Öt vereség után érkezik Brassóba a Sportklub

   

Az alapszakaszgyőztes még mindig nem szerzett egy pontot sem a középszakaszban, a jeget az erdélyi csúcsrangadón törheti meg.

Senki sem számíthatott arra, ami az erdélyi csapatokkal történt az elmúlt hetekben az Erste Ligában. Igaz ugyan, hogy a Csíkszereda és a Brassó az előző idény középszakaszában is gyengélkedett, de hogy ilyen mértékű összeomlás várt rájuk az idén is, az minden szempontból meghökkentő. Különösen a Sportklub zuhanása előtt áll értetlenül a közvélemény. Jason Morgan együttese jelentős fölénnyel vitte haza a Bíró László-vándorkupát, majd az alapszakasz végén kicsit leeresztett, aztán brutálisan beragadt a folytatásban. A csíkiak sorozatban kikaptak a Brassótól, az FTC-Telekomtól kétszer, a DAB-tól és a DEAC-tól is, ezek után hiába indultak 6 bónuszponttal, máris az utolsó helyen állnak a felsőházban, és egyre inkább körvonalazódik egy újabb Sportklub–Corona negyeddöntő esélye. Annál inkább, mert a negyedik helyen álló Brassó sem szárnyal, a kék-sárgáknak is csak egy győzelmük van, az, amelyet Csíkszeredában arattak a középszakasz elején. Emellett 2 további pontot gyűjtöttek két túlórás vereség során. A tendenciák persze még visszafordíthatóak, három-három meccse van mind a két csapatnak, ráadásul úgy, hogy a továbbiakban nem kell kimozdulniuk Erdélyből, illetve a Coronának a saját csarnokából sem. Egy biztos: az a csapat, amelynek a szerda esti csúcsrangadón sikerül nyernie, nagy lépést tesz előre, a vesztesnek ellenben a nehéznél is nehezebb dolga lesz a folytatásban. Ez akkor is igaz, ha egy felsőházi negyedik-ötödik pozíció után is el lehet érni az Erste Liga döntőjét, miként az a korábbiakban már bebizonyosodott.

sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Corona Brassó–SC Csíkszereda 3-2

   

2-0-s vezetésről szenvedett hosszabbításos vereséget Brassóban az alapszakaszgyőztes, így nem tudott előrébb lépni a táblázaton.

A Sportklubból továbbra is hiányzott Josh Shalla, és nem volt ott a keretben Becze Tihamér sem, míg az ellenféltől az Érsekújvárra szerződött Labrecque hiányzott, illetve érdekes módon a negyedik sorba nevezték Jared Brownt. Emellett román állampolgárságú kapusokkal álltak fel a csapatok. Az első harmadban Bíró Ottó és Makszim Vesutkin konfliktusa borzolta fel némiképp a kedélyeket, ennek páros kiállítás lett a vége, melynek ideje alatt Rokaly Szilárd megszerezte a vezetést a vendégeknek. A második játékrész közepén Fodor Csanád növelte a különbséget, az utolsó szünetre 0-2-nél mehettek pihenni a jégkorongozók. A harmadik felvonás elején aztán a kék-sárgáknak is sikerült betalálniuk, Tranca Dániel, a nottinghami olimpiai selejtező legjobb romániai játékosa volt eredményes, 1-2 a 41. percben. A folytatásban nagy erőket mozgósítottak a brassóiak az egyenlítésért, ami az 55. percben össze is jött nekik az említett Brown révén. A rendes játékidőben több gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás. Ezt Molnár Zsombor döntötte el a 64. percben, így a Brassó vitte el a pluszpontot. A Sportklub sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el az Erste Liga középszakaszában, igaz, az első pontját legalább megszerezte. A Corona pontszámban beérte azt a DEAC-ot, amely csütörtökön a Pationarul Olimpicban vendégeskedik.

brascc

fotó: Corona Brassó

A hosszabbításban a szerencse mellénk állt

   

A Brassó–Sportklub meccsről Ondrej Rusnak Corona-másodedző nyilatkozott.

“Jó mérkőzés volt, kicsit lassan kezdtünk, a Csíkszereda sokkal agresszívabb volt, meg is szerezte az első gólt. De a második harmad elejétől a találkozó végéig már a miénk volt a jobb csapat. Tőke Zoltánnak a második játékrész vége felé volt egy kulcsfontosságú védése, amellyel meccsben tartott bennünket. A harmadik harmadban egyre jobban nyomtunk, négy sorral játszottunk, ez segített az energiáink megőrzésében, így abban, hogy kiegyenlítsünk. A hosszabbításban a szerencse mellénk állt, így nyerni tudtunk. Minden játékosunknak gratulálok.”

Jason Morgan, a csíkiak vezetőedzője a szezon során immár másodszor nem jelent meg a sajtótájékoztatón.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Filip.
Tőke: 93,1% (Polc)
K
Adorján: 92,9% (László)
Armstrong, Carlson, Franko, Fowlie, Gliga
1
Salló, Pyett, Rokaly Sz., Brophey, Pelley
Boriszenko, Molnár Z., Tranca, Péter, Zagidullin
2
Belov, Kuljas, Taratuhin, Casaneanu, Vesutkin
Mihály, Bíró O., Molnár Zs., Zsók, Constantin
3
Láday, Gecse, Fodor, Bíró T., Rokaly N.
Haraga, Gajdó T., Vasile, Bíró G., Brown
4
Győrfy, Flinta, Sándor, Horváth, Farkas
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:16 SCC Rokaly Sz. Pyett Brophey
0-2 31:00 SCC Fodor Taratuhin Vesutkin
1-2 40:58 BRA Tranca Molnár Zs. Molnár Z.
2-2 54:35 BRA Brown Boriszenko
3-2 63:19 BRA Molnár Zs. Franko
42 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 20

Így fordított a Brassó a Sportklub ellen

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 18:00 MISKOS 
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum