Ezzel a meccsel megkezdjük hosszú hajránkat

   

A legjobb nyolc közé kerülésért harcoló DVTK Jegesmedvék a HC Kosicét fogadják a Népkertben.

A miskolci Extraliga-csapat jelenleg a tabella 9. helyén tartózkodik, lemaradása a 7. Nyitrához képest 6 pont, a 8. Dukla Michalovcétól viszont csak 1 egység. Könnyen lehet, hogy a playoffal kapcsolatos dilemmák a közeljövőben egy Nagymihály–Jegesmedvék páros versenyfutásra redukálódnak, ezt azonban nem jelenthetjük még ki határozottan, hiszen a közelgő középszakaszban nagyon sok minden történhet. A kedvező startpozíciókat mindenesetre most kell megalapozni, és ehhez szükség van az olyan bravúrokra is, amit a dobogós Kassa legyőzése jelentene. Nem lehetetlen ez, az idei alapszakasz során egy alkalommal már teljesítették a küldetést a Jegesmedvék, sőt a két további mérkőzésen is szereztek pontot. A piros-fehérek minden bizonnyal bevethetik a mérkőzésen a frissiben igazolt Kevin Wehrst is. Három hiányzójuk ugyanakkor lesz, a klubhonlap információi szerint nem jött még rendbe Miskolczi Márk, Vojtkó Mátyás és Részegh Tamás sérülése. Jó hír, hogy ezek szerint Magosi Bálint és Vas János – akik nem álltak a válogatott rendelkezésére a nottinghami olimpiai selejtezőn – immár bevethető állapotban van.

“Már nagyon várjuk, hogy a szünet után újra meccset játszhassunk, ráadásul hazai pályán, a saját szurkolóink előtt – idézi Glen Hanlon vezetőedzőt a miskolci klub hivatalos honlapja. – A válogatottban szereplők rendkívül pozitív élménnyel feltöltődve érkeztek vissza hozzánk. A szereplésükhöz ezúton is gratulálunk. Egyes játékosok a családjukkal töltötték a pár nap szünetet, míg a sérüléssel bajlódók tudtak regenerálódni. Csütörtök óta jégen vagyunk, az edzéseken továbbra is nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy minden játékos elsajátítsa a rendszerünket, és mindenkinek megtaláljuk a pontos helyét a csapatban. Kezdésként rögtön a bajnokság egyik topcsapatával csapunk össze, amely ellen mindig élvezetes és szoros meccseket szoktunk játszani. Ezzel a meccsel megkezdjük hosszú hajránkat, amely során az a célunk, hogy a legjobb 8 között zárjunk.”

miskos191117

DVTK Jegesmedvék–HC Kosice 4-2

   

Hatalmas csatában verte a dobogóst a miskolci Extraliga-csapat, hazai jégen másodszor is összejött ez a szezonban.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdte a Kassa, az első percekben döntően a miskolci kapu előtt zajlott a játék. Az idő előrehaladtával a vendégek még komolyabb nyomás alá helyezték a Jegesmedvéket, és amíg Rajna folyamatosan kapta a lövéseket, a másik oldalon Skorvaneknek a 10. percben kellett először védenie. Rögtön ezután jött az első miskolci emberelőny, ami egy percig tartott. Suja ugyanis korongszerzés után egyedül léphetett ki, de Ross hátulról szabálytalankodott vele, és kapott ezért 2+2 percet. A háromperces vendégfórban előbb Rajna volt a főszereplő, majd a miskolciak kihagytak egy 2 az 1 elleni kontrát. A 16. percben Galanisz került egyedül a vendégkapu elé, de mellé lőtt. Egy perccel a harmad vége előtt megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, Valchar három méterről fonákkal vette be Skorvanek kapuját (1-0).

A második harmad elején kettős előnybe kerültek a házigazdák, amit Beach használt ki a hosszú sarokba eleresztett lövéssel (2-0). A 25. percben Rajna kifejelt egy kemény lövést. Alig egy perccel később Wehrs ment el a jobb szélen, majd kilőtte a botos 20 centit (3-0). A frissen megszerzett amerikai-magyar védőnek ez volt az első gólja a szezonban, a DEL2-es Landshutban ugyanis egyszer sem talált be, “csak” az asszisztokat termelte nagyüzemi méretekben. A 28. percben Beach ugorhatott ki szólóban, de fölé lőtt. A harmad derekán ismét megszaporodtak a kassai helyzetek, de Rajna mindent védett. A 36. percben szépítettek a vendégek. Chovan óriási kört leírva került meg három miskolci játékost, oldalról leadott lövése Rajna válláról pattant a kapuba (3-1). Az utolsó három percben kimaradt a következő miskolci emberelőny.

A harmadik játékrész rögtön kassai fórral indult, ekkor azonban sok veszélyt nem jelentettek a miskolci kapura. A vendégek rohamoztak, de nem találták a szívós hazai védekezés nyitját. A Jegesmedvék is húzhattak egy strigulát a kihasználatlan fórokhoz, majd teljes létszámban a vendégek ismét próbáltak felpörögni. A mérkőzés hajrájában röpködtek a kiállítások, és ebből a Kassa jött ki jobban. Az 56. percben tovább faragtak a hátrányukból, amikor kettős fórban Hascak oldalról betalált (3-2). A hátralévő időben a vendégek nagy hajrába kezdtek, a kapust is levitték, ezt azonban Beach használta ki (4-2). A Jegesmedvék négyből négyszer szereztek pontot a Kassa ellen, hazai jégen pedig másodszor is legyőzték.

miskos

fotó: Orosz Tamás

A kapusunk nyújtotta a legjobb teljesítményt

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–HC Kosice mérkőzésről.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Láthattuk, hogy a kassaiak miért vannak a tabella élmezőnyében. Négy jó soruk van és erős játékosaik. A mi kapusunk nyújtotta a legjobb teljesítményt, neki kell lennie a meccs emberének. Általában ha a kapusod a legjobb játékos, akkor elkövettél néhány hibát, ezeken dolgoznunk kell. Egy hátvédünk is gólt lőtt, ami sokat segített, hogy fontos pontokat szerezzünk.”"

Peter Draisaitl, HC Kosice: “Jól játszottunk az első 10 percben, ám ezt követően nem találtuk a ritmust. Nagy csalódás volt ez számomra az elmúlt hetek jó játéka után.”

Extraliga, 2020. feb. 12., szerda.
Rajna: 94,4%
K
Skorvanek: 87,5%
Ross, Kiss D., Beauvillier, Vas, Valchar
1
Slovák, Koch, Bellus, Chovan, Hascak
Gőz, Vandane, Rodman, Galanisz, Magosi
2
Zelenák, Pavlin, Kveton, Skokan, Sukel
Wehrs, Szirányi, Beach, Ritó, Harrison
3
Cizek, Ruzicka, Klhufek, Rapác, Bortnák
Lövei, Láda, Kiss P.
4
Mily, Suja, Majdan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:06 MIS Valchar Beauvillier
2-0 23:29 MIS PP2 Beach Rodman Ross
3-0 25:06 MIS Wehrs Rodman
3-1 35:41 KOS Chovan Pavlin Hascak
3-2 55:30 KOS PP2 Hascak Chovan Skokan
4-2 59:52 MIS EN Beach Ross
24 Kapura lövések száma 36
20 Kiállításpercek 12

A Jegesmedvék–Kassa képekben

 

A miskolciak sikerének galériája.

Így gyűrték le a Jegesmedvék a Kassát

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum