Magyarország–Észtország 4-1

   

Hári János mesterhármasával és Karol Csányi találatával magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott Nottinghamben.

Magyarország a divízió 1/B csoportos Észtország ellen kezdte az olimpiai selejtező tornát. Csapatunk kapuját Rajna védte, de a másik hálóőr is ismerős lehetett, hiszen a korábban Dunaújvárosban, illetve a Vasasban is megfordult Koitmaa állt az észt ketrec elé. A mérkőzés elején gyorsan kialakult a „rend”: a mieink támadtak, a fiatal balti csapat inkább védekezett. Válogatottunk többször is szép kombinációkat vitt végig, de az észtek is bátran indultak előre, ha tehették, bár sok veszélyt nem jelentettek. A fölény a 11. percben érett góllá, amikor a korong Hárin irányt változtatva csúszott át az észt kapus és a kapuvas között (1-0). Alig egy perc múlva Garát oldalról eleresztett bombája vágódott ki a kapuvasról. Éledezett a kék-fehér gárda, Rajnának rövid időn belül kétszer is védenie kellett. A hátralévő időben kiegyenlítettebb lett a játék, így a mieinknek a támadások mellett a védekezésre is oda kellett figyelniük. A 17. percben kisebb kavarodás alakult ki az észt kapu előtt, de nem sikerült áttuszkolni a pakkot Koitmaa-n. A szünet előtt nem sokkal elcserélte magát a magyar csapat, a büntetésre Sofron ült ki.

A második harmad áthúzódó észt emberelőnnyel indult, de ezt gond nélkül védekezték ki a mieink. Teljes létszámban ismét Koitmaa dolgozott többet, sorra alakította ki helyzeteit a piros-fehér-zöld alakulat, ám közben az észtek egy-egy kontrával odaértek Rajna kapujához. Az első magyar emberelőnyre a 26. percig kellett várni, majd a következő gólra csak 54 másodpercet. Ezúttal is Hári volt a főszereplő, a bedobópont közeléből útjára bocsátott korongja egy védőt érintve jutott a kapuba (2-0). A 30. percben szépítettek a baltiak. Lodeikin indult el a saját harmadából, a magyar kapu előteréig jutott, majd az előtte korcsolyázó védő mellett a rövid sarokba bombázott (2-1). A mieink gyorsan, bő másfél perc alatt visszaállították a kétgólos különbséget, Stipsicz feladását Hári oldalról kapásból vágta a felső sarokba (3-1). A következő magyar emberelőny a hajrában – leginkább Koitmaa védéseinek köszönhetően – kimaradt, és ugyanerre a sorsra jutott az utolsó két percre jutó fórunk is.

A harmadik játékrészből fél perc sem telt el, amikor Terbócs centerezett, Erdély közeli lövését azonban Koitmaa nagy bravúrral védte. Ismét csak helyzetekig jutottunk emberelőnyben, de utána egyenlő létszám mellett is maradt a magyar dominancia. A mieink magabiztosan tartották kézben a meccset, és leginkább csak Koitmaa-n múlt, hogy nem változott az eredmény, igaz, Rajna sem maradt teljesen munka nélkül. Az 57. percben növelte előnyét a magyar válogatott: Csányi húzta meg a jobb szélen, majd a rövid felső sarokba bombázott (4-1), ez lett a végeredmény.

A magyar válogatott megtette az első fontos lépést a nottinghami előselejtezőn, magabiztosan legyőzte Észtországot, folytatás szombaton délután Románia ellen.

hunest

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Az olimpiai előselejtező torna programja:

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország
Nagy Britannia–Románia

február 8., szombat:
Magyarország–Románia
Nagy Britannia–Észtország

február 9., vasárnap:
Észtország–Románia
Nagy Britannia–Magyarország

A magyar válogatott kerete a nottinghami selejtezőre:

Név Szül. év Klub
Kapusok
Arany Gergely 1996 FTC-Telekom
Kornakker Dániel 1996 Hydro Fehérvár AV19
Rajna Miklós 1991 DVTK Jegesmedvék
Hátvédek
Garát Zsombor 1997 MAC Újbuda
Kiss Dániel 1991 DVTK Jegesmedvék
Scott Macaulay 1990 MAC Újbuda
Pozsgai Tamás 1988 MAC Újbuda
Stipsicz Bence 1997 Hydro Fehérvár AV19
Szabó Bence 1998 Hydro Fehérvár AV19
Szirányi Bence 1988 DVTK Jegesmedvék
Csatárok
Benk András 1987 UTE
Karol Csányi 1992 HK Nitra (SVK)
Erdély Csanád 1996 Hydro Fehérvár AV19
Galanisz Nikandrosz 1988 DVTK Jegesmedvék
Hári János 1992 Red Bull Salzburg (AUT)
Kóger Dániel 1989 Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő 1989 FTC-Telekom
Papp Kristóf 2001 Des Moines Buccaneers (USA)
Andrew Sarauer 1984 Hydro Fehérvár AV19
Sofron István 1988 MAC Újbuda
Szita Donát 1998 Hydro Fehérvár AV19
Terbócs István 1996 MAC Újbuda
Tóth Richárd 1995 FTC-Telekom

A magyar válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Edzők: Majoross Gergely, Fodor Szabolcs
Kapusedző: Farkas Tamás
Videoedző: Szilassy Zoltán
Csapatorvos: Dr. Rybaltovszki Henrik
Fizioterapeuták: Bors Attila, Antal Dénes
Felszerelésmenedzser: Nagy József
Csapatvezetők: Szilágyi Levente, Imre Lajos

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk