Első pontjaira hajt a Nagymihály ellen a MAC

   

Az idei szezonban még nem szerzett pontot a MAC Újbuda a Dukla Michalovce ellen, itt az alkalom ezen változtatni.

Nincs könnyű helyzetben Majoross Gergely, hiszen érthető okokból – a játékos karrierjére tekintettel – elengedte legeredményesebb játékosát. Chris Langkow ugyanis az Extraligában idén lejátszott 40 mérkőzésén kereken 40 pontot szerzett, és ezzel a házi kanadai táblázat élén állt, az egész ligában pedig ez a 11. helyre volt elég. Ilyen kaliberű játékost pótolni nagyon nehéz, mivel a csapat eredménykényszerben van, és még nem mondtak le arról, hogy a középszakaszban elcsípjék a rájátszást érő két hely valamelyikét. Pénteken este azonban egy rendkívül kemény feladat vár az újbudaiakra. Azt a Dukla Michalovcét fogadják, amelyet az idén még nem sikerült legyőzniük. Sorrendben 4-1, 3-1 és 5-2 volt az eredmény a mai esti vendégek javára. Ahogy mondani szokás, minden sorozat megszakad egyszer, és jó lenne, ha erre a fővárosiak is újabb példát szolgáltatnának. Mindenesetre a szerdai győzelem a Gyetva ellen megadhatja a szükséges önbizalmat ehhez. A Nagymihály masszív középcsapat, és az utolsó öt mérkőzésük is erről árulkodik. Hosszabbításban legyőzték a Besztercebányát, 60 perce alatt a Poprádot, elhozták a három pontot Miskolcról, míg a Kassától és a Slovantól egyaránt 3-0-ra kaptak ki idegenben. A MAC-nak tehát nem lesz könnyű dolga, egészen biztosan szüksége lesz valami extrára, hogy két vállra fektethesse a három hellyel és 16 ponttal előtte álló ellenfelét.

macdum1

fotó: MAC Újbuda

MAC Újbuda–Dukla Michalovce 3-1

   

Először győzte le a szezonban a Nagymihályt a MAC, és ezzel sokat segített a DVTK Jegesmedvéknek is.

Legeredményesebb csatára, Chris Langkow távozása nyomán 18 mezőnyjátékossal állt fel Majoross Gergely csapata, miközben a vezetőedző ezúttal is Andreas Bernardnak szavazott bizalmat a kapuban. Az első említésre való mozzanatig a 9. percig kellett várni, amikor is Strech kisbüntetését hagyta kihasználatlanul a Dukla. A MAC könyörtelenebb volt, a 14. percben Klempa révén értékesítette első emberelőnyét. A harmad végén mindkét oldalra befújtak egy-egy kétperces büntetést, de gól ezekből nem született.

A második játékrészben alaposan belehúztak a vendégek, és a 32. percben Gilák révén egalizáltak is. A MAC nem tört össze ettől, 6 perccel később Strech meglőtte idei 19. találatát, így ismét a vendéglátóknál volt az előny. A periódus végén még Matej Farkas állíttatta ki magát, de az újbudaiak nem tudtak érdemben felállni.

A Majoross-együttes a harmadik harmadban a védekezésre helyezte a hangsúlyt, csak kontrákkal lépték át a félpályát játékosai. Remekül ölték az időt, Bernard kapuja nem forgott nagy veszélyben. A 57. percben két meccslabdához is jutott a magyar csapat, Terbócs és Bodó ziccerét is védte Trencan. A vendégek mestere több mint 2 perccel a lefújás előtt lehozta a kapusát, ez nem jött be, Bodó állította be a 3-1-es végeredményt.

A MAC stabil védekezéssel először győzte le a Dukla Michalovcét a szezonban, és az Érsekújvár vereségének is köszönhetően feljött a táblázat 10. helyére.

macdum2

Éppen kifelé tartunk egy gödörből

   

Majoross Gergely vezetőedző véleménye a MAC Nagymihály elleni győzelméről.

“Fontos törvény, hogy ha egy gólon tartod az ellenfelet, saját magadnak teremtesz nagy esélyt a győzelemre. Mi lőhettünk volna többet is, de a lényeg, hogy éppen kifelé tartunk egy gödörből, minden pozitív élmény különösen fontos. Arról nem beszélve, hogy a középszakaszban a Michalovce valószínűleg a mi csoportunkban lesz, itt volt az ideje megmutatnunk, nem törvényszerű, hogy a kettőnk küzdelmét mindig ők nyerik.”

forrás: nso.hu

Extraliga, 2020. jan. 31., péntek.
Bernard: 96,0%
K
Trencan: 87,5%
Pozsgai, McNally, Orban Brance, Pitt, Bodó
1
Tavoda, Ventela, Korhonen, Lalancette, Spilár
Carlisle, Orban Blake, Klempa, Stretch, Sofron
2
Mesikammen, Pukka, Hvila, Monsz, Simun
Garát, Macaulay, Kreisz, Majoross, Terbócs
3
Bzdoch, Hancák, Safaralejev, Linet, Gilak
Fejes, Szigeti, Schlekmann
4
Farkas M., Toma, Chalupa, Zekucia, Hricina
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:32 MÚB PP Klempa Stretch Sofron
1-1 31:02 DUM Gilak Tavoda Simun
2-1 37:27 MÚB Stretch Klempa Sofron
3-1 59:03 MÚB Bodó Orban Brance McNally
17 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 6

A MAC–Nagymihály összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum