Rangadóval indítja a középszakaszt az UTE

   

Az alapszakasz-hatodik és a hetedik párharcának érdekessége, hogy eddigi négy meccsükből hármat a Gyergyói HK nyert.

Az újpestiek utolsóként kezdik el szereplésüket az Erste Liga középszakaszában, az összes többi csapat túl van már egy vagy két mérkőzésen. A liláknak így is van zsebben 6 pontjuk, hiszen az alsóház élén végeztek. Ezt az első helyet ugyanakkor elveszítették menet közben, mivel 4 pontról startoló nagy riválisuk győzni tudott Káposztásmegyeren. Az UTE–Gyergyó csata tétje tehát nem más, mint hogy visszaelőzi-e ellenfelét a vendéglátó. Abszolút kétesélyes találkozóról van szó, amellyel kapcsolatban nemigen lehet jóslásokba bocsátkozni. Két egymással ellentétes körülményt fejtünk ki röviden. Az egyik: az UTE sokkal jobb formát mutat ebben a naptári évben. 5 mérkőzést játszottak, 3 rendes játékidős győzelmet arattak, további egy alkalommal szereztek 1 pontot, csak a Hokiklubtól kaptak ki hatvan perc alatt, bár az történetesen nagyon csúnya volt, a 2-7-re nem lehetett büszke a csapat. A Gyergyó ezzel szemben 7 találkozót vívott, ezenközben volt egy 4 meccses vereségsorozata, igaz, a legutóbbi két alkalommal győztesen hagyta el a jeget. A másik oldalon az alapszakasz négy UTE–Gyergyó összecsapásából hármat a székelyek nyertek. Ráadásul az első hármat, amelyek közül kettőt az Újpesti Jégcsarnokban rendeztek. A két legutóbbi randevúra a közvetlen közelmúltban került sor: január 3-án büntetőkkel nyert a Megyeri úton a GYHK 3-2-re, majd január 11-én Gyergyószentmiklóson hajszálra ugyanez lett az eredmény, de rendes játékidőben és az UTE javára. Innen folytatják tehát a felek szombat este.

utegye-gyhk-KMB_7567

fotó: UTE

UTE–Gyergyói HK 3-4

   

A gyergyószentmiklósiak büntetőkkel győztek az újpestiek otthonában, aminek köszönhetően továbbra is vezetik az alsóházi tabellát.

A Gyergyói HK jól kezdte a mérkőzést, miután a 26. másodpercben Ryan Rupert elhozta a bulit a támadó harmadban, Góga Attila pedig a korongot egy kék vonalas bombával Duschek kapujába juttatta. Öt és fél perccel később egy kapu előtti kavarodás végén Ainsworth egyenlített. A harmad közepén emberelőnybe került az UTE, ahol Benk András kapu mögüli passza bepattant az egyik gyergyói játékosról Cooke kapujába, így már a hazaiak vezettek. Egy kibekkelt lila-fehér fór után rosszul sült el a második emberelőny: egy lefülelt passzt követően Péter Zsolt és Valdix megugrottak, utóbbi egalizált emberhátrányban. A játékrész végén a gyergyói Jones 10 perces fegyelmit kapott. A második húsz perc a kapusokról szólt, Duschek 13-szor, Cooke 9-szer védett, miközben a csapatok 2-2 emberelőnyt kihagytak. A záró felvonás áthúzódó Gyergyói HK-fórral indult. A kiegészülést követően Benk betalált, ám mivel elmozdult a kapu, nem adták meg a gólt. Nem sokkal később már az UTE játszhatott 5 a 4 ellen, a lehetőséget Sikorcin használta ki. A válasz 4 percen belül érkezett, szintén fórból, Jones egyenlített Sikorcin kiállításából. Hat perccel a vége előtt megint Sikorcin ült ki a büntetőpadra, az újpestiek kivédekezték a hátrányt. A csapatok a rendes játékidőben el akarták dönteni a meccset, ám nem zárult le a meccs 60 perc alatt. A hosszabbításban fórban is játszhattak a lila-fehérek, de nem hozott döntést a plusz öt perc. A büntetők első öt körében 2-2 gól esett, a hatodik párban Mathew Rupert betalált, ellenben Pance nem, így a Gyergyói HK 4-3-ra győzött és továbbra is vezeti az alsóházi tabellát.

utegyhk-200125

fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 772 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Balla.
Duschek: 87,9% (Márkus)
K
Cooke: 92,9% (Ruczuj)
Saukko, Varga, Benk, Pance, Sikorcin
1
Góga, Raszulov, Péter, Rupert M. D., Rupert R. J.
Rusk, Henderson, DiDiomete, Reed, Ainsworth
2
Jones, Ferencz Csibi, Csergő, Valdix, Vorobjov
Nagy N., Kovács A., Nemes, Rafaj, Vincze
3
Orbán, Nagy Cs., Barabás, Sára, Elekes Darabont
Horváth Á., Pokornyi, Godó, Kovács S.
4
Daradics, Benedek
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:26 GYE Góga Rupert R. J.
1-1 05:54 UTE Ainsworth Henderson Reed
2-1 11:08 UTE PP Benk Pance Sikorcin
2-2 15:48 GYE SH Péter Valdix
3-2 43:38 UTE PP Vincze Sikorcin Pance
3-3 47:18 GYE PP Jones Rupert M. D. Rupert R. J.
3-4 65:00 GYE GWS Rupert M. D.
42 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 22

2-0-ra is vezetett a büntetőpárbajban az UTE

 

A végén mégis a gyergyóiak örülhettek. A két csapat meccsének góljai a rávezetésekkel, köztük Erik Pance sikeres forsbergezésével.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk