Fiatal finn csatárt vett kölcsön a Fehérvár

 

A 23 éves Tino Metsävainio a Kärpät Oulutól érkezik a magyar EBEL-csapathoz a több jégidő reményében.

A kis termetű csatár az elmúlt években a Mestisben pont/meccshez közeli teljesítményt nyújtott, ám a Liigában inkább csak epizódszerepeket kapott. Érkezését a következőképpen kommentálta a Hydro Fehérvár AV19 hivatalos honlapján: ?A finn edzőm keresett meg azzal, hogy érdekelne-e ez a lehetőség. Nagyon örülök, hogy Székesfehérváron játszhatok, hiszen amellett, hogy több jégidőt kapok, kipróbálhatom magam Finnországon kívül is. Ismerem Antti Karhulát, nyáron sokat játszottunk egymás ellen, így nagyon várom az első mérkőzésünket!?

Antti Karhula vezetőedző véleménye: ?Nemrég megkerestem a Kärpät együttesét azzal kapcsolatban, hogy vannak-e olyan játékosok a keretükben, akiket a szezon végéig kölcsönvehetnénk. Tino rendkívül jól korcsolyázik, jól olvassa a játékot, okosan játszik. Remekül látja a passzlehetőségeket, így ebben számítunk rá. Alapvetően mind center, mind szélsőposzton bevethető. Az biztosan jelent valamit, hogy a Kärpät ilyen fiatalon többéves szerződést ajánlott neki, hiszen ott nagy a versenyhelyzet. Ha Tino Európa egyik topklubjában ki tudta magának harcolni a helyet az első csapatban, biztosan nekünk is segítségünkre lehet.?

Metsävainiónak kétéves szerződése van Kärpät Oulu csapatánál, ezen belül érkezik ideiglenesen Székesfehérvárra. A finn támadó kedden a Villach otthonában várhatóan be is mutatkozik a Fehérvárban.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum