabó D., Kiss R., Madácsi, Péter, Campbell
Nagy N., Kovács Attila, Nemes, Rafaj, Godó
3
Vas, Erdély, Búzás, Császár, Halasi
Horváth Á., Kovács S., Odnoga
4
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:30 UTE DiDiomete Saukko Sikorcin
2-0 26:01 UTE Benk Sikorcin Pance
2-1 43:06 FHA PP Zion Mangone Vincze G.
3-1 59:17 UTE EN DiDiomete Reed
42 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 6

Az UTE–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum