Újpesten kialakulhat a negyeddöntők mezőnye

   

Az UTE-nak egy pontot is elég szereznie a Vasastól ahhoz, hogy matematikailag is meglegyen a legjobb nyolc az Erste Ligában.

Teljesen kettészakadt a mezőny a magyar bázisú nemzetközi bajnokság alsóházában. A Gyergyói HK-nak 15 pontja van, az UTE, Fehérvári Titánok duónak egyaránt 13, a Schiller-Vasas HC-nak és a Hokiklub Budapestnek 4-4. Utóbbi együttes már kiszállt a versenyből, a piros-kék fiataloknak ellenben matematikai sanszuk még van. Igaz, minimális: először is minden hátralévő mérkőzését meg kellene nyernie Ladányi Balázs együttesének rendes játékidőben, valamint szurkolnia, hogy az UTE vagy a Volán-farm ne szerezzen pontot a továbbiakban. A lilákat ráadásul csak akkor előzhetnék meg, ha szerdán este több mint 4 góllal vernék őket a Megyeri úton. Egyrészt a remény hal meg utoljára, másrészt viszont azt feltételezzük: a Vasas a továbbiakban annak érdekében is meg fog tenni mindent, hogy ne az utolsó helyen végezzen. Tavaly is nagy erőfeszítéseket tettek ennek érdekében, ám akkor nem jött össze. Ahhoz, hogy most sikerüljön, pontokat kell szerezniük, már csak azért is, mert az egymás elleni eredményeket tekintve a Hokiklub gólkülönbséggel jobb náluk. Ezeket a pontokat éppen Újpesten nem könnyű összeszedni, a középszakaszban is rapszodikus UTE ugyanis győztes szériában van, kettőt nyert egymás után, előbb a Hokiklubnak vágott vissza a korábbi kudarcokért, majd épp a Vasast intézte el idegenben 5-1-re. Egy széria akkor igazi széria, ha legalább 3 meccses, ehhez ismét le kellene gyűrniük a liláknak szerdai ellenfelüket. Mindenesetre aligha tévedünk nagyot, ha úgy véljük: Benkék és szurkolóik nem lennének elégedettek azzal az 1 ponttal, amit bevezetőnkben említettünk.

utevas-191126

UTE–Schiller-Vasas HC 5-1

   

Az újpestiek a győzelmükkel bebiztosították helyüket a rájátszásban, így teljessé vált a bajnokság záró fázisának mezőnye.

A mérkőzés első harmada a kapusokról szólt: Duschek Dávid és Sági Máté is 12-12 védéssel zárta a nyitó húsz percet. A 23. percben az UTE megszerezte a vezetést: Erik Pance korongot szerzett a Schiller-Vasas HC kapuja mögött, Ladislav Sikorcinnak passzolt, aki betalált a vendégeknek. A mérkőzés felénél egy újpesti ellentámadás végén Rafaj Attila bombázott a kapuba. A középső felvonás vége előtt 40 másodperccel Szalma Zsolt kapu mögüli passzából Páterka Bence szépített. A harmadik játékrész elején betalált az UTE, de kisles miatt érvénytelenítették a gólt. A harmad közepén újra kétgólos volt a lila-fehérek előnye, Varga Arnold talált be, aztán két percre rá Hebar lőtt gólt. Az 5-1-es végeredményt Harrison Reed állította be 18 másodperccel a vége előtt.

Az UTE kvalifikálta magát a rájátszásra, amivel eldőlt, a Hokiklub Budapest és a Schiller-Vasas HC számára a középszakasz után véget ér a szezon.

utevas-KMB_4604

fotó: Kacskovics Mihály Béla/UTE

Nem mentek be a helyzeteink az elején

   

Mestermérleg az UTE–Schiller-Vasas HC mérkőzés után.

Virág Csaba másodedző, UTE: “A Vasas ellen sosem könnyű, hiszen fiatal csapat, amely sokat korcsolyázik és nagyon küzd. Most nem mentek be a helyzeteink az elején, így sokáig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Időnként jól játszottunk, de a Vasas kontráiban benne volt a veszély, így nagyon oda kellett figyelni, hogyan menedzseljük a korongot. Fontos volt a kapusunk szerepe a győzelemben. Az utolsó tíz percben gólokban is megmutatkozott a munka, amit az egész meccsen mutattunk. Örülünk a három pontnak és a playoffnak.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: “Sajnos alulmaradtunk a helyzetkihasználásban, ezzel elúsztak a matematikai esélyeink is a rájátszásra. De még van két meccsünk, amelyekre nem feltartott kézzel megyünk.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 405 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kövesi, Bedő.
Duschek: 96,8% (Márkus)
K
Sági: 85,7% (Tóth)
Henderson, Varga, Benk, Pance, Sikorcin
1
Inglis, Bukor, Nagy M., Schmál, Turbucz
Rusk, Saukko, DiDiomete, Reed, Ainsworth
2
Hetényi, Seregély, Czakó, Fliszár, Csiki
Nagy N., Kovács A., Nemes, Rafaj, Godó
3
Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
Horváth Á., Kovács S., Odnoga
4
Gáspár, Pápa, Szlama, Márton, Székely-Mádai
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:04 UTE Sikorcin Pance
2-0 28:32 UTE Rafaj Nemes Varga
2-1 39:20 VAS Páterka Szalma
3-1 50:45 UTE Varga Ainsworth Reed
4-1 53:16 UTE DiDiomete Ainsworth Reed
5-1 59:42 UTE Reed DiDiomete Varga
35 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 0

Az UTE–Schiller-Vasas összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum