A Mikulás ellen indulnának felfelé a Jegesmedvék

   

A sereghajtó ellen vetne véget rossz sorozatának a miskolci Extraliga-csapat.

Mi az országos kettes, ha nem ez? – kérdezhetnék a miskolci hokiszurkolók, rápillantva a pénteki esti meccskiosztásra. A DVTK Jegesmedvék ugyanis Liptószentmiklósra látogatnak, amely jelenleg az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán, 11 ponttal leszakadva a még középszakaszt érő 12. helytől. A miskolci csapatnak égetően szüksége van a győzelemre, hiszen a legutóbbi tíz mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni. Ezzel a rossz sorozattal a biztos rájátszást jelentő felső ház nagy valószínűséggel elszállt a számukra, ám fontos lenne megfordítani ezt a sikertelen tendenciát, hogy a középszakaszt minél jobb pozícióból várhassák.

Ehhez jobb alanyt – természetesen nem lebecsülve az ellenfelet –, mint az MHk 32 Liptovsky Mikulás nem találhatnának most a miskolciak. Az eddigi három találkozójukon pontot nem, gólból is csak kettőt engedtek az ellenfélnek, miközben tizenegyet ütöttek nekik. Ugyanakkor nagy hibát követnének el a Jegesmedvék, ha már zsebükben éreznék a három pontot, ugyanis az utolsó öt fordulóban a liptóiak többször is megvillantak. Pontot loptak a masszív felsőházi Poprádtól, Kassán győzték le a jelenleg is dobogón álló együttest, míg szerdán túlórában diadalmaskodtak Érsekújváron. A miskolciak előtt álló feladat tehát simán teljesíthető, ám ehhez koncentráltan és fegyelmezetten kell játszaniuk. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

mislmi_DSC2630

fotó: Orosz Tamás

MHK Liptovsky Mikulás–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat rossz sorozatát megszakítva elhozta a három pontot a sereghajtó Liptószentmiklós otthonából.

A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, viszonylag kevés helyzettel. A harmad derekán felpörgött a játék, ekkor már a kapusoknak is többször munkába kellett állniuk. A 9. percben Miskolczi ütközött Romancik kapussal, a fiatal játékos pedig nagy erővel ütközött a palánknak, és látható fájdalmakkal hagyta el percekkel később a pályát. A meccs első emberelőnye a miskolciaké volt a 11. percben. Ebben egyszer a hazaiak az üresen tátongó kapu torkából mentettek, míg kapusuk több nagy védéssel tartotta csapatát. Teljes létszámban is a Jegesmedvék támadtak többet, és veszélyesebben. A 18. percben újabb fórhoz jutottak a miskolciak, majd ennek letelte előtt nem sokkal Vandane is kiült a büntetőpadra.

A második harmad áthúzódó hazai előnnyel indult, de ők sem tudtak ezzel mit kezdeni. Nem sokkal később újabb miskolci létszámfölény maradt ki, a Jegesmedvék azonban így irányították a játékot, ám a kapu előtt nem voltak elég hatékonyak. A 35. percben megszerezte a vezetést a vendéggárda, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Valchar lőtt egy méterről az üres kapuba (0-1). Két perccel később megduplázták előnyüket a jegesmedvék: Beach lopta egy kicsit a távolságot, majd kemény lövése a kapus lábai között vágódott a hálóba (0-2). A lendület vitte tovább a miskolciakat, bő másfél perc elteltével Beauvillier szép cselek után szintén „bebőrözte” Romancikot (0-3). Gyorsan jött azonban a válasz. Mindössze 54 másodperc pörgött le az órán, amikor egy kék vonalas lövésbe Nechaj szúrt bele, így vált az védhetetlenné (1-3). A találatot a játékvezetők visszanézték videón és megerősítették a pályán született döntést.

A harmadik játékrész eleje izgalmas hokit hozott. A Jegesmedvék kézben tartották a meccset, de koncentráltan kellett hokizniuk, mert a házigazdák támadásaiban azért benne volt a gólveszély. Továbbra is bőven osztották a kiállításokat a játékvezetők mindkét oldalra, de ezekből egyik csapat sem tudott profitálni. A Liptószentmiklós huszáros hajrát indított, komoly helyzeteik is voltak, Adorjánon azonban nem tudtak kifogni. Egy perccel a vége előtt Glen Hanlon időt kért, és a hazaiak levitték a kapusukat. Ezt 17 másodperccel a lefújás előtt Kurali használta ki egy közeli fonák emeléssel (2-3). A hátralévő időt már kihúzták a Jegesmedvék, így győzelemmel térhettek haza Liptószentmiklósról.

mislmi

fotó: Orosz Tamás

Erre a meccsre is tudunk építeni

   

Glen Hanlon vezetőedző így látta a Liptószentmiklós elleni idegenbeli DVTK Jegesmedvék-győzelmet.

“Ezen a meccsen az vot a legfontosabb feladatunk, hogy végre három pontot szerezzünk, ezt teljesítettük. Kontroll alatt tartottuk a meccset és háromgólos előnyt éptettünk ki, majd elkezdtünk nem megfelelő módon játszani. Ekkor Adorján néhány remek védéssel segített a csapaton. A nehezebb időszakokból pontosan ilyen kiküzdött győzelmekkel lehet kilábalni. Erre a meccsre is tudunk építeni, vasárnap pedig megpróbálunk ismét pontokat hozni idegenből.”

Extraliga, 2020. jan. 31., péntek.
Romancík: 88,5% (Zalivin)
K
Adorján: 93,3% (Rajna)
Kurali, Nemec, Huna Rudolf, Osko, Surovy
1
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi
Smutny, Petran, Michalík, Huna Richard, Huna Robert
2
Láda, Vandane, Beauvillier, Harrison, Beach
Kramar, Michalcin, Uhrík, Listiak, Vybiral
3
Gőz, Szirányi, Miskolczi, Ritó, Valchar
Nechaj, Haluska, Uhrík
4
Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 34:14 MIS Valchar Láda Kiss P.
0-2 36:12 MIS Beach Ross Beauvillier
0-3 37:57 MIS Beauvillier Ritó
1-3 38:51 LMI Uhrík
2-3 59:43 LMI Kurali Uhrík Huna Rudolf
30 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 10

A Liptószentmiklós–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum