A Slovan otthonában tér vissza Glen Hanlon

   

A régi-új vezetőedzőnek nem lesz könnyű a listavezető vendégeként új pályára állítania a miskolci Extraliga-csapatot.

Minden idők legbrutálisabb magyar Extraliga-vereségét szenvedték el a DVTK Jegesmedvék a HC Nové Zámky otthonában pénteken. Két számjegyű kiütésben eddig egyik csapatunk sem részesült másfél éves szlovákiai történetük során, a rekord a MAC Újbuda trencséni 2-9-e volt. A miskolciak 2-10-e ugyanakkor nem szezoncsúcs, sőt viszonylag messze van attól: november 26-án 11-0-val küldte haza a Gyetvát a Slovan. Az a Slovan, amely némi karácsony és szilveszter környéki bukdácsolást követően – 3 meccses vereségsorozatuk is volt a pozsonyiaknak – az utóbbi játéknapokon visszakerült a táblázat élére, és jelenleg 3 pont az előnye a Besztercebányával, valamint 5 a Kassával szemben. A menesztett Marcel Rodman helyére visszatérő Glen Hanlonnak tehát a legkomolyabb ellenfél otthonában kell villantania valamit. Egy győzelem új lendületet adhatna a negyeddöntőért továbbra is versenyben lévő miskolci együttesnek, de sokan talán azzal is kiegyeznének, ha játékban visszatalálnának Magosiék a korábbi önmagukhoz. Az ugyanis, amit Érsekújváron mutattak – a gólösszefoglalót csak mazochistáknak ajánljuk, a mérkőzés teljes felvételét senkinek –, ez ideig egyáltalán nem volt jellemző rájuk. A Jegesmedvék rendkívül rossz szériában vannak, a Magyar Kupa-hétvégét is ideszámítva legutóbbi 10 mérkőzésükből mindössze 1-et nyertek meg, ellenben 9-et elveszítettek. Egyetlen szerencséjük, hogy legutóbb közvetlen riválisaik is elbuktak, így továbbra is 1 ponton belül áll a táblázaton a Miskolc, Nagymihály, Nyitra trió, melynek tagjai közül legalább 1 bizonyosan lemarad majd a playoffról. Ugyanakkor ne feledjük, hogy egyvalami a DVTK mellett szól: a Slovan elleni eddigi 3 meccsből 2-t megnyertek, és ebből az egyiket Pozsonyban.

mis-slo

Slovan–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

A három sorral harcoló miskolci Extraliga-csapat szoros vereséget szenvedett a pozsonyi listavezető otthonában.

A Jegesmedvék a mérkőzés elején kaptak két emberelőnyt, és mivel ezek között volt átfedés, egy percig kettős fórban játszhattak. Ezt Dudas használta ki, amikor a bedobókörből lőtt a hosszú sarokba (0-1). Az első előnyével a Slovan nem tudott mit kezdeni a 7. percben, pedig üres kapus helyzete is volt. A hazaiak átvették a játék irányítását, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, Adorján azonban a helyén volt. Közben a miskolci kontrák sem voltak veszélytelenek. A játékrész hajrájában a vendégek kihagyták az újabb emberelőnyüket.

A második harmad komoly hazai rohamokkal indult, és ez a 25. percben hozta meg eredményét. Ekkor Bondra távoli lövésébe a december végéig Miskolcon játszó St. Pierre szúrt bele, a pakk így jutott el a hálóig (1-1). Továbbra is lendületben maradt a Slovan, és két percen belül meg is fordította az állást. Gyors támadás végén Petras passzolt visszafelé a lendületből érkező Slobodához, aki kapásból nagy gólt ragasztott a miskolci kapuba (2-1). A házigazdák kézben tartották a meccset, a következő két előnyüket azonban a jó néhány helyzet ellenére sem tudták kihasználni. Az utolsó percben a miskolciaknak is volt lehetőségük, de Brust kétszer is jól védett.

A harmadik játékrész eleje nagy küzdelmet hozott. A Jegesmedvék láthatóan igyekeztek mozgósítani minden erőtartalékukat, próbáltak többet támadni az egyenlítés érdekében. Ezt az erőfeszítést egy emberhátrány törte meg a 46. percben, ám azt sikerült semlegesíteni. Teljes létszámban változatos játék alakult ki, hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakultak ki meleg pillanatok. Az 54. percben a miskolciak nagy esélyt kaptak, hiszen egy bulinál St. Pierre-t kétszer is megintették, így mehetett a büntetőpadra. Az előnyből nem sikerült gólt lőni, sőt annak lejárta előtt fél perccel el is cserélték magukat a vendégek. Így 4 a 4 ellen folytatódott a játék, amelyből aztán Slovan-fór lett, de ez is eltelt újabb találat nélkül. Két perccel a vége előtt Glen Hanlon időt kért, de kapusát csak szűk egy perc elteltével tudta levinni, viszont nem sokkal később Vandane kiállítása áthúzott minden tervet. Bár az utolsó másodpercekben így is támadtak a Jegesmedvék, egyenlíteni nem tudtak.

missba

fotó: Orosz Tamás

Nagy változásokat még nem tudtam eszközölni

   

Glen Hanlon vezetőedző a Slovan–DVTK Jegesmedvék mérkőzésről.

“Még csak egy napja kezdtem el újra a csapattal dolgozni, ezért nagy változásokat még nem tudtam eszközölni. Amit kértem a fiúktól, azt teljes mértékben megvalósították. Ez sajnos nem volt elég a pontszerzéshez. Még sok munka vár ránk a következő napokban, de úgy gondolom, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amire tudunk építeni. Jó érzés volt ismét a csapatot irányítani, hiányoztak ezek az atmoszférájú meccsek.”

Extraliga, 2020. jan. 26., vasárnap.
Brust: 96,8% (Habal)
K
Adorján: 93,1% (Rajna)
Sersen, Bacík, Abdul, Zigo, Pulis
1
Ross, Dudas, Beauvillier, Galanisz, Magosi
Meszáros, Stajnoch, Bondra, St. Pierre, Basaraba
2
Láda, Vandane, Kiss P., Tousignant, Beach
Kucny, Sedivy, Sloboda, Kytnár, Kukumberg
3
Gőz, Szirányi, Farkas, Ritó, Harrison
Matousek, Urbanek, Zitny, Petrás
4
Kiss D.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:28 MIS PP2 Dudas Galanisz Ross
1-1 25:14 SBA St. Pierre Bondra Sedivy
2-1 27:01 SBA Sloboda Petrás Urbanek
29 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 14

A Slovan–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum