Az első helyért megy a meccs Dunaújvárosban

   

Néhány napon belül kétszer meccsel egymással a DAB és az FTC-Telekom, szombatra eldőlhet, hogy ki nyeri az Erste Liga-középszakaszt.

A Dunaújvárosi Acélbikák az idei alapszakasz után a középszakaszt is remek formában kezdték. Igaz ugyan, hogy a második meccsüket elveszítették a DEAC ottthonában – az elsőt éppen a debreceniek ellen megnyerték –, ám utána a Csíkszeredai Sportklubot és a Corona Brassót is legyűrték, így jelenleg annak ellenére másodikak a tabellán, hogy a negyedik pozícióból startoltak. Náluk jobban csak egy gárda teljesít a mezőnyben, amely nem más, mint az FTC-Telekom. A címvédő még egyáltalán nem talált legyőzőre. Fodor Szabolcs együttese érdekes módon eddig csak erdélyi együttesekkel játszott a középszakaszban, a Brassót túlórában, a Csíkszeredát rendes játékidőben verte kétszer-kétszer. A magyarországi találkozók most jönnek a Fradi számára, azt lehet modani, hogy oda-visszavágós rendszerben, hiszen előbb a DAB, majd a DEAC elleni párharcokat tudják le. A szerdai és a szombati Újváros elleni mérkőzések kétségkívül sorsdöntőek. Ha mind a kettőt meg tudnák nyerni a zöldek, akkor már senki sem vehetné el tőlük a középszakasz-győzelmet. Továbbmegyünk: ha szerda este elhoznák az összes pontot a DAB otthonából, már akkor is nehéz lenne utolérniük őket az üldözőknek, minthogy 6 pontos előnyre tennének szert. Alapvetően más lenne a helyzet, ha David Leger tanítványai folytatnák remek sorozatukat, hiszen ebben az esetben beérnék az aktuális listavezetőt. A két csapat várható összeállításáról annyit tudni, hogy a DAB-ba visszatér Azari Zsolt, aki korábban betegséggel bajlódott, Tom Zanoski sérülése azonban makacsnak bizonyul, így ő az újvárosi klubhonlap tájékoztatása szerint továbbra sem bevethető. Ami az felek egymás elleni mérlegét illeti, a szezon egy idegenbeli DAB-győzelemmel indult, majd két Fradi-siker következett, míg legutóbb 6-1-re verték riválisukat Nagy Gergőék. Történetesen idegenben. Lenne tehát miért visszavágniuk az Acélbikáknak.

dabftc-NG0_8184

fotó: Nagy Gergő/DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 5-4

   

Óriási meccset nyert a listavezető ellen a DAB, az első harmad gólesője döntőnek bizonyult.

Az Acélbikák már az első percben megszerezték a vezetést, a betegségéből visszatérő Azari közelről volt eredményes. Gyorsan jött a válasz, Jere Pulli felvarrta a 3. percben, 1-1. Innentől a DAB következett, sorrendben Turcotte, Dansereau és Somogyi talált be, utóbbi éles szögből elengedett bombája igen szépre sikeredett, a 11. percben 4-1-re vezetett David Leger legénysége. Pillanatokon belül szépített ugyanakkor a Fradi, Pulli lövésébe vagy beleért Tóth Adrián, vagy nem. A bajnok felzárkózása váratott magára, lévén, hogy Kovács Bronson kék vonalasa is beakadt kisvártatva, 5-2-re vezettek a hazaiak a szünetben. A következő negyven percben gyakorlatilag folyamatosan domináltak a vendégek, ám hiába lőttek minden lehetséges helyzetből, Hughson kiemelkedően fogott, és a védekezés is koncentráltnak és önfeláldozónak bizonyult újvárosi részről. Ezzel együtt a 40. percben ismét Pulli 5-3-ra módosította az állást. Ezt követően hasztalanul támadott Fodor Szabolcs együttese, a kapuslehozatalig nem sikerült újabb gólt szereznie. 26 másodperccel a vége előtt is úgy – Kulmala révén –, hogy előtte a DAB két ziccert hagyott ki üres kapura. 5-4 után újabb dobása nem volt a Fradinak, kevés volt hozzá az idő. Az Acélbikák a sikerükkel átvették a vezetést az Erste Liga középszakaszában.

DABFTC_NG0_3324

fotó: Nagy Gergő/DAB

Az első harmadban túl nagy előnyt adtunk

   

Vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom rangadóról.

David Leger, DAB: “Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban öt gólt lőttünk, majd utána jó kapusteljesítménnyel és stabil védekezéssel őriztük az előnyünket. Értékes győzelmet arattunk egy remekül támadó ellenféllel szemben.”

Fodor Szabolcs, FTC: “Az első harmadban túl nagy előnyt adtunk az Acélbikáknak, így a másodikban és harmadikban hiába mozgósítottunk nagy erőket az egyenlítésért, az utolsó gólunk túl későn jött. Remélem, szombaton visszavágunk, és bizonyítjuk, hogy tudunk hatvan percen keresztül is jól játszani.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Muzsik, Korbuly.
Hughson: 93,2% (Pinczés B.)
K
Arany: 83,9% (Nagy K.)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Mazurek
1
Karmeniemi, Pulli, Németh A., Nagy G., Tóth A.
Lendák, Hüffner, Somogyi B., Gebei, Turcotte
2
Rantanen, Tóth Gergely, Switzer, Pavuk, Kulmala
Dósa, Hruby, Pinczés O., Németh P., Silló
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Hajós, Juusela
Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás
4
Farkas, Boros, Jászai, Roczanov, Tóth Gergő
Ihnacak Miroslav, Ihnacak Miroslav
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:24 DAB Azari Dansereau Mazurek
1-1 02:28 FTC Pulli Roczanov Tóth Gergő
2-1 03:07 DAB Turcotte Gebei
3-1 07:26 DAB Dansereau Kovács B.
4-1 10:43 DAB Somogyi B. Dansereau Kovács B.
4-2 11:12 FTC Pulli Tóth A. Karmeniemi
5-2 15:21 DAB Kovács B. Hruby Gebei
5-3 39:11 FTC PP Pulli Kulmala
5-4 59:34 FTC Kulmala Nagy G. Tóth Richárd
31 Kapura lövések száma 59
8 Kiállításpercek 6

Nagyszerű gólok születtek a DAB–Fradi rangadón

 

Mindenekelőtt Dansereau-éra és Somogyiéra hívnánk fel a figyelmet.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum