Glen Hanlon: Nincs mire tartalékolnunk

   

A DVTK Jegesmedvék Poprádon folytatják a harcot az Extraliga-playoffért.

A pénteki fordulóban fordult a “lapjárás” a szlovák bajnokság hetedik-kilencedik helyén található csapatok számára. A miskolciak nyerni tudtak Liptószentmiklóson, a Nagymihály viszont kikapott a MAC-tól, illetve a Nyitra sem bírt a Besztercebányával. Ennek köszönhetően ismét 1 pont belül van ez a három gárda, innen megy tovább a versenyfutás. Ennek során nehéz feladat vár a régi-új vezetőedző, Glen Hanlon tanítványaira vasárnap. A piros-fehérek ahhoz a Poprádhoz utaznak, amely a gyengébb szezonkezdet után magabiztosan emelkedett egyre feljebb, és immár stabil tagja a felsőháznak. A tátraiak sem verhetetlenek persze, hiszen legutóbbi öt találkozójukból kettőt elbuktak – a Nagymihály és a Kassa ellenit –, de ezenközben legyőzték például a Slovant és a Besztercebányát is. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, az első két alkalommal a Poprád győzött, majd harmadjára a DVTK, egy idegenbeli bravúrral tehát ikszesre lehetne hozni ezt a mutatót. ”Rendkívül nehéz találkozó vár ránk, a poprádi csapat kifejezetten gyors és erőszakos gárda – mondja a klubhonlapon Glen Hanlon. – Hazai pályán rendkívül erősek, a második legjobb mérleggel rendelkeznek. Ennek ellenére mi győzelmi szándékkal utazunk hozzájuk. Bízom benne, hogy a pénteki győzelem olyan érzelmi löketet adott a csapatnak, ami a vasárnapi meccsre is kihatással lesz. Úgy gondolom, folyamatosan javul a játékunk, a játékosaim egyre jobban elsajátítják a rendszerünket. Fontos lesz, hogy felvegyük a hazai csapat tempóját, és koncentráltak legyünk hatvan percen keresztül. Nincs mire tartalékolnunk, a szünet előtti utolsó meccsbe minden energiánkat bele akarjuk tenni.”

mispop16

fotó: Orosz Tamás

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 5-1

   

Pont nélkül tér haza a miskolci Extraliga-csapat, amely a meccs vége felé négy és fél perc alatt 3 emberhátrányos gólt kapott.

Hazai rohamokkal indult a meccs, már az első percekben többször játékba kellett avatkoznia Adorjánnak. Az első emberelőny a Poprádé volt az 5. percben, amelyet 15 másodperc alatt váltottak gólra: Dalhuisen kék vonalas lövésének irányát Vandas módosította apró beleszúrással a kapu előtt, a korong pedig a hálóban kötött ki (1-0). A második hazai fór nem sokkal később már kimaradt, teljes létszámban pedig továbbra is a kék-fehérek támadtak többet, a Jegesmedvék inkább a kontráikban bíztak. A harmad második felében tovább erősödött a poprádi nyomás, Adorjánnak kétszer is bravúrral kellett védenie. A 14. percben növelte előnyét a házigazda. Kozák lövése elment a kapu mellett, de a hátsó palánkról oldalra pattant. Palocko érte el először a korongot, és jóformán az alapvonalról ütötte azt az üres kapuba (2-0). A 17. percben jött el az első miskolci emberelőny ideje, ebben először két poprádi megugrást kellett hatástalanítaniuk a Jegesmedvéknek, majd ők vihették 3 az 1 ellen a korongot. Beachnek azonban nem volt szíve passzolni, lövését Vosvrda oldalra nyomta.

A második harmad áthúzódó poprádi előnnyel indult, ezt kivédekezték a Jegesmedvék. A 23. percben szépítettek a vendégek, a már másodszor eredményes Radim Valchar egy kipattanót lőtt be közelről (2-1). Felbátorodtak a miskolciak, többször is tesztelték Vosvrdát, majd az energiájukat egy emberhátrány kibekkelésébe ölték. Gyors ide-oda hoki alakult ki a következő időszakban, egyik kapus sem érezhette magát biztonságban. Az utolsó három percben a miskolciak emberelőnyben mehettek előre, de a szünetre változatlan eredménnyel mentek a csapatok.

A harmadik játékrész így szűk egy percnyi áthúzódó vendégfórral kezdődött, egyenlíteni azonban nem sikerült. Felpörgették a játékukat a Jegesmedvék, több időt töltöttek a támadóharmadban, és ezzel láthatóan meglepték a Poprádot. A harmad derekán a hazaiak visszataláltak a saját játékukhoz, ismét jobban kopott a jég a miskolci kapu előtt. Az 53. percben újabb poprádi emberelőny jöhetett, amelyben egy kapu előtti kavarodás során Handlovsky a saját kipattanóját másodjára belőtte. A játékvezetők a miskolci játékosok reklamálását követően videózni kezdtek, majd megadták a találatot (3-1). Ezt követően a szakmai stáb is tovább tiltakozott, aminek vége újabb kiállítás lett a játék késleltetése miatt. Ebből is gólt lőtt a Poprád, miután egy szépen kipasszolt támadás végén Ulrych emelt közelről az üresen maradt kapuba (4-1). Szűk másfél perc múlva Valchar is kiült a büntetőpadra, ez újabb kapott góljába került a miskolciaknak, Handlovsky értékesített egy kipattanót (5-1).

mispop

fotó: Orosz Tamás (archív)

A hazaiak emberelőnyös játéka döntött

   

Glen Hanlon vezetőedző véleménye a DVTK Jegesmedvék poprádi vereségéről.

“Gratulálok a poprádiaknak a győzelemhez. Jól játszottak az első harmadban, sok lehetőséget alakítottak ki, de a kapusunk jól teljesített. A második harmadban már mi is jól játszottunk, gólt is szereztünk, de szerezhettünk volna többet is. Megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült őket értékesíteni az emberelőny alatt sem. A harmadik harmadban viszont a hazaiak emberelőnyös játéka eldöntötte a meccset.”

Extraliga, 2020. feb. 2., vasárnap.
Vosvrda: 96,2% (Kristín)
K
Adorján: 83,3% (Rajna)
Erving, Ulrych, Svitana P., Zagrapan, Takác
1
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi
Larkin, Dalhuisen, Vandas, Handlovsky, Lapsansky
2
Láda, Vandane, Beauvillier, Valchar, Beach
Fabian, Kozák, Mercier, Bjaloncík, Palocko Matus
3
Gőz, Szirányi, Kiss P., Ritó, Harrison
Cesánek, Králik, Palocko Matej, Kundrik
4
Farkas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:53 POP PP Vandas Dalhuisen Lapsansky
2-0 13:53 POP Palocko Matus Kozák Bjaloncík
2-1 22:15 MIS Valchar Szirányi Beauvillier
3-1 53:48 POP PP Handlovsky Dalhuisen Vandas
4-1 55:47 POP PP Ulrych Svitana P. Takác
5-1 58:18 POP PP Handlovsky Dalhuisen Lapsansky
30 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 14

A Poprad–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum