Először győzte le a MAC a KMH-t

 

Parázs és izgalmas csatát hozott a két magyar női élcsapat rangadója az EWHL-ben.

A magyar női válogatott jelentős része ott volt a jégen a Tüskecsarnokban szerda este. Hiányzók persze mindkét oldalon akadtak: Dabasi Réka mellett Huszák Alexandra sem tudta vállalni a játékot a hazaiaknál, míg a MAC-nál Mayer Fruzsina mellett Stacey Scott dőlt ki. Nagy iramban és helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd másfél perc után Chelsea Ball megszerezte a vezetést a MAC-nak egy fonákkal beemelt koronggal. A folytatásban is lendületesen játszott mindkét gárda, a vendégek előtt adódtak a veszélyesebb lehetőségek, de Németh Anikónak is védenie kellett többször, a legnagyobbat talán Sarah Knee ziccerénél. Pörgős, színvonalas, a rangadóhoz méltó játékot hozott az első harmad.

A második játékrészben igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére a KMH, ám a MAC jól, szervezetten védekezett, Jókai Szilágyi Kinga lövésénél pedig a kapuvas segítette ki a vendégeket. A MAC játszhatott először fórban, de Averi Nooren egy kontra végén kis híján egyenlített. Aztán a 32. percben már betalált a csatár, Szick Dorka készítette le neki a korongot, és szép csel után elhúzta Németh mellett. A MAC-ból Gasparics Fanni próbálkozott a legtöbbször, de újabb gólt nem hozott ez a periódus.

A vendégek áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben kezdték a harmadik harmadot, és Pázmándi Zsófia 16 másodperc után közelről meg is szerezte újra a vezetést. A címvédő ment előre becsülettel, Nooren cseleiben, Szamosfalvi Petra és Kiss-Simon Franciska lövéseiben is benne volt a veszély, de vagy a blokkok, vagy Németh Anikó megakadályozták az egyenlítést. A KMH azt sem tudta kihasználni, hogy négy percre emberelőnybe került, mert több helyzetet elpuskázott, majd szintén megfogyatkozott. A hajrá némileg kaotikus jeleneteket is tartogatott, egymást érték a kiállítások, és ahogy fáradtak a játékosok, egyre több volt a hiba. Bár a hazaiak a kapuslehozatallal is megpróbálkoztak, ez sem hozott eredményt.

A MAC Budapest Marilyn hetedik nekifutásra először győzte le a KMH-t. A két együttes vívott már szoros meccseket a szezonban, a bajnokságban és a nemzetközi sorozatokban is, de eddig rendre az újbudaiak örülhettek. A mostani sikerrel a MAC a presztízs mellett nagy lépést tett az EWHL alapszakaszának megnyerése felé, ugyanis egy meccsel többet játszva nyolc ponttal előzi meg riválisát. A sokáig veretlenül menetelő és a Supercupot már megnyerő KMH egy héten belül kétszer kapott ki, de szombaton a Vienna Sabres ellen javíthat.

Mika Väärälä, vezetőedző, KMH: ”Csak két sorral tudtunk kiállni, ami nehézzé tette a dolgunkat. Az volt a terv, hogy ne kapjunk kiállításokat és védekezzünk jól. Az első harmadban mégsem védekeztünk jól és az egész meccsen sok kiállítást szedtünk össze, ami egy ilyen szoros meccsen döntő lehet. Nem játszottunk elég okosan. Hosszú távon talán hasznunkra is válhat ez a vereség, megmutathatja, hogy jobban kell fókuszálni a részletekre. Nem sok meccs van hátra a szezonban, minden apróság számít. Nem szeretek veszíteni, de minden vereségből tanulni lehet.”

Fodor Zoltán, vezetőedző, MAC Marilyn: ”Magas hőfokú, intenzív meccs volt, igazi derbi. A szezon során építkeztünk folyamatosan, az eddigi KMH elleni találkozókon nem mindig teljes kerettel játszottunk, néha a fiatalok kaptak szerepet, hogy szintet lépjenek. Lépésről lépésre haladtunk. Most 60 percig fókuszáltak tudtunk maradni, együtt dolgoztak a csatárok és a hátvédek, együtt támadtunk, együtt védekeztünk. A korábbi meccseken voltak néhány perces kihagyásaink, de ezúttal nem, végig tudtuk játszani azt a szisztémát, amit elterveztünk. Ez volt az első olyan meccs, amikor nem követtünk el nagyobb hibát. Bizakodunk az első hely megszerzésében, de még játszunk az Ajszulu Almatival és kétszer a lengyelekkel, azok is nehéz meccsnek ígérkeznek.

kmhmac-ewhl

fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum