Még pontot sem szerzett a DVTK a Dukla ellen

   

Hazai jégen is visszatér a miskolci Extraliga-csapat kispadjára Glen Hanlon. Nagyon fontos lenne legyőzni végre a Trencsént.

Karácsony óta kereken 10 mérkőzést játszottak a szlovák bajnokságban a DVTK Jegesmedvék. Ezek közül az elsőt megnyerték a Poprád ellen, a következő 9-ből viszont 8-at elveszítettek. Ennek egyenes következményeként az eredeti célkitűzésről – ami a felsőház elérése volt – már nem nagyon lehet szó. Matematikailag ugyan még nyitva van ez a lehetőség is, de valljuk be: nem tűnik reálisnak, hogy a miskolciak 7 meccsből behozzák azt a 12 pontos hátrányt, amelyet a Zólyommal szemben felhalmoztak. Innentől a fő cél nem lehet más, mint a negyeddöntős pozíció alsóházból történő kivívása mindenáron. Ez sem annyira magától értetődő az utóbbi események tükrében. Mint arról a minap beszámoltunk, a középszakaszba minden csapat magával viszi az összes szerzett pontját, vagyis alapvető jelentőségű, hogy a legnagyobb riválisok – a Nagymihály és a Nyitra – ne lépjenek meg túlzottan, sőt ha egy mód van rá, előzzék vissza őket a mieink. A Jegesmedvék szerencséjére ennek a két gárdának sem igazán megy, ám a legutóbbi fordulóban – amikor a magyar csapat szoros csatában pont nélkül maradt Pozsonyban – mégis nyerni tudtak és némi helyzeti előnyre tettek szert. A lényeg, hogy Glen Hanlon irányítása mellett okvetlenül le kellene győzni a Dukla Trencínt a Népkertben. Ez az idén még egyszer sem sikerült, 3 meccsből 0 pont a mérleg. ”Nagyon örülök, hogy ismét a hazai kispadról irányíthatom a csapatot, már nagyon várom a mérkőzést – mondta a piros-fehér klubhonlapnak Hanlon. – A fő célunk a meccsen, hogy a játékosok az eltervezett szisztémánkban tudjanak játszani. Ezt a rendszert már vasárnap a Slovan otthonában is alkalmaztuk, bízunk benne, hogy ezúttal pontokat is sikerül szereznünk vele. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen még sok a hiányzónk, akik várhatóan a válogatott szünet után térhetnek vissza. Ez viszont lehetőséget teremt a fiatal játékosoknak a bizonyításra. Egy topcsapattal fogunk játszani, amely ellen az átlagos teljesítmény nem elég, a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy megszakítsuk rossz sorozatunkat.”

misdtr

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín 2-3

   

A hazaiak hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, a trencséniek ismét elvitték a három pontot Miskolcról.

A kezdő buli után nem sokáig maradtak egyenlő létszámban a csapatok, hiszen másfél perc elteltével Svec már ülhetett is ki a büntetőpadra. Az előnyben végig támadtak a hazaiak, de Tomek mindent védett. Két perc múlva mindez megismétlődött, azonban ebben a miskolci fórban már kevesebb veszély volt. Még az első tíz percben megkapták a Jegesmedvék a harmadik emberelőnyüket, de ezzel sem tudtak élni. A 14. percben 2 az 1 ellen mehettek a házigazdák, ám Beauvillier mellé lőtt. A 17. percben első komoly helyzetét gólra váltotta a Trencsén, amikor egy gyors kontra végén Sojcik a támadó harmad közepéről lőtt Rajna kapujába (0-1). Szűk két perccel a vége előtt ismét 2 az 1 elleni helyzetbe kerültek a miskolciak, de végül túlkombinálták a lehetőséget.

A második harmad gyors, változatos játékkal indult, mindkét oldalon helyzetekkel. A 24. percig kellett várni az első vendégelőnyre, amiből azonnal gólt is ütöttek. Alderson vitte be a korongot a miskolci harmadba, majd nagy lövése Rajnát érintve jutott a hálóba (0-2). Fél perc múlva már jött is a negyedik hazai előny, de nem tudtak ebben szépíteni. A Trencsén gyengén játszotta meg következő fórját, amely így ki is maradt. Valóságos kiállítás-cunamit láthattak a nézők, hiszen rövid időn belül kiült két vendéghokis, másfél perces kettős előnyhöz juttatva a Jegesmedvéket, de ezt nem is tudták végig játszani, mert tőlük is kiküldtek egy játékost. A 35. percben, már teljes létszámban szépítettek a házigazdák, amikor Galanisz a bedobókörről talált be (1-2). Az utolsó három percben ismét a Jegesmedvék  lehettek eggyel többen a jégen Bartovic 2+2 perces kiállítása miatt, de nem találták a szívós trencséni védekezés nyitját.

A harmadik játékrész így áthúzódó hazai előnnyel kezdődött, amelyben Beauvillier lőtte ki a bal sarkot (2-2). Nyílt sisakos játékot vállalt fel mindkét csapat, így hullámzó, de izgalmas meccs alakult ki. A 45. percben már a kilencedik emberelőnyének futhatott neki a miskolci csapat, ám ezt sem tudták eredményesen zárni. Az 51. percben a vendégek előbb a kapuvasat találták telibe, majd pillanatokkal később Stach oldalról megeresztett lövésébe a jégen fekvő Paukovcek ért bele, a pakk pedig a hálóba vágódott (2-3). Három perc volt hátra, amikor megint emberelőnnyel próbálkozhattak a Jegesmedvék, közben Rajnát is levitték, de az egyenlítés nem sikerült.

misdtr-ot-_20200129_191119

fotó: Orosz Tamás

Voltak lehetőségeink, ám ezekkel nem tudtunk élni

   

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín mérkőzést követően.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “A Trencsén kitűnő ellenfél volt, ők úgy játszottak, ahogyan mi szeretnénk. Gyorsak, pontosak voltak, de felvettük velük a tempót. A mai mérkőzésen az előnyös játékunk nem működött, és ez döntőnek bizonyult. Voltak pedig lehetőségeink, ám ezekkel nem tudtunk élni.”

Jan Pardavy, Dukla Trencín: “Nagyon kemény és szoros meccs volt. Lassan kezdtünk, sok kiállítást szedtünk össze, ennél sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk a jövőben. Szerencsére a hátrányos védekezésünk kitűnő volt, a kapusunk is remek teljesítményt nyújtott. Összességében nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, így igazán örülünk a győzelemnek és a három fontos pontnak.”

Extraliga, 2020. jan. 29., szerda.
Rajna: 83,3%
K
Tomek: 94,7%
Ross, Dudas, Beauvillier, Galanisz, Magosi
1
McCormack, Brodeur, Alderson, Mikyska, Bezúch
Láda, Vandane, Valchar, Tousignant, Beach
2
Stach, Rajnoha, Valach, Hecl, Paukovcek
Gőz, Szirányi, Miskolczi, Ritó, Harrison
3
Sladok, Kajínek, Bartovic, Svec, Sojcik
Kiss D., Farkas, Kiss P.
4
Dzugan, Bokros, Hlinka, Ferenyi, Ferenyi
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:42 TRE Sojcik Bartovic
0-2 24:20 TRE PP Alderson Mikyska
1-2 34:47 MIS Galanisz Ritó Gőz
2-2 40:35 MIS PP Beauvillier Ross Magosi
2-3 50:35 TRE Paukovcek Stach
38 Kapura lövések száma 18
18 Kiállításpercek 20

A Jegesmedvék–Dukla Trencín képekben

   

Paukovcek estében szerzett győztes gólt Miskolcon

 

A trencséni csatár esés közben ért bele Stach lövésébe. A DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 3-2 BVÉGE
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
EL 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
EL 17:30 SCCDAB 
AL 20:30 IKOLHL 
AL 20:35 FTCSZG 
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 
EL 18:40 BJAFTC 
AL 19:15 ASPWRM 
AL 20:15 DBFETO 
Partnerünk
Archívum