Ezen a meccsen már csak a presztízs a tét

   

A Gyergyó nyilván szeretné megőrizni az első helyet az Erste Liga-alsóházban, a Hokiklub pedig szívesen elkerülné az utolsót.

Minden fontos kérdésre megszületett szerdán a válasz a magyar bázisú nemzetközi bajnokság alsóházi középszakaszában. A legjobb nyolcba a Gyergyói HK, az UTE és a Fehérvári Titánok kerültek, a Schiller-Vasas HC és a Hokiklub Budapest számára néhány napon belül véget ér a szezon. Az utóbbi duónak sem mindegy azonban, hogy miként köszönnek el 2019/20-tól. Tavaly a HKB-nak a pocsék alapszakasz után sokáig volt még esélye a legjobb nyolcra a középszakaszban, majd bár ez nem jött össze, két csapatot így is sikerült megelőznie, a Vasas mellett mögötte végeztek a Dunaújvárosi Acélbikák is. Az idén ehhez képest az alapszakasz jobban sikerült, a nyolcadik Titánokhoz is közel volt Jans Brandström együttese, ám a folytatásban nem működtek a dolgok, az első győzelmet követően sorra jöttek a vereségek. Ezekből immár ötöt számlálnak a rendkívül sok felbukkanó, majd eltűnő játékossal dolgozó juharlevelesek. (A kipróbált-szerződtetett légiósok egy részéről fogalmunk sincs, hogy merre járhatnak, a legfrissebb példa a nagy lelkesedéssel fogadott Jeremy Brodeuré, nem tudni, hogy sérült-e, vagy rég elutazott Budapestről. Utoljára mindenesetre január 23-án kapott lehetőséget. Nem ő az egyetlen ilyen hokis a klubnál, nyomtalanul tűnt el korábban Adam Rossignol és Ian Sylves, majd később Miro Hovinen is.) Egy szó, mint száz, ha szépen akarnak búcsúzni, akkor a hátralévő két meccsükön muszáj kivágniuk a rezet. Mondjuk könnyű dolguk a GYHK ellen sem lesz, a székelyek szépen magukra találtak, eddig minden találkozójukat hozták a középszakaszban, így érthető módon az élen állnak. Ennek persze csak presztízsokokból van jelentősége, hiszen a negyeddöntők párosítása ellenfélválasztás útján alakul ki, ám egyrészt a csapat lelkületének is jót tenne, ha megőrizné a pozícióját, másrészt nem árt olyan játékot mutatni végig, hogy a felsőház legjobbjainak eszükbe se jusson a GYHK-ra bökni a procedúra során.

hkbgyhk

Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 1-2

   

A motiváltabban és fegyelmezettebben játszó HKB 1 pontot tudott otthon tartani a gyergyószentmiklósiakkal szemben.

A hazaiaknál Gadácsi János, a vendégeknél Jordon Cooke védett. A HKB 2 perc után megszerezte a vezetést: Szappanos Dávid a fonákátadása után 2 az 1 elleni lehetőséget alakított ki, mely során Petres Magor Tivadar nem passzolt, lőtt, sikerrel. A tét nélküli meccsbe a hazaiak álltak bele jobban, de a játékrész kiállításokkal tarkított folytatásában nem született gól. A 24. percben egyenlített a Gyergyói HK, egy elhozott buli után Mitchell Jones lövésébe Jereme Tendler ért bele sikerrel. A középső felvonás egyetlen kisbüntetését Elekes Darabont Hunor-Csaba kapta a korong tenyérbe zárásáért, de ennél a kiállításnál Jones begyűjtött egy 10 perces fegyelmit. A harmadik harmad elején az egyetlen jégre lépő Rupert iker, Mathew akadályozásért kiállítást kapott, de nem kellett kiülnie a büntetőpadra, ugyanis egy végleges fegyelmivel az öltözőbe vonulhatott. A 45. percben Elekes Darabont bottal lökésért távozott 2 percre, a társaságot pedig Ferenc Csibi Róbert nyújtotta neki egy 10 perces fegyelminek köszönhetően. A folytatásban sem teljes létszámban, sem speciális helyzetben nem született gól, pedig a hazaiak még büntetőt is lőhettek, de Szappanos Dávid kihagyta a rávezetését. Hosszabbítás következett, amit Jones a 11. másodpercben eldöntött.

A Gyergyói HK 2-1-re nyert, megerősítette alsóházi első helyét.

hkbgye-sv

fotó: Somogyi Viktor

Erste Liga, Tüskecsarnok, 377 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Árkovics, Szabó.
Gadácsi: 93,5% (Kiss)
K
Cooke: 97,7% (Szakács)
Berry-Lamontagna, Szécsi P., Sátek, Szűcs, Pihlqvist
1
Jones, Ferencz Csibi, Rupert M. D., Pesztunov, Péter
Bán, Linke, Koski, Manninen, Németh
2
Raszulov, Kozma, Tendler, Valdix, Csergő
Lévai, Reiter, Petres, Albert, Szappanos
3
Góga, Nagy Cs., Sára, Antal, Elekes Darabont
Lakatos, Szécsi R. P., Glofák, Horváth
4
Barabás, Daradics, Benedek
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:00 HKB Petres Szappanos Lévai
1-1 23:18 GYE Tendler Jones Valdix
1-2 60:11 GYE Jones Tendler
43 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 58

A HKB–GYHK meccs góljainak kétharmada

 

A székelyek győztes találatát technikai hiba miatt nem rögzítették.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum