Az év legfontosabb csatája előtt áll a Sportklub

   

Lesznek még fontosabbak is később, de az baj lenne, ha két középszakasz-forduló után két vereséget számlálna a Bíró László-vándorkupa nyertese.

A címvédő FTC-Telekom érkezik vendégségbe a Vákár Lajos-műjégpályára péntek este. Az Erste Liga-alapszakasz első két helyezettje – illetve az előző szezon két döntőse – nem egyformán indította a folytatást. Egyazon csapat ellen játszottak, merőben különböző eredmények születtek. A Szereda ugyanis kikapott a Brassótól hazai környezetben, míg a Fradi legyőzte a kék-sárgákat idegenben. E két végkifejlet következtében alaposan összesűrűsödött a közvetlen élmezőny, jelenleg a Coronának és a Sportklubnak 6-6 pontja van, a zöld-fehéreknek öt. Mindebből egy egyszerű művelet segítségével kiszámítható – lévén, hogy a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban más mérkőzést nem rendeznek ezen a napon –: aki megnyeri a csúcsrangadót, az egyúttal át is veszi a vezetést a táblázaton, függetlenül attól, hogy rendes játékidőben vagy túlórában arat sikert. A csíkiak számára nem túl kedvezőek a közvetlen előzmények, minthogy az alapszakasz legvégén sem tündököltek. Mindent egybevetve, vagyis az utolsó 5 mérkőzést tekintve 2 győzelem és 3 vereség Shalláék mérlege. Hogy a csapat nem lett kevésbé erős, mint amikor fordulókkal a vége előtt elérte az alapszakasz-győzelmet, az nem vitás, a kérdés inkább az, hogy mikor bírnak ismét lendületet venni. Ebből a szempontból a legjobb ellenfél a Fradi, hiszen itt aztán tényleg maximális erőbedobásra van szükség. Fodor Szabolcs együttese esetében sem bonyolult különösebben a képlet. A Magyar Kupa győztesénél összesen annyi merülhet fel, hogy a diadalok lendülete vagy a kivételes igénybe vétel okozta fáradtság bizonyul erősebbnek. A zöldek ebben az idényben idegenben még nem tudták legyőzni a Sportklubot, kevesebb mint 24 órával a Brassó elleni túlórás ütközet után erre tehetnek újabb kísérletet.

sccftc

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 2-5

   

A címvédő legyőzte az Erste Liga-alapszakasz nyertesét, és ezzel átvette a vezetést a táblázaton.

Komoly rohamokkal kezdett a Csíkszereda, de a zöld-fehérek Arany Gergellyel a vasak között tartották a tempót. Közben ide-oda záporoztak a kiállítások is, sorrendben Pavuk, Becze, Taratuhin, majd párosan Kuljas és ismét Pavuk, végül Karmeniemi ült ki két percre. Az első harmad utolsó szakasza már a gólokról szólt, fél percen belül Nagy Gergő vezetést szerzett a vendégeknek, Tóth Gergely pedig nem volt rest megduplázni az előnyt. Rokaly Szilárd aztán szépített, így 1-2-nél mehettek pihenni a csapatok. A második menetben egyértelműen nyerte a lőpárbajt a székely gárda – de hiába. A mérkőzés derekán ugyan egyenlített Logan Pyett, csakhogy a nottinghami válogatottba is behívott Tóth Richárd egy percen belül visszavette az előnyt, 2-3 volt a táblán a második szünetben, minden nyitva maradt tehát. Az utolsó felvonásban rendkívül fegyelmezetten kezdtek a csapatok, óvakodtak a kiállításoktól, a Fradi azonban öt az öt ellen is megtalálta az utat Szamankov kapujába a 49. és az 50. percben is: Hegyi és Juusela volt a két tettes, háromgólos előnyt épített fel a címvédő sebtében. Innentől gyors gólokra lett volna szüksége az alapszakaszgyőztesnek, amelyek azonban csak nem akartak jönni. Egészen a végéig nem is jöttek, 2-5-nél kapuslehozatallal sem volt érdemes próbálkoznia Jason Morgannek. Fodor Szabolcs együttese másodszor nyert ebben a szezonban a Sportklub ellen – idegenben először –, és ezzel az első helyre lépett a középszakasz-táblázaton.

sccftc

fotó: archív

Sajnáljuk, hogy a szurkolóknak csalódást okoztunk

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-csúcsrangadó után.

Hozó Levente másodedző, Csíkszeredai Sportklub: “Kiegyenlített volt a játék képe, de két hiba miatt hátrányba kerültünk. Innen sikerült visszajönni a meccsbe, mínusz kettőről, de egy újabb hiba után megint az ellenfelet juttattuk előnyhöz. Próbálkoztunk, mentünk előre, de rengeteg hibával tettük mindezt, amelyeket az ellenfél büntetett. Tanulnunk kell a hibákból, újra kell építsük a játékunkat. Sajnáljuk, hogy a szurkolóinknak csalódást okoztunk.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Megint sikerült hatvan percen át remek csapatjátékot nyújtani. Az elmúlt hétvégén is meg tudtuk csinálni, és a brassói mérkőzés folyamán is. Nem voltunk könnyű helyzetben a megterhelés miatt, és itt Erdélyben nem könnyű játszani, főleg Csíkszeredában. A srácok olyat melóztak, ami nem érdemelt mást, csak három pontot. 2-0 után visszajött a meccsbe a hazai csapat, akkor nagyon fontos volt, hogy mi szereztük a harmadik gólt. De a negyedik gólnál már úgy nézett ki, hogy meglesz a meccs. Az volt a döntő találat.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Péter.
Szamankov: 83,3% (Adorján)
K
Arany: 94,1% (Nagy K.)
Gecse, Kuljas, Taratuhin, Rokaly Sz., Becze
1
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Renátó, Nagy G., Tóth A.
Salló, Pyett, Brophey, McLean, Pelley
2
Karmeniemi, Boros, Switzer, Pavuk, Kulmala
Láday, Flinta, Fodor, Bíró, Rokaly N.
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Hajós, Juusela
Györfy, Sándor, Horváth, Farkas T.
4
Jászai, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:38 FTC Nagy G. Tóth A.
0-2 17:02 FTC Tóth Gergely Switzer Kulmala
1-2 18:54 SCC Rokaly Sz. Becze Kuljas
2-2 29:09 SCC Pyett McLean Rokaly Sz.
2-3 30:02 FTC Tóth Richárd Juusela Hajós
2-4 48:55 FTC Switzer Hegyi
2-5 49:30 FTC Juusela Hajós Boros
34 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 10

Így győzte le az FTC-Telekom a Sportklubot

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum