Egyik legszebb sikerét ismételhetné meg a MAC

   

Októberben 7-et vágott Majoross Gergely együttese a tátraiaknak, azóta azonban sok minden történt az Extraligában.

A MAC Újbuda hátránya az utolsó playoffos helyen álló DVTK Jegesmedvék mögött 14 pont, ami elvben behozható még a középszakaszban, de kizárólag sorozatos bravúrok segítségével. Egy ilyen bravúr kis híján az előző fordulóban is összejött, a két kulcsjátékosát – Chris Langkow-t és Patrik McNallyt – elengedő újbudai együttes a szokásosnál több fiatallal felállva 1 pontot hozott el a Slovan otthonából. Akár több is lehetett volna egynél, hiszen előbb két góllal ment a magyar gárda, majd ismét vezetést szerzett, ám a hosszabbítást a favorit húzta be. A Poprád papíron könnyebb ellenfél, de nem sokkal, hiszen szintén stabil felsőházasnak tudhatja magát. A tátraiak a nemzetközi szünet előtt játszottak utoljára, akkor hullámzó teljesítményt nyújtottak, legutóbbi 5 meccsüket tekintve legyőzték a Slovant, a Besztercebányát és a Jegesmedvéket, ellenben a Kassától és a Nagymihálytól kikaptak. Érdekes lesz figyelni, hogy pénteken melyik arcukat mutatják meg a Tüskecsarnokban. Történetesen ott, ahol október 25-én 7-3-as vereséget szenvedtek.

“A szezon utolsó hazai alapszakaszmeccse vár ránk a Poprád ellen – idézi Majoross Gergely vezetőedzőt a MAC hivatalos közösségi oldala. – Az eddigi kilenc pontból négyet szereztünk mi, ötöt ők, ami azt jelenti, hogy lehetőségünk lesz arra, hogy pozitív mérleggel tudjuk zárni ellenük az alapszakaszt, ami nagy szó lenne. Gyors hokit játszó csapat a Poprád, talán ez a legnagyobb erénye. Nekünk is ez az egyik, ezért is mondható ilyen jónak az egymás elleni mérlegünk. Az lesz a feladatunk, hogy gyorsan tudjunk játszani, és ki tudjuk venni a veszélyt a kontráikból, közben minél hatékonyabban lépjünk fel támadásban. Vannak további sérültjeink és vannak kérdőjelek is. Ami biztos, az az, hogy Josh Pitt nem fog rendelkezésre állni. Reméljük, hogy a kérdőjelesek közül minél többen hadra foghatóak lesznek. Ma olyan játékosok játszanak nálunk a KMH-ból, akik a szezon hátralévő részében velünk lesznek. További igazolásokon még dolgozunk – mint azt a Slovan elleni mérkőzés előtt mondtam –, de mára ebből még nem realizálódik semmi. Ez a csapat bizonyította már Pozsonyban is, hogy nagy küzdelemre képes, eredményes hokit is tud játszani, ezt várjuk most is.”

macpop

MAC Újbuda–HK Poprad 2-3

   

Hiába vezetett két góllal Majoross Gergely csapata a nyitó harmad felénél, végül vereséget szenvedett.

Viszonylag gyorsan kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, Strech már az első cserében betalált, majd Sofron a 8. percben volt eredményes. A folytatásban inkább a tátraiak akarata érvényesült, akik a 12. percben szépítettek, 2-1. A második játékrészben nem születtek gólok, a megítélt emberhátrányokat is kivédekezték mindkét oldalon. Az utolsó felvonásban is nyomott a Poprád, aminek az eredménye egy 44. és egy 49. perces gól lett, így 2-3-ra fordítottak a vendégek, kialakítva a végeredményt.

macpop

fotó: MAC

Megteremtettük az esélyt, hogy nyerhessünk

 

Majoross Gergely vezetőedző véleménye a MAC Poprád elleni verségéről.

“Jó morállal, hatalmas munkával és remek kapusteljesítménnyel megteremtettük az esélyt, hogy nyerhessünk. Olyan apróságok miatt buktunk el, amiket könnyen megoldhattunk vagy elkerülhettünk volna, emiatt bosszús vagyok. Sok kiállítást kaptunk, ugyanakkor az emberhátrányos védekezésünk rendben volt. Nyilván hiányoznak, akik eligazoltak a közelmúltban, de akiknek kellett, előrébb léptek, csak van, aki sokat, van, aki nem eleget. Szükségünk lenne olyan pontokra és győzelmekre, amiket senki sem vár tőlünk.”

forrás: nso.hu

Extraliga, 2020. feb. 14., péntek.
Bernard: 92,5% (Halasz)
K
Kristín: 88,9% (Vosvrda)
Garát, Macaulay, Orban Brance, Bodó, Terbócs
1
Brejcak, Kozák, Svitana P., Zagrapan, Králik
Carlisle, Bugár, Klempa, Stretch, Sofron
2
Larkin, Dalhuisen, Kundrik, Réway, Lapsansky
Pozsgai, Orban Blake, Kreisz, Majoross, Szigeti
3
Erving, Ulrych, Mercier, Bjaloncík, Palocko Matus
Szűcs, Nagy, Lakatos, Lőczi
4
Svitana R., Cesánek, Palocko Matej, Huna Richard, Huna Robert
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:29 MÚB Stretch Klempa
2-0 07:24 MÚB Sofron Klempa Stretch
2-1 11:41 POP PP Lapsansky Palocko Matus Larkin
2-2 43:43 POP PP Bjaloncík Dalhuisen Larkin
2-3 48:31 POP Mercier Svitana P. Zagrapan
18 Kapura lövések száma 41
14 Kiállításpercek 8

A MAC–Poprád góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum