Égető szüksége van a pontokra a Sportklubnak

   

Máris jön az Erste Liga újabb csúcsrangadója, a csíkiak a középszakasz-listavezető FTC-Telekom otthonában vizitálnak.

Az év legfontosabb csatája előtt áll a Sportklub – írtuk a pénteki Szereda–Fradi Erste Liga-csúcsrangadó előtt. Ha akkor így fogalmaztunk, most sem tehetünk másként. A Bíró László-vándorkupa győztese ugyanis hazai környezetben 2-5-ös vereséget szenvedett a zöldektől, így máris elveszítette azt a helyzeti előnyét, amely jól megérdemelt 6 bónuszpontjából következett. A csíkiaknak ez a második nulla pontos meccsük volt a középszakaszban – elsőre a Brassótól kaptak ki –, miáltal a mögülük induló és erdélyi túrájáról két győzelemmel hazatérő címvédő meg is előzte őket a táblázaton. Pánikra persze nincs ok, egy győzelemmel minden jóvátehető, de hogy hétfő este a lehető legklasszikusabb 6 pontos összecsapásra kerül sor Pesterzsébeten, az vitathatatlan. Melynek matekja a következő: ha a Sportklub rendes játékidőben nyer, visszaelőzi a Fradit. Ha a Fradi nyer, 5 pontra leszakítja legnagyobb riválisát. Értelemszerű, hogy több FTC–Csíkszereda rangadó ebben a középszakaszban már nem lesz, ebből kiindulva még inkább érzékelhető, hogy mekkora a tét. Ide tartozó tény, hogy Jason Morgan együttese ebben a szezonban még egyszer sem kapott ki egymás után háromszor – kétszer már igen, az alapszakasz végén a Brassótól és a DAB-tól –, és aligha esne jól a híveinek, ha ez épp most megtörténne. Az FTC-Telekom szemszögéből is megvizsgálva a dolgot: csodásan szalad most az erzsébetiek szekere. A Magyar Kupa-hétvége két diadalmas meccsét is beleszámítva sorozatban 7 győzelemnél tartanak Fodor Szabolcs tanítványai, akik a 8. sikerrel tehát meggyőző előnyre tehetnének szert. Ami a felek egymás elleni mérlegét illeti: az idény első három randevúja alkalmából a csíkiak örülhettek, a következő kettőt ellenben a zöldek nyerték, vagyis akár ezt a mérleget is kiegyenlíthetik a hétfő esti tévés találkozón.

sccftc

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 5-3

   

A Sportklub harmadjára is pont nélkül maradt a középszakaszban, így már öt egység a hátránya a címvédővel szemben.

A hazaiak kapujában Arany kezdett, míg a vendégek nem nevezték Szamankovot, így Adorján Örs kapott lehetőséget. A mérkőzés nyílt sisakos játékkal indult, mindkét hálóőrnek akadt dolga. Az első gól a 15. percben egy Sportklub-ellentámadásból született: Brophey passzából Pyett egy cselt követően ellőtte a korongot Arany válla fölé. Gyorsan jött a válasz, 32 másodpercre rá Kulmala egyenlített. A játékrész végén az FTC-Telekom kihasználta az első emberelőnyt, Rantanen takarásból érkező lövését nem láthatta Adorján. A 26. percben elcserélte magát a címvédő, ezt a csíkiak góllal büntették, miután a fórban Taratuhin passza után Vesutkin üresen maradt Arannyal szemben. A meccs felénél újra a Sportklubnál volt az előny, egy korongbedobás után Brophey lecsapott a korongra és közelről betalált a hazai kapuba. Három perccel később a vendégek nem tudták a kapujuk elől eltakarítani a korongot, amit végül Nagy Gergő betuszkolt a kapuba. A találkozó harmadik emberelőnye az FTC-Telekomnak jutott, ami bár kimaradt, a kiegészülés után Nagy Gergő meglőtte a 4. hazai gólt. A harmadik harmadot 4 a 4 elleni játékkal kezdték a felek, ugyanis az előző játékrész végén Pavuk és Rokaly Szilárd kétperces büntetést kaptak durva játékért. A záró felvonás közepén Farkas Tamást 2+10 perces kiállítással sújtották, a fórt egy lendületes akció végén Juusela centerezéséből az üresen érkező Pavuk váltotta gólra. A Sportklub küzdött a hosszabbítás kiharcolásáért, másfél perccel a vége előtt időt kért, majd lehozta kapusát. Hiába, az FTC-Telekom 5-3-ra győzött, immáron 11 ponttal bír, míg az SC Csíkszereda ugyanúgy 6 pontos maradt, mint a Brassó.

ftcscc-200127

fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

A befektetett munka meghozta a gyümölcsét

   

Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte az újabb Erste Liga-csúcsrangadót.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 650 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kövesi, Kis-király.
Arany: 91,2% (Nagy K.)
K
Adorján: 85,7% (László)
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Renátó, Nagy G., Tóth A.
1
Pyett, Kuljas, Taratuhin, Brophey, McLean
Karmeniemi, Pulli, Switzer, Pavuk, Kulmala
2
Belov, Gecse, Becze, Bíró, Rokaly Sz.
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Hajós, Juusela
3
Györfy, Salló, Fodor, Farkas T., Vesutkin
Jászai, Boros, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
4
Flinta, Láday, Sándor, Horváth, Rokaly N.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:51 SCC Pyett Brophey Taratuhin
1-1 15:23 FTC Kulmala Karmeniemi Pavuk
2-1 17:44 FTC PP Rantanen Juusela Pavuk
2-2 26:47 SCC PP Vesutkin Taratuhin Brophey
2-3 31:21 SCC Brophey Taratuhin
3-3 34:40 FTC Nagy G. Tóth A. Hajós
4-3 39:31 FTC Nagy G. Switzer
5-3 50:39 FTC PP Pavuk Juusela Nagy G.
35 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 18

Így győzte le az FTC-Telekom a Sportklubot

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum