Mumusa otthonában vizitál a Gyergyói HK

   

A Schiller-Vasas HC az alapszakasz során két alkalommal is legyőzte esélyesebbnek vélt ellenfelét.

Magyarországi túrával kezdi az Erste Liga középszakaszát a Gyergyói HK. A székelyeknek egyszer még vissza kell térniük az anyaországba a széria során, a jó szereplést azonban most lenne fontos megalapozniuk. Kívánni sem lehetne kedvezőbb ellenfelet ehhez a piros-kék fiataloknál, gondolhatná a laikus szemlélő. Igen ám, csakhogy Ladányi Balázs együttese az elmúlt hónapokban kétszer is a piros-fehérek fölébe tudott kerekedni. Októberben idegenből hozta el hősiesen mind a 3 pontot, majd januárban hazai jégen is megmutatta, hogy számolni kell vele. Ezzel együtt biztosra vehető – miként azt a Vasas hivatalos honlapján is írják –, hogy “a rájátszásra, azon belül pedig a minél jobb helyezés elérésére igyekvő erdélyiek más tempóban és felfogásban játszanak majd ezúttal”. A piros-kékek egy mérkőzésen már túl vannak, az nem sikerült a legfényesebben, hiába szerezték meg a vezetést a Hokiklub ellen kedden, végül egyértelmű vereséget szenvedtek. Mindenesetre máris itt a lehetőség a javításra, amire azért is nagy szükség lenne, hogy ne kerüljenek komoly lépéshátrányba már az alsóházi középszakasz elején. Egy biztos, a gyergyóiaknak nem lesz módjuk arra Káposztásmegyeren, hogy a nagy rivális UTE elleni szombati rangadóra tartalékoljanak.

vasgye

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 0-2

   

A gyergyószentmiklósiak a hibátlanul védő Cooke vezetésével begyűjtötték a 3 pontot a Vasas Jégcentrumban.

A meccs 14. percében egy késleltett kiállítás során Cooke-on már túljutott a korong, de a gyergyóiak kapusa még időben megállította a játékrészt. Az előny második felében felállt 5 a 4 ellen a Schiller-Vasas, ám nem tudta megszerezni a vezetést. A vendégek kiegészülése után fél perccel újra hátrányba kerültek, ezt is kibekkelték. A középső felvonásban a harmadik hazai fór is kimaradt. A Gyergyói HK élt az első emberelőnyös lehetőségével a meccs felénél: egy kapuvas és két Sági-védés után Jones passzát Ryan Rupert lőtte be a vert helyzetben lévő kapusnak. A nyitó játékrész 10-10-es kapura lövési mutatóját követően a második húsz percben már háromszor annyit lőttek kapura a vendégek. A záró harmadban a hazaiak hajtottak az egyenlítésért, a 46. percben emberelőnybe kerültek, de a negyedik fór sem hozta meg a góljukat. A játékrész közepén megint 5 a 4 ellen támadhatott a Schiller-Vasas, hiába, nem tudtak betalálni Cooke-nak. A véghajrához közeledve főleg a hazai kapu előtt zajlott a játék, a gyergyóiak próbálták ott tartani a korongot. Két perccel a vége előtt Ladányi Balázs időt kért, fél percre rá pedig lehozta Ságit. A Vasas 6 az 5 ellen nem tudott érdemben támadni, a gyergyóiaktól az üres kapus lehetőséget a végletekig kijátszva Jones használta ki.

A Gyergyói HK 2-0-ra győzött, sikerének köszönhetően 7 ponttal vezeti az alsóházi tabellát.

schillervasas_gyergyo_01_23_12

fotó: Schiller-Vasas HC

Néha talán túlpörögtek a játékosaim

   

Vezetőedzők a Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK mérkőzésről.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: “Az első harmadban jól kezdtünk, utána talán kicsit megültünk, és abból nem tudtunk kijönni. Volt rengeteg előnyünk, amiből nem alakítottunk ki megfelelő mennyiségű gólhelyzetet, igazából még kapura lövésünk is kevés volt belőlük. Talán a gólra törő játék az, ami a legjobban hiányzott, ez látszik is az eredményen. Lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni, főleg egy ilyen rutinos és jó csapat ellen, mint a Gyergyó.”

Malcolm Cameron, a Gyergyói HK vezetőedzője: “Nyertünk, ez a legfontosabb, és a győzelmet nem is mindig kell magyarázni. Bizonyos periódusokban nagyon jól játszottunk, de volt, amikor idegesen, így a gólszerzéssel is akadtak gondjaink. Néha talán túlpörögtek a játékosaim, de jobban használtuk ki a helyzeteket, ez döntött ma. Javulnunk kell.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 250 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Korbuly, Fényi.
Sági: 97,9% (Tóth)
K
Cooke: 100% (Ruczuj)
Inglis, Bukor, Szlama, Schmál, Turbucz
1
Góga, Raszulov, Péter, Valdix, Rupert R. J.
Hetényi, Seregély, Czakó, Pápa, Nagy M.
2
Jones, Ferencz Csibi, Csergő, Pesztunov, Vorobjov
Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
3
Kozma, Nagy Cs., Barabás, Sára, Elekes Darabont
Gáspár, Csiki, Márton, Székely-Mádai
4
Orbán, Daradics, Benedek
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:52 GYE PP Rupert R. J. Péter Valdix
0-2 59:28 GYE EN Jones Rupert R. J. Vorobjov
29 Kapura lövések száma 48
2 Kiállításpercek 10

Hatalmasat harcolt az első gólért a Gyergyó

 

A Schiller-Vasas HC–GYHK mérkőzés rövid összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 29., kedd
EL 18:30 DEBBRA 3-4 HVÉGE
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC INFO
október 2., péntek
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR TÖRÖLVE
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
ICEHL 19:15 AVSKAC 
    • DIGI SPORT 2
október 4., vasárnap
EL 14:05 FTCGYE 
    • M4 SPORT+
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 VICAVS 
EL 18:30 MACBRA 
Partnerünk
Archívum