Javított a KMH

 

Az EWHL-ben és a DEBL-ben is fontos meccseket nyert meg az újbudai női csapat. Összefoglalónk.

EWHL

A KMH Budapest a MAC-tól elszenvedett 2-1-es csütörtöki vereség után szombaton javítani tudott, és 4-1-re nyert a Vienna Sabres ellen. A címvédőnél Dabasi Réka és Huszák Alexandra ezúttal is hiányzott, nélkülük Szamosfalvi Petra és Jókai Szilágyi Kinga vitte a hátán a csapatot, mindketten 1+2-vel zártak, míg a kapuban Stephanie Nehring remekelt, aki 96 százalékkal védett. A KMH a 6. percben megszerezte a vezetést Szamosfalvi révén, ezt duplázta meg Ungár Rebeka a 23.-ban. A második harmadban jóval többször lőtt kapura a bécsi gárda, és Artner szépített is a meccs felénél. A Sabres egyenlíteni nem tudott, majd az utolsó játékrészben három perc alatt két góllal el is döntötte a meccset a KMH: előbb Jókai Szilágyi, aztán Nooren Averi talált be.

A ligát a MAC vezeti, a KMH a második, a két csapat között öt pont a különbség. A címvédő szintén öt ponttal áll jobban, mint az Ajszulu Almati, amely két meccsel kevesebbet játszott. A nemzetközi szünet után mindkét magyar csapat megmérkőzik a kazah együttessel.

kmhsabres-ewhl

fotó: Somogyi Viktor

DEBL

Az osztrák liga rájátszásának elődöntőjében egymással csatázott a KMH és a MAC, és előbbi nyerte a párharcot. Az első mérkőzésen a Tüskesátorban Fodor Lili révén a negyedik percben került előnybe a KMH. A második harmad rengeteg helyzetet hozott, de gólt nem. A 47. percben Józsa Orsolya emberhátrányból egyenlített. A KMH kivédekezett egy másfél perces kettős emberhátrányt, majd Horváth Dominika megszerezte a győztes találatot az újbudaiaknak.

A vasárnapi visszavágót 3-0-ra nyerte a KMH a Kisstadionban. Az első harmadban a MAC volt aktívabb, de nem tudott előnybe kerülni. Váradi Orsolya a 27. percben megszerezte a vendégek vezető gólját, és ezt még kettő követte az utolsó harmadban: Szamosfalvi, majd újra Váradi volt eredményes. A KMH kapujában Nehring hibátlanul védett.

A DEBL döntőjében a Neuberg Highlanders vár Szilágyi Levente csapatára. A párharc első meccsét február 15-én, a visszavágót 22-én rendezik.

OB I

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a MAC 15-1-re verte az FTC-t. Horváth Imola 3+3-mal, Kiss Andrea 2+4-gyel zárt. Három gólt szerzett Chelsea Ball, kettőt-kettőt Pintér Hanna, Gasparics Fanni és Rónai Alexandra.

A bajnoki döntőt a KMH és a MAC vívja, a párharc két nyert meccsig tart.

U25-ös bajnokság

A középszakasz felsőházában a MAC A csapata 3-0-ra nyert az FTC otthonában Dettrich Szilvia mesterhármasával, és ezzel az élre állt. Az alsóházban az éllovas Hatvan 8-2-re verte a sereghajtó OHA-t.

Légiósok

A svéd élvonalban mindkét magyar érdekeltségű csapat felemás héten van túl. Jókai Szilágyi Zsófia és a Lulea 9-2-re kiütötte a Leksandot, majd 5-2-re kikapott a Brynästől. A magyar csatár az utóbbi meccsen két percet kapott.

Pintér Lili az SDE-vel 2-0-ra kikapott a Djurgardentől, aztán 4-0-ra a HV71-től, de végül jó emberelőnyös játékának köszönhetően 4-2-re verte a Göteborgot. A Lulea a második, az SDE a hatodik 34 kör után.

A svéd második vonalban a Karlskrona 6-2-re nyert a Troja/Ljungby ellen, Pártos Réka gólpasszt adott. Csapata a második, vesztett pontokat tekintve azonos a mérlege a Malmö Redhawkséval.

Az amerikai egyetemi ligában Odnoga Lotti csapata, a Dartmouth 4-0-ra kikapott a Harvardtól.

A kanadai egyetemi bajnokságban az Alberta 3-1-re nyert a Regina ellen. Alex Gowie-nak két lövése volt, pontot nem szerzett. A csapat sorozatban hét meccset nyert meg és vezeti a nyugati csoportot.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum