Magyarország–Románia 3-2

   

A magyar válogatott hosszabbításban gyűrte le Romániát a nottinghami olimpiai selejtezők második játéknapján.

A mieink számára rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, 35 másodperc elteltével a kék-sárgák emberelőnyben megszerezték a vezetést Tranca révén, aki oldalról, a bedobókörből lőtte ki a rövid felső sarkot (0-1). Szerencsére gyorsan megrázta magát a magyar válogatott, és másfél perc múlva egyenlített: Sarauer közvetlen közelről lőtt, a korong Polc lábai között jutott a gólvonal mögé (1-1). A magyar csapat támadott többet és veszélyesebben, Erdély a 8. percben két méterről centikkel emelt mellé fonákkal, nem sokkal később Gliga nem tudott az üresen maradt kapuba lőni. A harmad második felében a magyar csapat markánsabb fölényt harcolt ki, a játék nagyrészt Polc kapuja előtt zajlott. A 17. percben fújták be a játékvezetők az első magyar emberelőnyt, amely csak bő egy percig tartott, mert Macaulay is kapott egy kis pihenőt.

A második harmadot határozottan kezdte a magyar csapat, Sofron lövése alig zúgott el a kapuvas fölött. A mieink lendületét a 25. percben emberhátrány törte meg, ezt azonban nagyobb nehézség nélkül kivédekezték. Egyenlő létszámban a játék visszatért a „rendes” medrébe, a csapatok visszaköltöztek a román harmadba, Aranynak csak néhány kontránál kellett koncentrálnia. A 33. percben nagy magyar helyzet alakult ki, egy lecsorgó korongot Terbócs már nem tudott megfelelően a kapu felé irányítani, így az elzúgott a vas mellett. Polc sorra kapta a lövéseket, de a honosított kapus nagyon magabiztos volt. Két harmad után a magyar csapat 30-10-re vezetett a kapura lövésekben, ám gólokban 1-1 maradt az állás.

A harmadik játékrész áthúzódó magyar előnnyel indult, nem sikerült vele élni. Továbbra is domináltunk, és a nyomás a 45. percben góllá érett. A 18 éves és mindössze második felnőtt mérkőzését játszó Papp Kristóf Sofrontól kapott remek passzt középen, gyönyörűen kimozgatta Polcot, majd az üres kapuba lőtt (2-1). Az 50. percben igazi tűzijátékot tartottak a magyar csatárok, Polcnak másodpercek alatt háromszor kellett védenie, meg is tette. Két perccel később nagy lehetőséghez jutott a román válogatott, amely 43 másodpercre kettős előnybe került. Julius Pénzes időt kért, hogy elmagyarázza játékosainak, mit vár tőlük, ők azonban ezt nem tudták megvalósítani. A magyar csapat remek védekezéssel húzta ki mind a dupla, mind a szimpla fórt. Az 56. percben mégis kiegyenlített Románia, Butocsnov lépett ki szólóban, elhúzta Arany mellett a korongot és a hálóba lőtt (2-2). Alig egy perc múlva kisebb kavarodás alakult ki a magyar kapu előtt, de sikerült tisztázni. Nagy hajrát indított a válogatottunk, bő egy perccel a vége előtt a korong végigcsúszott a román kapu gólvonalán, de nem ment be.

Jöhetett a hosszabbítás, ez mindössze 14 másodpercig tartott. A buli utáni első magyar támadás során Hári hozta helyzetbe Erdélyt, aki a jobb sarokba bombázott (3-2).

A magyar válogatott hiába játszott nagy fölényben, csak hosszabbításban múlta felül Romániát, de az esély a továbbjutásra megmaradt, ehhez vasárnap este a házigazda Nagy-Britanniát kell legyőzni akár rendes játékidőben, akár túlórázva.

hunrom

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Az olimpiai előselejtező torna programja:

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország 4-1
Nagy Britannia–Románia 4-3

február 8., szombat:
Magyarország–Románia
Nagy Britannia–Észtország

február 9., vasárnap:
Észtország–Románia
Nagy Britannia–Magyarország

A magyar válogatott kerete a nottinghami selejtezőre:

Név Szül. év Klub
Kapusok
Arany Gergely 1996 FTC-Telekom
Kornakker Dániel 1996 Hydro Fehérvár AV19
Rajna Miklós 1991 DVTK Jegesmedvék
Hátvédek
Garát Zsombor 1997 MAC Újbuda
Kiss Dániel 1991 DVTK Jegesmedvék
Scott Macaulay 1990 MAC Újbuda
Pozsgai Tamás 1988 MAC Újbuda
Stipsicz Bence 1997 Hydro Fehérvár AV19
Szabó Bence 1998 Hydro Fehérvár AV19
Szirányi Bence 1988 DVTK Jegesmedvék
Csatárok
Benk András 1987 UTE
Karol Csányi 1992 HK Nitra (SVK)
Erdély Csanád 1996 Hydro Fehérvár AV19
Galanisz Nikandrosz 1988 DVTK Jegesmedvék
Hári János 1992 Red Bull Salzburg (AUT)
Kóger Dániel 1989 Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő 1989 FTC-Telekom
Papp Kristóf 2001 Des Moines Buccaneers (USA)
Andrew Sarauer 1984 Hydro Fehérvár AV19
Sofron István 1988 MAC Újbuda
Szita Donát 1998 Hydro Fehérvár AV19
Terbócs István 1996 MAC Újbuda
Tóth Richárd 1995 FTC-Telekom

A magyar válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Edzők: Majoross Gergely, Fodor Szabolcs
Kapusedző: Farkas Tamás
Videoedző: Szilassy Zoltán
Csapatorvos: Dr. Rybaltovszki Henrik
Fizioterapeuták: Bors Attila, Antal Dénes
Felszerelésmenedzser: Nagy József
Csapatvezetők: Szilágyi Levente, Imre Lajos

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk