Most még van esélye felzárkózni a Vasasnak

   

Ladányi Balázs csapata megszerezte az első pontját a középszakaszban, de a Hokiklub otthonában nyernie kell, ha versenyben akar maradni.

Klasszikus 6 pontos mérkőzésre kerül az Erste Liga keddi játéknapján a Tüskecsarnokban. Ezen az alsóház két utolsója találkozik, és igazából csak a győzelem tehetné boldoggá mindkettőt. A Hokiklub Budapestnek 2 összecsapás után 4 pontja van, ez alapjában véve nem rossz. Mégis nehéz helyzetbe kerültek a juharlevelesek a playoffért folytatott versenyfutásban, éspedig azért, mert míg Fehérváron nem sikerült bravúrt bemutatniuk, addig a Titánok később legyőzték az esélyesebbnek vélt UTE-t, és így helyzeti előnyre tettek szert. Ahhoz, hogy a Hokiklub tartani tudja a lépést az alsóház élmezőnyével, egyszerűen kötelező lenne ismételten felülmúlnia a Schiller-Vasas HC-t. Ha összejön, akkor nem lesz ok aggódni Újbudán, főként annak tudatában, hogy az ismét bukdácsoló UTE-val – amelyet négyből háromszor elintéztek az alapszakaszban – még kétszer játszanak. A Vasasnak viszont tényleg hatalmas szüksége lenne a bravúrra. Az alapszakasz-utolsó piros-kék fiatalok két vereséggel kezdtek, majd harmadjára elcsentek egy pontot Székesfehérváron. A vezetőedző úgy látta, talán az egész szezont tekintve ekkor játszottak legjobban az övéi. Ha ez fokozható, akkor a HKB vendégeként is lehet keresnivalójuk. Kell-e mondani, egy rendes játékidős győzelemmel még elindulhatnának a felzárkózás útján, egy 2 helyni és 6 pontnyi szakadékot ellenben már szinte lehetetlen lenne áthidalniuk a hátramaradó 4 meccsükön.

vasas_hokiklub2-vashkb-191222

fotó: Schiller-Vasas HC

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 2-4

   

Ladányi Balázs együttese bravúros győzelmet aratva utolérte ellenfelét, és életben tartotta negyeddöntős reményeit.

Villámgyors góllal kezdődött a mérkőzés, Szűcs István tökéletes passzát Pihlqvist ütötte be közelről a 2. percben. Ezt követően nagyon sokáig nem született újabb találat, hiába támadott jóval többet a juharleveles együttes, a kísérletek eredménytelenek maradtak. A második játékrészben két vendég- és egy hazai előny maradt ki. Az 52. perc aztán hatalmas fordulat következett be. Előbb a remekül helyzetbe kerülő Páterka lőtt szép gólt, majd Turbucz Martin fordított egy kapushibát követően, 1-2. Az 57. percben összekülönbözött Satek és Szalma, és bár nagy bunyó nem lett belőle, mindkettejüket öt-öt percre a büntetőpadra küldték. Mielőtt kapuslehozatalra kerülhetett volna sor, elcserélték magukat a hazaiak, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Főként azután, hogy az emberfórt villámgyorsan gólra váltották a piros-kékek Bukor bombája révén, 1-3. A Hokiklub mi mást tehetett volna, időt kért, majd hat az öt ellen kísérelte meg a lehetetlent. Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor a pakk átjutott valahogy Sági Mátén, 2-3. Ment tovább a Hokiklub, de hiába, az utolsó pillanatokban Schmál állította be üres kapura a 2-4-es végeredményt. Ezzel a Vasasnak ugyanúgy 4 pontja van a középszakaszban, mint a Hokiklubnak, így továbbra sem kell lemondania playoffos álmairól.

vashkb

fotó: Schiller-Vasas HC (archív)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 227 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Mizsák, Kedves.
Kiss: 88,9% (Gadácsi)
K
Sági: 95,9% (Tóth)
Szécsi P., Linke, Sátek, Szűcs, Pihlqvist
1
Inglis, Bukor, Szlama, Schmál, Turbucz
Berry-Lamontagna, Fejes, Koski, Szigeti, Manninen
2
Hetényi, Seregély, Czakó, Fliszár, Nagy
Bugár, Reiter, Petres, Lőczi, Szappanos
3
Tornyai G., Surányi, Béres, Páterka, Szalma
Bán, Lévai, Horváth, Németh, Albert
4
Gáspár, Pápa B., Csiki, Márton, Székely-Mádai
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:15 HKB Pihlqvist Szűcs Sátek
1-1 51:02 VAS Páterka Inglis Béres
1-2 51:47 VAS Turbucz Csiki
1-3 57:55 VAS PP Bukor Szlama Schmál
2-3 59:44 HKB Manninen Linke Lőczi
2-4 59:59 VAS EN Schmál Turbucz
49 Kapura lövések száma 27
11 Kiállításpercek 7

Így fordított a Schiller-Vasas a HKB otthonában

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum